Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 модуль.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
2.19 Mб
Скачать

1.Базова іт в управлінні підприємством

ІТ на підприємстві має основну мету створення інформаційного продукту,який дозволяє формувати керуючий вплив на виробництво.

МПрямая со стрелкой 64 Группа 88 етою виробництва є створення конкурентоздатної продукції з мінімальними витратами,яка б забезпечувала максимальний прибуток. Для реалізації такої мети розробляється модель випускаємої продукції,починаючи з маркетингу до технології виробництва і системи управління даними виробництва. ІТ в управлінні підприємством враховує інформаційні потоки,які існують на підприємстві,їх зміст в організаційній структурі.

СГС-служба головних спеціалістів;

АСУП-автоматизована система управління технологічними процесами;

ПЕВ-плановий економічний відділ.

2.Фази управління виробництвом.

При автоматизованому управлінні підприємством виділяють декілька основних фаз управління, які дозволяють досягти мети. Тобто випуск запланованованої продукції.

Группа 98

Схема-Фази управління виробництвом.

Виробництво зорганізується у відповідності з планом , який відображає модель випускаємої продукції на фазі планування ,але в процесі виробництва на нього здійснюють вплив зовнішні збурення «U »,що приводить до відхилення заданих планом параметрів. Фіксація поточного стану виробництва здійснюється на фазі обліку. На фазі аналізу визначається ступінь відхилення фактичних параметрів від запланованих та розробляється стратегія усунення відхилення. На фазі регулювання здійснюється безпосередній вплив на виробництво з метою повернення його, якщо можливо на задані планові параметри.

На різних фазах управління виробництвом необхідно вирішувати численні задачі функціонального управління,які агрегуються, так звані, комплекси функціональних задач( КФз).

3.Моделі і задачі управління

Функціональні задачі формуються на основі інформаційних моделей управління. Загальна математична модель управління (ЗММУ) надає комплекси взаємопов’язаних функціональних задач,які висвітлюють чи характерні для кожної фази управління.

Часткові математичні моделі управління (ЧММУ). Із ЧММУ створюються функціональні задачі,які виділяються з КФз. На основі концептуальної моделі (КМ) формуються обчислювальні задачі (Оз) готові до вирішення засобами ІТ,але для вирішення задачі на ЕОМ необхідно мати певний алгоритм задачі (А),який створюється на базі логічної моделі (ЛМ) і в результаті ми отримуємо засоби ІТ(з ІТ) і в результаті маємо рішення.

Группа 118

Схема-Моделі і задачі управління

Таким чином від концептуальної моделі управління,яка визначає фази управління та їх зміст через систему математичних і алгоритмічних моделей,які складають логічний рівень управління,переходять на фізичний рівень рішень задач управління засобами обчислювальної техніки.

4.Комплекси задач і моделей фази планування

На фазі планування вирішуються стратегічне або перспективне планування (3-5 років).

Математичні моделі стратегічного планування застосовуються для опису стану підприємства через 3-5 років. Таке планування відбувається на базі прогнозування. Для їх створення залучаються математичні методи і моделі,які дозволяють «програвати» поведінку керує мого об’єкту,тобто підприємства при різних прогнозних параметрах самого об’єкту та зовнішнього середовища.

Группа 156

Схема-Комплекси задач і моделі фази планування

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]