Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ МІЖНАРОДНОЇ ПРАКТИКИ ГР...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
143.87 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Стр.

ВСТУП 4

1. МЕТА І ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ 6

2. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА КЕРІВНИЦТВО ПРАКТИКОЮ 8

3. КАЛЕНДАРНИЙ ГРАФІК ПРАКТИКИ 11

4. ЗМІСТ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ (МІЖНАРОДНОЇ) ПРАКТИКИ 12

5. ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРАКТИКИ 23

6. СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 25

ВСТУП

Якісні зміни у міжнародному економічному розвитку суспільства в напрямі постіндустріального ринку зумовили бурхливий розвиток туристичної індустрії та індустрії готельного господарства.

Готельне господарство є головним фактором і основною складовою туристичної інфраструктури, відіграє провідну роль у презентації туристичного продукту.

Проходження студентами організаційної (міжнародної) практики в готельних підприємствах передбачається навчальними планами підготовки бакалаврів з напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа». Організаційна (міжнародна) практика носить пізнавально-дослідницький характер, і спрямована на вивчення особливостей розвитку готельного господарства за кордоном.

Учасниками організаційної (міжнародної) практики є студенти 3 курсу і керівник практики з числа викладацького складу кафедри туризму та соціальних наук, крім того до участі в практиці можуть залучатися й інші зацікавлені особи: викладачі і співробітники ХТЕІ КНТЕУ. Передбачається також можливе залучення студентів інших або споріднених спеціальностей на додаткових умовах.

Організаційна міжнародна практика є невід’ємною складовою процесу підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи, розпочинається після закінчення літньої екзаменаційної сесії і триває чотири тижні.

Дана практика є специфічною ланкою у забезпеченні безперервності вищої освіти, її проведення спрямоване на досягнення високого рівня практичних знань, формування вмінь і навичок відповідних до кваліфікаційних вимог фахівців у сфері готельно-ресторанної справи.

Під час практики студенти повинні дотримуватися встановленого графіку, правил техніки безпеки, санітарії та гігієни, а також вказівок керівництва практики.

Джерелами фінансування можуть виступати як бюджетні й спеціальні кошти навчальних закладів, так і власні кошти студентів, а також, за можливості, спонсорські та донорські (гранти) кошти. Обов’язковою є сувора фінансова звітність керівника практики про використання коштів під-час проведення практики. Матеріальне і технічне забезпечення організовується кафедрою і студентами.

1. Мета і завдання практики

Організаційна (міжнародна) практика є логічним продовженням навчального процесу та підготовки бакалаврів з напряму підготовки 6.140101 „Готельно-ресторанна справа”. Теоретичною базою проведення практики є комплекс навчальних курсів, що розглядають питання організаційної, планово-економічної, маркетингової та управлінської діяльності готельних підприємств.

Головною метою організаційної (міжнародної) практики є вивчення особливостей організації готельно-ресторанної справи закордоном, а також поглиблення та закріплення студентами теоретичних знань і набуття необхідних практичних навичок і досвіду роботи в галузі управлінської, планово-економічної, маркетингової діяльності, опанування організаційно-технологічними процесами, що відбуваються на готельних підприємствах. Набуття професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що виникають на готельних підприємствах в сучасних умовах.

Завданнями практики є:

  • здійснення порівняльного аналізу особливостей організації готельно-ресторанної справи закордоном і в Україні;

  • закріплення студентами теоретичних знань, одержаних під час вивчення спеціальних та загальних курсів у відповідності до навчальних планів;

  • ознайомлення студентів з функціональними обов'язками службових осіб з профілю професійної діяльності, їх функціями, правами та обов'язками в готельних підприємствах: здобуття професійних навичок на посадах, відповідно до фахового спрямування та освітньо-кваліфікаційного рівня, технології виконання основних організаційно-технологічних процесів, які здійснюються на готельних підприємстві та організаційно-правової форми господарювання;

  • формування у студентів навичок самостійно здійснювати пошук потрібної інформації про стан роботи готельного підприємства на ринку, аналізувати її, виявляти основні фактори, що обумовлюють фактичний стан діяльності готельного підприємства, розкривати основні тенденції його розвитку, пояснювати їх, пропонувати науково обґрунтовані висновки та пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності;

  • розширення у студентів соціального і економічного світогляду, їхнього суспільного досвіду; формування засад колективної праці.

В результаті проведення практики у студентів повинні бути сформовані наступні знання, вміння та навички:

- знання про сутність організації готельного господарства;

- знання про структуру готельного комплексу та класифікацію готелів та інших засобів розміщення за кордоном;

- знання про основні принципи технологічних процесів у готельному господарстві;

- практичні навички організації і технології обслуговування в підприємствах готельного господарства;

- вміння застосовувати основні теоретичні знання на практиці;

- вміння розробляти організаційні цикли надання послуг в готельному господарстві

- вміння аналізувати планово-економічну діяльність готельного підприємства;

- вміння оцінювати ефективність маркетингової діяльності готельного підприємства;

- вміння розробляти пропозиції щодо удосконалення діяльності готельного підприємства.