Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samomenedzhment_praktichni.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
171.01 Кб
Скачать

Тема 10. Практичне завдання №1

1. Керівники даного підприємства вибрали не той спосіб мотиваці, який б задовільнив бажання працівників. Насамперед потрібно було б визначити чи хочуть всі працівники поїхати на відпочинок за рахунок компанії. Як виявилося пізніше не всі. Також керівник не ефективно розподілив обов’язки в результаті чого робота по плану працівниками не була виконана.

2. Мотивація - це певне спонукання до дії. Я вважаю, що в даній ситуації була присутня мотивація, але вона не задовольняла працівників, тому вони і не ефективно виконували покладені на них обов’язки. Самомотивація - це спонукання до дії безпосередньо самого себе. Тобто людина, що бажає домогтися видатних результатів, повинна прагнути до досягнення своєї мети. В даній ситуації вони не була присутня, оскільки працівники знизили показники результативності своєї праці і не виконали по плану покладену на них роботу.

3. В даному випадку керівництво керувалися лише власними інтересами, а саме отримати максимальний прибуток, не враховуючи при цьому думку своїх підлеглих щодо мотивації їхньої праці.

4. Для того, щоб встановити мотивуючі фактори необхідно визначити, що найбільше працівники хотіли б отримувати в якості винагороди. Я вважаю, що для багатьох працівників мотивуючим фактором насамперед є матеріальне стимулювання ( н – д збільшення заробітної плати, видача премії, добавка до основної зарплати).

Тема 11. Практичне завдання №1

А. Передбачивши характер змін керівники підприємств повинні привести у відповідність до них цілі і діяльність самого підприємства. Для прикладу візьмемо «ДП Тернопільський Облавтодор», яке займається ремонтом автодоріг. Політична ситуація в країні є не стабільною, що в певній мірі впливає на економічну ситуацію. Скорочення бюджетного фінансування на будівництво та ремонт автодоріг призвело до того, що дороги знаходяться в незадовільному стані. Керівництво « ДП Облавтодору» проаналізувавши ситуацію дійшло висновку, що необхідно збудувати власний асфальтний завод, що дасть можливість здешевити вартість ремонту автодоріг, так як основна складова частину затрат – це витрати на асфальтобетону суміш. Це дало можливість отримати позитивний результат при недостатніх обсягах фінансування в діяльності даного підприємства.

Б. Коли на підприємстві виникає якась неприємна ситуація, то необхідно відразу виявити всі причини її виникнення, та усунути їх і намагатися підтримувати стабільність. На протязі 2011 на підприємстві «ДП Тернопільський Облавтодор» зменшилися обсяги ремонту автодоріг. Це було зумовлено тим, що з’явився сильний конкурент - «ТОВ Техно – Буд – Центр», яке використовує кращу і більш удосконалену техніку іноземного виробництва. Для того, щоб збільшити та покращити обсяг і якість виконання робіт керівниками «ДП Тернопільський Облавтодору» було прийняте рішення про оформлення кредиту для закупівлі нової техніки, що дасть можливість отримати кращі результати при менших витратах.

В. Важливе значення в пристосуванні до нових умов працівників на підприємстві «ДП Тернопільський Облавтодор» має психологічний клімат у колективі. Ділові взаємини розвивають почуття товариства і взаємодопомоги, підвищують трудову активність працівників, задоволеність працею. З економічної точки зору морально-психологічний клімат на підприємстві значно впливає на продуктивність праці, впливаючи на психіку і настрій людей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]