Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
609.79 Кб
Скачать

1.3. Постановка задачі. Технічне завдання на розробку

Метою дипломного проекту э реалізація, зберігання БД, створення та відтворення за допомогою Технологій Web, методу Прогнозного графу на операційній системі Windows за допомогою SQL-server та MS Vusial Studio ASP.NET. Будуть реалізовані такі функції:

  1. Функціонування та відображення меню. Переключення між пунктами меню.

  2. Читання з бази даниз, конфігурацій.

  3. Створення нових таблиць, полів. Відображення гравця таблиць.

  4. Створення нових задач за допомогою Web-інтерфейсу.

  5. Створення проблем за допомогою Web-інтерфейсу.

  6. Створення варіантів, альтернатив за допомогою Web-інтерфейсу.

  7. Ієрархічне виведення задач за допомогою Web-інтерфейсу.

  8. Збереження данних

  9. Захист даних на всіх рівнях безпеки.

  10. Відсортовування даних.

  11. Вибірка даних.

  12. Пошук даних.

  13. Редагування даних ( видалення, виправлення).

  14. Оцінювання проблем,альтернатив, варіантів.

Розділ 2 Проектні і технічні рішення та документація

2.1. Інформаційне забезпечення проектованої системи

Виходячи з поставленого завдання та проаналізувавши можливі варіанти розробки Web інтерфейсу для методу прогнозного графу, створення БД під системою WebФактор, мною було використане наступне інформаційне та програмне забезпечення:

  1. MS Visual Studio 2008 - інтегроване середовище розробки програмного забезпечення.

  2. ASP.NET - технологія створення веб-додатків і веб-сервісів від компанії Майкрософт. Вона є складовою частиною платформи Microsoft. NET

  3. SQL server 2005 - Система управління реляційними базами даних (СКБД) .

Для зображення діаграм прецедентів, послідовності та діаграми класів було використано мову графічного опису для об'єктного моделювання в сфері розробки програмного забезпечення - UML.

UML - моделювання – досить важливий етап в проектуванні програми, що зображає сучасні тенденції в тій предметній галузі, яка досліджується в даному курсовому проекті, а саме в сфері IT- технологій, що з ним пов’язаний.

Діаграма в UML - це графічне представлення набору елементів, що замальовується найчастіше у вигляді зв'язаного графа з вершинами і ребрами. Діаграми малюють для візуалізації. Основна мета діаграм - візуалізація системи, що розробляється, з різних точок зору. Діаграма - в найзагальнішому сенсі деякий зріз системи. Зазвичай, за винятком найпростіших моделей, діаграми дають згорнуте представлення елементів, з яких складається система, що розробляється.

Використання UML не обмежується моделюванням програмного забезпечення. Його також використовують для моделювання бізнес-процесів, системного проектування і відображення організаційних структур. 

UML дозволяє також розробникам програмного забезпечення досягти угоди в графічних позначення для представлення загальних понять (таких як клас, компонент, узагальнення (generalization), об'єднання (aggregation) і поведінка) і більше сконцентруватися на проектуванні та архітектурі.

2.1.1. Структура і схеми інформаційних об’єктів і ресурсів

Під час розв’язання поставлених задачі було розроблено базові діаграми мови UML. Поведінка системи описується за допомогою функціональної моделі, яка відображає системні прецеденти, системне оточення (діючі особи або актори) і зв’язки між прецедентами й акторами (діаграми прецедентів). Основна задача моделі прецедентів – бути єдиним засобом, що дає можливість замовнику, кінцевому користувачеві й розробнику разом обговорювати функціональність і поведінку системи [15-18].

Розробка моделі прецедентів розпочинається на стадії задумки з вибору акторів і визначення загальних принципів функціонування системи. Потім на етапі опрацювання модель доповнюється детальною інформацією до існуючих прецедентів, а в разі потреби додаються нові [19].

Рис. 2.1. Діаграма прецедентів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]