Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Informatika_metodika.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
86.46 Кб
Скачать

30. Використання комп’ютерно-діагностичної системи Test w-2.

Застосовуючи тести переважно на етапі контролю засвоєння теми, педагоги не завжди враховують, що тестові технології можуть працювати дуже ефективно на етапі засвоєння знань як засіб діагностики. Під час вивчення матеріалу доцільно обов'язково контролювати проміжні результати навчальної діяльності учнів за допомогою критеріально-орієнтованих тестів, тобто вимірювати, чи досягнув учень установленого рівня засвоєння матеріалу. Якщо результати тестування частини учнів виявився незадовільними, учитель через систему діагностичних тестів точніше визначає прогалини в їхньому навчанні й розробляє індивідуальну коригувальну програму для кожного з них.

Тести можуть бути створені в програмі Microsoft PowerPoint і представлені як варіант карток із питаннями, відповіді на які учень записує в зошиті або на спеціальному бланку відповідей, за бажанням учителя зміна слайдів може бути налаштована на автоматичний перехід через певний інтервал часу.

Другий спосіб створення тестів полягає у використанні програми Test-W - середовища тестування (автор О.Є. Шестопалов). Зараз О.Є. Шестопаловим створена контрольно-діагностична система TEST-W2. Оскільки автор цієї роботи працювала над створенням комп'ютерних тестів більше 5 років, усі напрацювання стосуються контрольно- діагностичної системи TEST-W. До уваги! Тести, створені у форматі TEST-W, легко перетворюються у формат TEST-W2.

При створенні теслу з вибором відповіді на комп'ютері можна організувати виведення реакції про правильність (неправильність) зробленого вибору або без указівки правильності зробленого вибору. Можна передбачити можливість повторного вибору відповіді. Такі тести мають передбачати виведення результатів про кількість правильних і неправильних відповідей. Крім того, виведення питань тесту організовується випадковим чином (наприклад, із 20 питань учню пред'являються 10, вибраних випадковим чином), що створює ілюзію наявності декількох різних варіантів тесту. За наслідками таких тестів можна р.обити висновок про ступінь готовності й бажання учнів вивчати цей розділ.

Запропонована технологія тестового контролю знань учнів базується на єдиному підході до перевірки знань, зручна у використанні й забезпечує високий ступінь достовірності одержаних результатів.