Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
_НВЕСТУВАННЯ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
178.18 Кб
Скачать

9. Запишіть формулу розрахунку множника дисконтування за умови, що ставка дисконтування змінюється по періодах.

10. Наведіть приклад реального інвестиційного проекту.

Реальні інвестиції (капіталовкладення) можуть здійснюватись в декількох основних формах: нове будівництво , реконструкція, технічне переозброєння. Стадії реального інвестування: передінвестиційна (здійснюється вибір конкретного інвестиційного проекту і проводиться його оцінка), інвестиційна (безпосередня реалізація конкретного інвест. проекту), постінвестиційна (відбувається експлуатація об’єкту інвестування).

11. Розкрийте сутність грошових потоків та їх ролі в інвестиційному аналізі.

Грошовий потік – це фінансовий показник, що характеризує ступінь так званої ліквідності підприємства (фірми, компанії), тобто вимірник того, як швидко можна продати його (її) активи та одержати гроші. Цей показник складається з чистого доходу підприємства та безготівкових витрат (зокрема амортизаційних відрахувань). Урахування амортизації як джерела фінансових коштів є виправданим і важливим, оскільки амортизаційні відрахування мають певний лаг (проміжок часу) між нарахуванням і використанням за призначенням.

12. Розкрийте сутність інвестиційного клімату. Інвестиційний клімат – це сукупність політ., соц..-економ., культ., орг..-прав. та географ. Факторів, котрі притаманні певній країні та визначають її привабливість для іноз. Інвестора. Українське економічне середовище одночасно і приваблює, і відштовхує. Хоча Україна й займає стратегічне географічне положення, має багаті природні ресурси та робочу силу з високим рівнем освіти, що робить її привабливим інвестиційним середовищем, вона ще не досягла свого очікуваного потенціалу через те, що не змогла звести до мінімуму втручання держави у дію ринків, усунути адміністративні перепони, що заважають веденню бізнесу, виконати намічені показники приватизації та стати привабливою для іноземних та внутрішніх інвесторів. Потенційно Україна може бути однією з провідних країн Європи, де вкладають прямі та портфельні іноземні інвестиції. Цьому сприяє її великий внутрішній ринок, значний промисловий і сільськогосподарський потенціал, а також вигідність геополітичного розташування України на перехресті торговельних шляхів Європи та Азії. Формуванню сприятливого інвестиційного клімату в Україні мають сприяти масштабні комплексні заходи щодо поліпшення умов діяльності інвесторів, розширення механізмів та інструментів здійснення інвестицій та реалізації інвестиційних проектів. Збільшення обсягу інвестицій в економіку України забезпечить пришвидшення соціально-економічного розвитку регіонів та пріоритетних галузей виробництва.

13. Розкрийте сутність інвестиційного потенціалу.

Інвестиційний потенціал - сукупність наявних ресурсів, що характеризують спроможність освоїти за інвестовані кошти.

14. Розкрийте сутність інвестиційної привабливості.

Поняття інвестиційної привабливості важливе в процесах міжрегіонального та міждержавного переміщення капіталу, як одного з основних факторів економічного розвитку. В силу значної територіальної нерівномірності розподілу економічних факторів взагалі та капіталу зокрема, країни та регіони виступають конкурентами в боротьбі за вільні ресурси. Інвестиційна привабливість — це сукупність об’єктивних і суб’єктивних умов, що сприяють або перешкоджають процесу інвестування національної економіки на макро-і мікрорівнях . Часто інвестиційну привабливість певної території ототожнюють з поняттям “інвестиційний клімат”, що в свою чергу має численні трактування, зокрема: Інвестиційний клімат – це сукупність політ., соц..-економ., культ., орг..-прав. та географ. Факторів, котрі притаманні певній країні та визначають її привабливість для іноз. Інвестора.