Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Levels of education in Ukraine.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
52.22 Кб
Скачать

Сім чудес україна

Т: Наш молодий і перспективний лідери стають старше, і незабаром їм доведеться мати можливість обговорити різні проблеми дорослих. Крім того, вони повинні будуть представляти нашу державу на міжнародному рівні, як в 2012 році ми плануємо провести чемпіонат Європи з футболу відома як Євро-2012.

Їм доведеться описувати унікальні та незабутні пам'яток і пам'ятників Україні. Саме тому наші студенти зробили проект по семи чудес України у формі усного журналу -

Ведучий: На початку цього року спеціальна комісія на чолі з Миколою Томенко почав амбітний проект з'ясувати, які природні та техногенні орієнтири в цій країні можуть бути класифіковані як Сім чудес України.

Проект отримав широку громадської та політичної підтримки. Багато заявки на «чудеса» були представлені, і після ретельного аналізу остаточного рішення не було досягнуто. Вони справжні скарби нашої історії та культури. Ласкаво просимо в нашу інтерактивну презентацію з семи чудес України!

SI: Навесні цього року ми відвідали і вивчили національний історико-архітектурний заповідник Кам'янець "разом з нашими викладачами і зробили фото на цьому проекті дійсно чудове місце.

Згідно середньовічним хроніками, фортеця в Kam'yanets'-Подільського був побудований у другій половині 14 століття литовський князь Koryatovych. Kam'yanets'-Подільський це місто, яке зберегло дух середньовіччя. Його вражаюча фортеця є важливою віхою в історії будівництва укріплених пунктів і фортець. Красою міста збільшується на березі річки Смотрич.

S2: Мені здається, що Києво-Печерськ Лавра є духовною і культурної скарбниці українського народу. Монастир був заснований в 11 столітті ченцями Антонієм і Феодосієм, який встановив їх клітин в печерах (українською мовою: Печери - звідси і назва Печерськ).

Монастир швидко зростав, щоб бути основним чернечу громаду з церкви, трапезні, будівлі чернечих келій займають великі території. Лавра є назва, яку отримав лише в дуже великих і важливих монастирів. Монастир Печерськ Лаври в Києві була оплотом християнства і важливим культурним центром.

S3: доглянутий парк Софіївка в місті Умань був закладений в 1796 році польських шляхетних Станіслав Потоцький і названий на честь його дружини Софії, грецького походження, до яких він врешті-решт дали парку в подарунок.

Софія була відома своєю винятковою краси, і парк виявився не менш красивим. Софія сама сказала брати участь у розробці деяких ділянках парку - саме вона представила стародавні грецькі та римські міфологічні мотиви. В даний час парк займає площу майже 155 га (один гектар дорівнює 2,5 акра).

S4: Собор Святої Софії був побудований в 1037 році за часів правління Ярослава Мудрого на честь перемоги над печенігами і для прославлення християнства. Собор Святої Софії (Софія - мудрість Бога) було. побудований в першій половині 11 століття, коли Київ і його землі були під владою великого князя Ярослава Мудрого, сина Володимира Великого, який приніс християнство в Київській Русі-Україні.

Пишність нової церкви затьмарили будь-який інший церкви у Київській Русі і в багатьох інших християнських країнах Європи. Його єдиний суперник в архітектурному пишноті був Святої Софії в Константинополі. Мозаїк і фресок робить інтер'єр церкви візуальний бенкет.

S5: Хотинська фортеця є одним з семи чудес України. Ми також досліджували цю частину нашої країни і зробив проект про нього. Він розташований в місті Хотин (Чернівецька область). Він розташований на правому березі Дністра. Ця фортеця була побудована в 13 столітті. Спочатку це був пагорб землі з дерев'яними стінами і оборони. Основним завданням фортеці був захист врегулювання Хотин і Дністра переходу.

Фортеця була зруйнована і відновлена ​​багато разів. Хотинська фортеця стала жертвою різних історичних подій. Цікаво знати, що багато епізодів з фільмів "Три мушкетери", "Легенда про героїчну лицар Айвенго", "В'язень замку Якщо" були розстріляні у фортеці Хотин.

S6: Коли ми говоримо про історичні місця України, ми не можемо не відзначити, Херсонес у Криму. Місто Херсонес розташований в трьох милях на захід від модему Севастополь, України. Місто, про яке зараз ми можемо бачити тільки величні руїни, був заснований греками в 6 столітті до нашої ери. Процвітаюча з 4 століття до нашої ери, вона підтримується вільної конституції типу G запах і боролися за його постійну незалежність від скіфів півдні Україні, на рідному Тельця південного Криму, і проти царів Босфору на заході.

Він торгував з Афін та інших давньогрецьких міст. У християнської ери,. був важливим центром християнства і таким чином вплинули на рішення Київського великого князя Володимира до прийняття християнства, так як Безлюдний14-го століття, на місці міста містить залишки стародавніх будівель і храмів і церков візантійського часу.

S7: Тепер я пропоную вам зробити невеликий тур на острів Хортиця, який знаходиться перед вами. Хортиця Острів є найбільшим островом на річці Дніпро. Це 12 км в довжину і 2,5 км в ширину. Острів знаходився на шляху "з варяг в греки". Ця ділянка землі тісно пов'язаний з майже всі періоди розвитку цивілізації у Східній Європі протягом більше 5 сотень років.

Хортиця відвідав видатний український і російський народ: Тарас Шевченко, Микола Лисенко, Іллі Рєпіна. Історія острова на дисплеї в Історичному музеї відкрилася на Хортиці в жовтні 1983 року. Історія це тільки один аспект, що робить цей острів унікальним.

Іншою особливістю є природа острова. Тільки в останні десятиліття стало відомо, що практично всі ландшафтні зони України, тут представлені: лісостеп, степ, ліс, пагорби, луки, затоплені лісу. Цей чудовий острів став одним з кращих місць відпочинку.

Ведучий: Всі ці особливості дозволили оголосити Хортиця державний історико-культурний заповідник. І це головне диво Україна, так як зайняв перше місце в голосуванні за "чудес України" в 2007 році.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]