Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OS EKZAM.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
146.43 Кб
Скачать

76 Що таке апаратні і програмні засоби персонального комп'ютера?

а) Апаратні засоби ЕОМ (hardware) являють собою набір мікросхем та програм; програмні засоби або програмне забезпечення (software) - це організована сукупність програм, що реалізуються на обчислювальній машині.

б) Апаратні засоби ЕОМ (hardware) – це організована сукупність даних та програм для їх обробки, що реалізуються на обчислювальній машині; програмні засоби або програмне забезпечення (software) - це набір мікросхем, електронних пристроїв та іншого обладнання.

в) Апаратні засоби ЕОМ (hardware) являють собою набір мікросхем, електронних пристроїв та іншого обладнання; програмні засоби або програмне забезпечення (software) - це організована сукупність даних та програм для їх обробки, що реалізуються на обчислювальній машині.

г) правильної відповіді немає.

77 Що таке операційна система?

а) Операційна система (ОС) – це набір даних та програм, що забезпечують керування усіма апаратними засобами ПК і дозволяють відокремити виконання інших програм від безпосередньої взаємодії з апаратними засобами.

б) Операційна система (ОС) – це набір мікросхем та програм, що забезпечують керування усіма апаратними засобами ПК і дозволяють відокремити виконання інших програм від безпосередньої взаємодії з апаратними засобами.

в) Операційна система (ОС) – це набір мікросхем, даних та програм, що забезпечують керування усіма апаратними засобами ПК і дозволяють відокремити виконання інших програм від безпосередньої взаємодії з апаратними засобами.

г) правильної відповіді немає.

78 Наведіть основні функції операційної системи.

а) ОС виконує дві основні мало зв'язані функції:

1) планування ресурсу;

2) відстеження стану ресурсу.

б) ОС виконує дві основні мало зв'язані функції:

1) забезпечення користувачу-програмісту зручностей за допомогою надання для нього розширеної машини;

2) підвищення ефективності використання комп'ютера шляхом раціонального керування його ресурсами.

в) ОС виконує дві основні мало зв'язані функції:

1) планування ресурсу;

2) забезпечення користувачу-програмісту зручностей за допомогою надання для нього розширеної машини.

г) правильної відповіді немає.

79 Що таке базова система вводу-виводу (BIOS) ОС?

а) Базова система вводу-виводу (BIOS) – є апаратно залежною частиною будь-якої ОС, що функціонує на даній мікропроцесорній платформі, яка записана в ОЗП.

б) Базова система вводу-виводу (BIOS) – є програмною частиною будь-якої ОС, що функціонує на даній мікропроцесорній платформі, яка записана в ПЗП на системній платі.

в) Базова система вводу-виводу (BIOS) – є апаратно залежною частиною будь-якої ОС, що функціонує на даній мікропроцесорній платформі, яка записана в ПЗП на системній платі.

г) правильної відповіді немає.

80 Наведіть основні функції базової системи вводу-виводу (bios) ос.

а) Основні функції BIOS:

  • тестування обладнання (апаратних засобів, системного блоку та під’єднаних до нього зовнішніх пристроїв) при включенні ПК або після перезавантаження;

  • забезпечення виконання елементарних (базових) операцій, пов’язаних із обміном даними між мікропроцесором і зовнішніми пристроями (ОЗП, дисковою системою, засобами вводу-виводу тощо);

  • пошук блоку початкового завантаження (Boot Record або Master Boot Record) ОС на одному з пристроїв дискової системи (FDD, HDD, CD ROM), згідно послідовності, визначеної установками CMOS RAM.

б) Основні функції BIOS:

  • тестування обладнання (апаратних засобів, системного блоку та під’єднаних до нього зовнішніх пристроїв) при включенні ПК або після перезавантаження;

  • керування локальними ресурсами комп'ютера;

  • забезпечення доступу до віддалених ресурсів.

в) Основні функції BIOS:

  • пошук блоку початкового завантаження (Boot Record або Master Boot Record) ОС на одному з пристроїв дискової системи (FDD, HDD, CD ROM), згідно послідовності, визначеної установками CMOS RAM;

  • керування локальними ресурсами комп'ютера;

  • забезпечення доступу до віддалених ресурсів.

г) правильної відповіді немає.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]