Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Борисенко.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Головне управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації

Державний навчальний заклад “Канівське вище професійне училище”

Спеціальність 5.090704 „Конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв "

Звіт по переддипломній практиці

Виконав:

Студент групи 5-р

Борисенко Р.В.

м. Канів

1. Проходження практики

Під час проходження практики у ДНЗ «Канівське ВПУ» я узагальнив і вдосконалив знання, практичні уміння і навички по спеціальності 5.05090101 “Конструювання, виробництво і технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв”. Закріпив та вдосконалив професійні навички та набув розвитку здібностей діяльності радіотехніка згідно з кваліфікаційною характеристикою молодшого спеціаліста.

2. Зміст переддипломної практики

2.1. Ознайомлення зі структурою, завданнями та окремими підрозділами підприємства.

Використовуючи характеристики технологічного обладнання, контрольно-вимірювальної апаратури, нормативні акти, чинне законодавство проаналізувати та оцінити діяльність підрозділу.

2.2. Робота в конструкторському відділі (конструкторські роботи)

  • Вивчення нормативно-технічних документів

  • Вибір елементної бази

  • Конструкторські розрахунки вузлів і блоків РЕА

  • Макетування та електронне моделювання вузлів і блоків РЕА

2.3. Робота в технологічному відділі (технологічні роботи)

  • Розробка технологічних процесів

  • Технологічна підготовка виробництва

  • Засоби механізації та автоматизації елементів технологічного процесу

  • Нормування праці

2.4. Вивчення організації роботи виробничих дільниць

  • Вивчення функцій дільниці

  • Вивчення кадрового складу дільниці

  • Вивчення зв’язків дільниці з іншими підрозділами та міста дільниці в загальному технологічному циклі.

  • Вивчення організації техніки безпеки на дільниці.

  • Виконання робіт за робітничою професією.

3. Набуті знання та уміння

Після проходження практики я набув та закріпив такі знання та уміння:

  1. З допомогою чинних стандартів та діючих нормативів, засобів оргтехніки, виконати технічну роботу з розробки та оформлення конструкторської, технологічної, експлуатаційної та ремонтної документації.

  2. Використовуючи матеріальні носії інформації та чинні стандарти, вносити зміни в конструкторську, технологічну та ремонтну документацію після модернізації, удосконалення, при виправленні помилок.

  3. З допомогою спеціальних довідників вибирати елементну базу для комплектування виробництва, здійснювати пошук поставників компонентів, обирати поставника за економічними та якісними показниками.

  4. Користуючись вимірювальними приладами і інструментом, вміти проводити контроль електрорадіоелементів та радіоматеріалів на відповідність їх параметрів паспортним даним.

  5. Використовуючи типові методики розрахунків та типові розрахунки, виконувати під керівництвом більш кваліфікованого спеціаліста електричні, конструкторські розрахунки основних вузлів РЕА; вибирати і обґрунтовувати схеми вузлів РЕА, розв’язувати типові задачі компонування РЕА; розробляти окремі графічні та текстові конструкторські документи вузлів РЕА.

  6. З допомогою проектно-конструкторської та технологічної документації, нормативної та інформаційної бази складати програми та методики випробувань експериментальних та дослідних зразків.

  7. Розробляти та оформлювати карти технологічних процесів, технологічні відомості (матеріалів, обладнання, оснащення, комплектуючих тощо), технологічні інструкції.

  8. Вибирати і застосовувати основні методи електрорадіовимірювань та раціонально вибирати електрорадіовимірювальні прилади для діагностики вузлів РТА.

  9. Користуючись технічною документацією проводити регулювальні та настроювальні роботи радіотехнічних пристроїв та їх складових частин; виконувати нескладний поточний ремонт в період технічного обслуговування; виконувати ремонт для відновлення працездатного стану виробів РТА.

  10. Перевіряти якість продукції і виконаних робіт, користуючись технологічною документацією, контрольно-вимірювальними та сервісними приладами і інструментом.

  11. Керуючись затвердженими на підприємстві інструкціями, дотримуватись правил ТБ і ППБ під час виконання технологічних операцій;

  12. Застосовувати методи зменшення впливу полів випромінювання та статичного електричного заряду;

  13. Користуватись засобами індивідуального захисту під час виконання технологічних операцій;

  14. Проводити інструктажі та втілювати в технологічні процеси заходи виконання правил техніки безпеки, промислової санітарії, охорони праці, протипожежної безпеки, охорони довкілля.