Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
inform.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
522.75 Кб
Скачать

133 Технологія копіювання , перейменування та знищення файлів в windows

Копіювання : 1)вибрати диск (папку ) та виділити файли . які підлягають копіювання. 2)меню “правка “ , команда “ копировать “. 2)у лівій частині вікна вибрати папку та диск куди копіювати , меню “правка “ , “вставить” .

Перейменування : 1) виділити , 2)права кнопка миші “переименовать”, ввести имя. 3)виконати click наприкінці імені об”єкту .,вилучити старе , вставити нове .

Знищення : 1) виділити папки чи файли що підлягають вилученню, 2)натиснути праву кнопку миші , команда “удалить”(або DELETE ,або натиснувши ліву кнопку миші перетягнути в область корзини )

134 Типи і параметри полів в таблицях access. Технологія створення таблиць.

Таблиця – це прямокутний масив , який має такі властивості : - елементу даних відповідає один вхід у таблицю, - в кожному полі таблиці розміщується елементи деякого типу , - кожній колонці привласнюється ім’я , - не припускаються рядки таблиць з одноіменними записами, - кожний запис нумерується у порядку їх запису. Створення таблиці: ввійдіть у вікно бази даних –виберіть значок Таблицы в списке Объекти та нажміть кнопку Создать на панелі інструменів вікна бази даних. Виберіть усі потрібні поля у таблиці , позначте потрібний ключ . Для зберігання таблиці натисніть Сохранить.

Типи полів в таблиці : -текстове, - числові ,- грошовий , -дата , -час,- логічне .

135 Формування таблиць і звітів в access

Ств таблиці : Вибрати вкл «Таблица « , натиснути « создать». Та вибрати метод створення « Конструктор»

У вікні у графі ім»я поля треба ввести імя 1 го поля таблиці ( імя не повинно перевищувати 64 символів ) . У графі «тип даних» необхідно задати тип поля ( числовий , текстовий , грошовий , логічний та інші ) В «області поля» необхідно задати властивості поля .

“Отчет “ в Access. Методика створення звіту.

Зві представляє собою ефективний спосіб представлення даних у надрукованому форматі. Маючи можливість управляти розміром і зовнішнім виглядом всіх елементів звіту, користувач може відобразити відомості бажаним чином. Створення звіту з допомогою мастера: Увікні бази данних вибрати значок ОТЧЕТЫ в списку ОБЬЕКТЫ. Натисніть кнопку СОЗДАТЬ на панелі інструментів в окні бази даних. В діалоговому вікні НОВЫЙ ОТЧЕТ виберіть необхідного мастера. Опис дій який виконується мастером виводиться в лівій частині діалогового вікна. Виберіть таблицю або запит які містять дані на основі яких повинен бути заснован запит. Натисніть кнопку ОК якщо на третьому кроці були вибрані МАСТЕР ОТЧЕТОВ, МАСТЕР ДИАГРАММ або ПОЧТОВЫЕ НАКЛЕЙКИ слідуйте інструкціями мастерів діалогових окон. Але якщо було обрано АВТОАТЧЕТ: ЛЕНТОЧНЫЙ або АВТОАТЧЕТ: вСТОЛБЕЦ він бубе здійснений автоматично. Створення звіту з допомогою конструктора. Необхідно розпочати форматування звіту: ОТЧЕТЫ в списку ОБЬЕКТЫ – СОЗДАТЬ – НОВЫЙ ОТЧЕТ вибравши пункт КОНСТРУКТОР. Вибрати ім’я таблиці або звіту, даних що містяться, на яких повинен бути заснован звіт. Потім сортурування та групування записів: При заповненні комірок стовпця ПОЛЕ\ВИРАЖЕНИЕ в комірку стовпця ПОРЯДОК СОРТИРОВКИ автоматично вводяться значення. ПО ВОЗРОЗТАНИЮ при виборі порядку сортування , значення сортуються від А до Я та від 0 до 9. Щоб задати рівень групування та визначити інші якості групи, необхідно задати значення ДА. ЗАГОЛОВОК ГРУППЫ або ПРИМЕЧАНИЕ ГРУППЫ , додавши заголовок та примітки, добавлення або видалення заголовку примітки та колонтитулів звіту: Вибрати в меню ВИД команду ЗАГОЛОВОК\ ПРИМЕЧАНИЕ ОТЧЕТА або КОЛОНТИТУЛЫ. Відобразіть данні, текст та підсумки в звіті. Відформатуйте, перемістіть, змініть розмір і вирівняйте надпись, текстових плей та других елементів управління. Подивіться та роздрукуйте звіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]