Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
os_polnaya.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

85. Характеристика безопасного режиму ос Windows 98

Безопасный режим представляет собой вариант загрузки Windows, предназначенный для устранения неполадок, который запускает компьютер с использованием ограниченного набора средств. Загружаются только базовые файлы и драйверы, необходимые для запуска Windows.

Для запуска компьютера под управлением Windows 98 в безопасном режиме используется один из приведенных ниже способов.

Способ 1

Перезагрузите компьютер.

Во время перезагрузки компьютера нажмите и удерживайте клавишу CTRL до появления меню Запуск Windows 98.

Примечание. При использовании средства EZDrive вместо клавиши CTRL нажмите клавишу F8.

Выберите параметр Безопасный режим в меню Запуск и нажмите клавишу ВВОД.

Способ 2

Нажмите кнопку Пуск, последовательно выберите пункты Программы, Стандартные, Служебные, а затем — команду Сведения о системе.

В меню Сервис выберите команду Программа настройки системы.

Нажмите кнопку Дополнительно и установите флажок Включить меню первоначальной загрузки.

Нажмите ОК, снова нажмите ОК, а затем в ответ на приглашение перезагрузите компьютер.

Выберите параметр Безопасный режим в меню Запуск и нажмите клавишу ВВОД.

Способ 3

Вставьте дискету, не являющуюся загрузочной, в дисковод для дискет и перезагрузите компьютер.

При появлении сообщения об ошибке «Диск не является системным или ошибка диска. Замените диск и нажмите любую клавишу» извлеките дискету из дисковода.

Дважды нажмите клавишу F8. При этом будет отображено меню Запуск Windows 98.

Выберите параметр Безопасный режим в меню Запуск и нажмите клавишу ВВОД.

Способ 4

Перезагрузите компьютер в режиме MS-DOS.

В командной строке введите команду «win /d:m» без кавычек.

Упомянутые в данной статье сторонние продукты производятся компаниями, независимыми от корпорации Майкрософт. Корпорация Майкрософт не дает никаких явных или подразумеваемых гарантий относительно корректной работы или надежности таких продуктов.

86. Настройка апаратних засобів ос Windows 98

Настройка і оптимізація аппаратно-профаммних засобів нерідко пов'язана з аналізом і установкою численних параметрів. При цьому часто виникає проблема оцінки ефективності тих або інших параметрів, їх значень, а також вибраних процедур програмної і апаратної настройки комп'ютера і так далі Враховуючи велике число існуючих параметрів настройки, що визначають роботу аппаратно-профаммних засобів комп'ютера, особливо важко аналізувати вплив цих параметрів в їх сукупності, оскільки нерідко вони є взаємозалежними, а іноді дії деяких носять навіть взаємовиключний характер.

Помилкові рішення на етапах настройки, оптимізації і особливо при модернізації аппаратно-профаммних засобів не тільки не дозволяють реалізувати повною мірою функціональні можливості і продуктивність комп'ютера, але нерідко супроводжуються додатковими і часто невиправданими витратами. У таких випадках об'єктивні критерії, що полегшують процес аналізу впливу тих або інших параметрів, украй необхідні.

Оцінити вплив встановлених значень параметрів можна за допомогою спеціальних програмних засобів. Зазвичай як подібні засоби застосовують різні тести, за допомогою яких можна проаналізувати працездатність і продуктивність основних підсистем комп'ютера при різних поєднаннях встановлених параметрів, підбираючи їх оптимальні значення. Використання програмних тестів дозволяє вирішити проблему зворотного зв'язку, вносячи до процесу установки параметрів і аналізу отримуваних результатів певну частку об'єктивності, величина якої залежить від використовуваних програмних засобів і повноти тестування.

Для цілей тестування часто використовуються спеціалізовані профам-ми, орієнтовані на аналіз який-небудь одній з підсистем комп'ютера. Так, наприклад, оцінку продуктивності жорстких дисків часто здійснюють за допомогою широкої відомої профамми Hddspeed, а процесорів - MIPS. Є відповідні програмні засоби для тестування роботи оперативної і кеш-пам'яті, що дозволяє, змінюючи параметри їх функціонування, наприклад величини затримок, що встановлюються в BIOS Setup, оцінювати швидкість роботи даних підсистем і їх вплив на загальну продуктивність. Подібні програми часто допомагають з'ясувати можливості модулів пам'яті і оптимізувати їх роботу, досягаючи найбільшої ефективності їх використання.

Нерідко як тести, за допомогою яких аналізують стійкість системи, використовують достатньо складні програми ігор, що пред'являють до підсистем комп'ютера порівняно високі вимоги. Це, наприклад, такі популярні ігри, як Quake, Quake2, Quake3, Unreal, що стали вже загальновизнаними тестами, за допомогою яких оцінюють як загальну продуктивність комп'ютерів, так і їх підсистем. Як правило, стало традицією наводити результати виконання даних ігрових тестів при оцінці продуктивності процесорів і відеоадаптерів в різних режимах виводу.

Не дивлячись на поширеність приведених програм, найбільшу популярність як тести отримали засоби, що дозволяють виконувати комплексний аналіз підсистем комп'ютерів. Одними з найвідоміших програм, використовуваних для тестування тих, що комплектують, працюють під управлінням таких систем, як DOS і Windows З.хх, є Sysinfo з пакету Norton Utilities, Checklt 3.0, PC-CONFIG.

Для сучасних систем типу Windows 9x як засоби оцінки можливостей апаратно-програмних ресурсів і їх настройки можуть використовуватися такі тестові програми, як Checklt, Winchecklt, Winbench 98, Winbench 99, Winstone, 3d Winbench і тому подібне Вказані програми допомагають провести комплексний аналіз роботи як окремих пристроїв, що входять до складу системи комп'ютера, так і їх сумісне функціонування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]