Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчёт по практике (ОБРАЗЕЦ).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
351.74 Кб
Скачать

2.13 Реорганізація та ліквідація дирекції

Будь-яка реорганізація Харківської дирекції залізничних перевезень (злиття, приєднання, поділ, перетворення) та ліквідація дирекції здійснюється у порядку, передбаченому Міністерством транспорту України. У разі реорганізації та ліквідації дирекції, її працівникам гарантується додержання прав та законних інтересів відповідно до чинного законодавства. Ліквідація дирекції здійснюється спеціально створеною ліквідаційною комісією, яка утворюється рішенням керівництва Південної залізниці. До складу комісії повинні входити як представники залізниці, так і представники дирекції. Ліквідація дирекції не несе за собою ліквідацію структурних підрозділів, що в неї входять, або зміни в структурі управління структурних підрозділів. Включення або вилучення зі складу дирекції структурних підрозділів або роздільних пунктів здійснюється наказом начальника залізниці.

1 Служба перевезень Південної залізниці

1.1 Структура управління та розподіл обов’язків в службі перевезень

Південної залізниці

Організація роботи щодо виконання графіка руху поїздів на залізниці, технології роботи, виконання основних експлуатаційних показників покладена на службу перевезень. Керує роботою служби начальник служби перевезень. Він відповідає за експлуатаційну роботу залізниці, забезпечує стійке виконання показників плану з перевезень як в цілому, так і по всій номенклатурі вантажів, ефективне використання рухомого складу, удосконалення управління і технології процесу перевезень. Відає питаннями розробки графіку руху. Заступник начальника залізниці-начальник служби перевезень організує, координує та несе особисту відповідальність:

- за рішення та завдання, які покладені на нього та службу перевезень, в першу чергу, за забезпечення безпеки руху;

- за виконання графіку руху поїздів;

- за відправлення вантажів по всій номенклатурі із забезпеченням їх збереження з дотриманням строків їх доставки;

- за виконання планів вантажообігу та пасажирообігу;

- за виконання статичного навантаження і ваги поїзда;

- за удосконалення технології процесу перевезень пасажирів і вантажів, ефективне використання провізних і пропускних спроможностей залізниці;

- за подальше підвищення технічного рівня станційного господарства, розвиток станцій і вокзалів та удосконалення технології їх роботи;

- за достовірність облікових та статистичних даних.

У заступника начальника залізниці-начальника служби перевезень є чотири заступника: перший заступник начальника служби (ДЗ-1), заступник начальника служби перевезень-начальник ДЦУ, заступник начальника служби (ДЗМ), головний інженер (ДГ). Кожний з заступників начальника служби перевезень має підпорядковані до нього відділи, за роботу яких вони відповідають.

Так, заступнику начальника служби перевезень-начальнику ДЦУ підпорядкований Дорожній центр управління по перевезенню вантажів і всі його структурні підрозділи. Структура управління ДЦУ наведена у відповідному розділі даної роботи.

Перший заступник начальника служби перевезень (ДЗ-1) відповідає за відділ спеціальних перевезень, оперативно-розпорядчий відділ та сектор з аналізу роботи з іноземними вагонами. Крім того, він курирує відділ вантажної роботи та має повноваження втручатись у роботу ДЦУ.

Заступник начальника служби (ДЗМ) відповідає за відділ вантажної роботи, несе відповідальність за виконання основних показників вантажних перевезень Південної залізниці.

Головний інженер служби перевезень (ДГ) має у своєму підпорядкуванні технічний відділ служби перевезень та відділ роботи станцій. Він також відповідає за підвищення технічного рівня станційного господарства та ДЦУ, організацію технічного навчання та стан охорони праці в структурних підрозділах служби.

Крім того, безпосередньо заступнику начальника залізниці-начальнику служби перевезень підкорюється помічник начальника служби перевезень з безпеки руху (ДР). Він стежить за виконанням технології організації перевізного процесу на станціях та ДЦУ, за виконанням особистих нормативів з безпеки руху керівного складу служби, за організацію профілактичної роботи по попередженню аварійності, проведення днів безпеки. Щочетверга помічник начальник служби перевезень з безпеки руху надає інформацію щодо виявлених керівним складом служби зауважень в структурних підрозділах служби під час дня безпеки заступнику начальника залізниці-головному ревізору з безпеки руху поїздів і автотранспорту Південної залізниці (НЗ-РБ). Крім того, ДР приймає участь у щотижневих селекторних нарадах, які проводить НЗ-РБ. Помічник начальника служби з безпеки руху працює в тісній взаємодії з ревізором з безпеки руху в господарстві перевезень апарату НЗ-РБ (РБД).