Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
244.22 Кб
Скачать

1.2. Організаційна структура Черкаського обласного управління ват «Ощадбанк»

Черкаське обласне управління ВАТ “Ощадбанк” (далі Управління) являється філією ВАТ”Ощадбанк”, створеного на підставі наказу Державного спеціалізованого комерційного Ощадного банку України від 2 січня 1992р №2-к і входить до єдиної системи ВАТ”Ощадбанк”. Управління не є юридичною особою, діє від імені та в інтересах ВАТ”Ощадбанк” на підставі положення про філію відповідно до статуту ВАТ”Ощадбанк” №261 від 25 лютого 2003р. та вимог чинного законодавства. Управління безпосередньо підпорядковане Правлінню Ощадбанку і здійснює керівництво діяльністю підзвітних відділень та тереторіально відокремлених безбалансових відділень Ощадбанку, які розташовані на території Черкаської області.

Метою діяльностї Черкаського обласного управління ВАТ“Ощадбанк” є одержання прибутку в інтересах Ощадбанку.

Предметом діяльності Черкаського обласного управління ВАТ“Ощадбанк” є виконання банківських операцій та надання інших послуг на підставі дозволу №148-2 від 16 січня 2002р., наданого Ощадбанком, а також здійснення організації та координації роботи підзвітних йому відділень та територіально-відповідальних безбалансових відділень. В Управлінні працює 123 фахівці, які мають повну вищу освіту або заочно навчаються у вузах та коледжах.

Управління здійснює такі банкївські операції:

  • касове обслуговування клієнтів;

  • перевезення грошово валютних цінностей та інкасацїя грошових коштів;

  • відповідальне збереження цінностей клієнтів банку;

  • ведення рахунків клієнтів у грошовїй одиницї України;

  • проведення операцїй з касового виконання Державного бюджету України в тому числі ведення бюджетних рахунків державних позабюджетних фондів

  • проведення операцій з касового виконання місцевого бюджету; ведення бюджетних рахунків клієнтів та рахунків місцевих позабюджетних фондів;

  • кредитування юридичних і фізичних осіб та фінансовий лізинг;

  • факторинг;

  • залучення депозитів юридичних осіб;

  • залучення депозитів фізичних осіб;

  • ведення рахунків клієнтів в іноземній валюті та клієнтів нерезидентів у грошовій одиниці України;

  • неторгівельні операції з валютними цінностями;

  • залучення іноземної валюти на внутрішній ринок України;

  • фінансування капітальних вкладень за доручунням власників або розпорядників інвестованих коштів;

  • купівля; продаж ЦП та операції з ними;

  • управління грошовими коштами та ЦП за дорученням клієнтів;

  • купівля; продаж державних ЦП та операції з ними;

  • здійснення заходів соціально-економвчного розвитку колективу;

  • проведення заходів з розвитку раціоналізаторської роботи; удосконалення банківських технологій та обміну досвідом з обласними управліннями Ощадбанку.

Організаційна структура Черкаського обласного управління ВАТ“Ощадбанк” будується на основі лінійної організаційної структури управління.

Іі. Розділ «Експертні системи»

Експе́ртна систе́ма — це методологія адаптації алгоритму успішних рішень одної сфери науково-практичної діяльності в іншу. З поширенням компютерних технологій це тотожна (подібна, заснована на оптимізуючому алгоритмі) інтелектуальна комп’ютерна програма, що містить знання та аналітичні здібності одного або кількох експертів щодо деякої галузі застосування і здатна робити логічні висновки на основі цих знань, тим самим забезпечуючи вирішення специфічних завдань (консультування,навчання, діагностика, тестування, проектування тощо) без присутності експерта (спеціаліста в конкретній проблемній галузі). Також визначається як система, яка використовує базу знань для вирішення завдань (видачі рекомендацій) у деякій предметній галузі. Цей клас програмного забезпечення спочатку розроблявся дослідниками штучного інтелекту в 1960-ті та 1970-ті та здобув комерційне застосування, починаючи з 1980-их. Часто термін система, заснована на знаннях використовується в якості синоніма експертної системи, однак можливості експертних систем ширші за можливості систем, заснованих на детермінованих (обмежених, реалізованих на поточний час) знаннях.

Схожі дії виконує програма-майстер (wizard) . Як правило, майстри застосовують в системних програмах для інтерактивного спілкування з користувачем (наприклад, при інсталяції ПЗ). Головна відмінність майстрів від ЕС — відсутність бази знань; всі дії жорстко запрограмовані. Це просто набір форм для заповнення користувачем.

Інші подібні програми — пошукові або довідкові системи. За запитом користувача вони надають найвідповідніші (релевантні) розділи бази статей, альтернативність вибору котрих визначає суб’єкт формування запиту.

Тож ми бачимо обмеження методології експертних систем за наявності корисних якостей у коректних межах застосування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]