Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
244.22 Кб
Скачать

Сфера застосування та перспективи розвитку

Експертні системи досить давно використовуються у діагностиці, зокрема у медичній та автомобільній.

Також експертні системи можна використовувати в прогнозуванні, плануванні, контролі,управлінні та навчанні. Наприклад, експертні системи вже застосовуються в банківській справі в таких напрямках:

  • програмах аналізу інвестиційних проектів;

  • програмах аналізу стану валютного, грошового та фондового ринку;

  • програмах аналізу кредитоспроможності чи фінансового стану підприємств і банків.

Процес створення експертних систем значно змінився за останні роки. Завдяки появі спеціальних інструментальних засобів побудови експертних систем значно скоротились терміни та зменшилась трудомісткість їх розробки. Інструментальні засоби, що використовуються при створенні експертних систем, можна розбити на три класи:

  • мови програмування, орієнтовані на створення експертних систем (Лісп, Пролог,Smalltalk, FRL, InterLisp та такі загальновживані, як: Сі, Асемблер, Паскаль,Фортран, Бейсик);

  • середовища програмування (Delphi, Java);

  • порожні експертні системи (наприклад, оболонка EXSYS Professional 5.0 for Windows).

На американському і західноєвропейських ринках систем штучного інтелекту організаціям, які бажають створити експертну систему, фірми-розробники пропонують сотні інструментальних засобів для їх побудови. Нараховуються тисячі розроблених вузькоспеціалізованих експертних систем. Це свідчить про те, що експертні системи складають дуже вагому частину програмних засобів.

Висновок

Метою діяльності Ощадбанку є залучення коштів від фізичних та юридичних осіб і розміщення їх на комерційних засадах в інтересах вкладників Ощадбанку і розвитку народного господарства; здійснен­ня кредитно-розрахункового обслуговування громадян і підприємств, а також інші банківські операції.Слід відзначити, що у звіті я докладно розповіла про експертні системи, їх застосування та структуру.Вивчила структуру мережі Ощадбанку, де проходила виробничу практику.

Список використаної літератури:

  1.  Carol E. Brown та Daniel E. O'Leary, INTRODUCTION TO ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND EXPERT SYSTEMS, переглянуто 7 лютого 2008

  2.  Алгоритмы искусственного интеллекта на языке PROLOG, 3-е издание. : Пер. с англ. — М. : Издательский дом «Вильяме», 200-1. — 640 с. :ил. — Парал. тит. англ. ISBN 5-8459-0664-4

  3.  Автоматизированные информационные технологии в экономике. Под. ред. Г.А.Титоренко - М. Компьютер ЮНИТИ, 1998, - 336 с.

  4.  Бердтис А. Структуры данних. - М.: Статистика, 1974, - 408 с.

  5.  Бойко В.В., Савинков В.М. Проектирование баз данных информационных систем. -М.: Финансы и статистика, 1992.

  6.  Бойков.В., Савинков В.М. Проектирование баз данных информационных систем. М. Мир 1997.

  7.  Боэм Б.У. Инженерное программирование для проектирования программного обеспечения. -М.: Радио і связь, 1985, -512с.

  8.  Вершинин О.В. Компьютер для менеджера. - М.: Высшая школа, 1990.

  9.  Вычислительные машины, системы и сети/ Под ред. А.П.Пятибратова. - М.: Финансы и статистика, 1991.

  10.  Герасименко В.А. Защита информации в автоматизированных системах обработки данных. - В 2-х кн. - М.: Энергоатомиздат, 1994.

  11. Субботін С. О. Подання й обробка знань у системах штучного інтелекту та підтримки прийняття рішень: Навчальний посібник. — Запоріжжя: ЗНТУ, 2008. — 341 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]