Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по практике_2004.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
125.95 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Харківський національний університет радіоелектроніки

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проходження переддипломної практики

для студентів усіх форм навчання

спеціальності 7.050102 «Економічна кібернетика»

ЗАТВЕРДЖЕНО

кафедрою економічної кібернетики.

Протокол № 2 від 15.09.03.

ХАРКІВ 2004

Методичні вказівки до проходження переддипломної практики для студентів усіх форм навчання спеціальності 7.050102 “Економічна кібернетика”/ Упоряд.: Н.Б.Зубенко – Харків: ХНУРЕ, 2004.- 20с.

Упорядник: Н.Б.Зубенко

ЗМІСТ

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 4

1 МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ 5

2 МІСЦЯ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ 6

3 ЗМІСТ ПРАКТИКИ 7

4 ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ 8

5 ЗБІР МАТЕРІАЛУ 10

6 ЗВІТНА ДОКУМЕНТАЦІЯ СТУДЕНТА З ПРАКТИКИ 12

Додаток А 14

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗБОРУ МАТЕРІАЛІВ НА БАЗІ ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ ДЛЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 14

ДОДАТОК Б Методичні рекомендації з обробки отриманої інформації 18

Загальні положення

Переддипломна практика є важливим етапом навчання студентів в університеті і має розширити і поглибити теоретичні і практичні знання, отримані студентом при теоретичному навчанні та в результаті виробничої практики.

Переддипломна практика покликана сформувати у фахівця-випускника університету зі спеціальності “Економічна кібернетика” професійні уміння, навички приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах шляхом виконання обов'язків, властивих майбутній професійній, організаційно-управлінській діяльності. Організація і проведення переддипломної практики здійснюється відповідно до нормативних документів [ 1, 2] і методичних рекомендацій [ 3, 4].

Переддипломна практика проводиться після закінчення теоретичного навчання і складання всіх заліків й іспитів.

Тривалість практики - 8 тижнів для студентів денної форми навчання та 6 тижнів для заочної.

Студентам надається право самостійно знаходити місця практики.

Відповідальними за контроль ходу практики є керівники практики від університету та організації.

При вибутті на практику студент має одержати на профілююючій кафедрі:

  1. щоденник практики з розпорядженням на практику;

  2. індивідуальне завдання кафедри;

  3. тему дипломної роботи;

  4. методичні вказівки до проходження переддипломної практики;

  5. методичні вказівки з виконання дипломних робіт.

Індивідуальне завдання на практику видається кожному студенту викладачем-керівником практики за тиждень до початку практики. Зміст завдання залежить від теми дипломного роботи та специфіки організації, у якій студент буде проходити практику.

Протягом усієї практики студент зобов'язаний вести щоденник, де відзначається робота, що виконувалася, хід виконання графіка практики, відвідування лекцій, бесід та екскурсій, вивчення літературних та інших нормативно-технічних джерел. Щоденник практики студент одержує від методистів випускаючої кафедри та заповнює згідно з вимогами до його окремих сторінок.

Контроль виконання завдання з практики здійснює викладач - керівник практики. За результатами практики студентом складається звіт, з якого проводиться співбесіда з керівником практики. Результатом такої співбесіди є здача заліку з оцінкою. При незадовільних результатах студенту надається час (один тиждень) для підготовки до повторної співбесіди. Якщо студент повторно не готовий, то про це повідомляється деканат для розгляду питання в адміністративному порядку.

У період проходження практики студент підпорядковується режиму роботи організації, відхилення від якого є припустимими тільки з дозволу керівників практики від організації або адміністрації підрозділу, де знаходиться практикант.

1 Мета та завдання практики

МЕТА ПРАКТИКИ - безпосередня практична підготовка до самостійної роботи в первинній посаді відповідно до кваліфікаційної характеристики, збір матеріалів до виконання дипломної роботи; поглиблення і закріплення теоретичних знань; придбання досвіду організаторської і виховної роботи в колективі.

ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ:

- вивчення роботи з організації і управління виробництвом, фінансово-економічного стану організації, моделювання окремих задач функціональної діяльності організації, порядку автоматизації вирішення задач управління, розробки комп’ютерних технологій та програмного забезпечення, методики проектування і застосування ЕОМ при розробці окремих задач;

- набуття практичних умінь і навичок здійснення соціально-економічного й оперативно-виробничого управління; вивчення новітніх досягнень в області організації управління, а також ознайомлення з питаннями організації науково-дослідної роботи, розробкою та впровадженням комп’ютерних технологій в організації;

- набуття навичок проведення дослідницької роботи, упровадження результатів науково-дослідної роботи студентів, підготовка наукових доповідей і статей;

- збір матеріалів для дипломної роботи; їх узагальнення і систематизація; закріплення і поглиблення знань з профілюючих дисциплін;

- набуття практичних навичок, знань і умінь у професійній й організаторській сферах діяльності.