Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pr_690.doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать
      1. На межах ділянок відділів і цехів установлюються відповідні покажчики. Особи, за якими закріплені ділянки території, повною мірою відповідають за безпеку цих ділянок, протипожежний стан і підтримання на них порядку.

    1. Організація охорони та оборони арсеналів, баз і складів

      1. Охорона й оборона баз - це комплекс організаційних і технічних заходів щодо попередження несанкціонованого проникнення сторонніх осіб на територію бази з метою диверсії чи розкрадання ракет, боєприпасів та іншого майна.

      2. Охорона й оборона баз здійснюється вартовою і комендантською службами.

      3. Вартова та комендантська служба повинна виключати можливість проникнення сторонніх осіб на технічну й адміністративно-господарську територію.

      4. Вартова служба організується відповідно до Статуту гарнізонної та вартової служб ЗС України і здійснюється штатним стрілецьким підрозділом.

Окремі бази можуть охоронятися загонами воєнізованої охорони, що несуть службу відповідно до діючої Інструкції і Положення з організації і несення служби воєнізованої охорони.

      1. Типи застосовуваних технічних засобів охорони (ТЗО), їхня кількість і місце установки визначаються проектними організаціями, які мають на це відповідний дозвіл компетентних органів, за узгодженням з Міністерством оборони України.

Порядок оснащення і фінансування робіт з установки ТЗО визначається вищими органами управління.

      1. Порядок застосування ТЗО, час і режими роботи визначаються інструкцією, що розробляється керівництвом бази і затверджується начальником бази.

      2. Експлуатація ТЗО виконується штатним підрозділом.

      3. Організація експлуатації ТЗО покладається на головного інженера бази.

      4. На периметрі технічної території необхідно використовувати периметрові ТЗО. При експлуатації трьох рубежів ТЗО вони обов’язково повинні мати різні принципи дії.

      5. Об'єктові засоби охорони наказом по частині закріплюються за відповідними посадовими особами. Тип і кількість ТЗО, що використовуються на об’єкті, визначаються в залежності від його категорії, фізико-географічних, експлуатаційних та інших особливостей.

    1. Організація комендантської служби та пропускного режиму на арсеналах, базах і складах

      1. Комендантська служба на базах органiзується з метою:

  • охорони проходiв та проїздiв на технiчну i адміністративно-господарчу територiю у робочий час або цiлодобово, якщо вони не здаються варті пiд охорону;

  • контролю за станом огороджень, шляхів, сигналiзацiї та освітлення i за дотриманням порядку в охороннiй зонi та на адміністративно-господарчій територiї;

  • прийому, зберiгання та видачi ключiв вiд замкiв, ворiт та iнших об’єктiв бази.

На контрольно-пропускних пунктах комендантська служба органiзується з завданням виключення можливості проникнення стороннiх осiб через проходи i проїзди на технiчну та адміністративно-господарчу територiю бази, а також недопущення завозу (внесення) або вивозу (винесення) боєприпасiв та майна без відповідних документiв.

      1. Прохiд на технiчну територiю та вихiд з неї персоналу бази та осiб, що прибули на базу для отримання (здачи) боєприпасiв або перевiрки бази, здiйснюється тiльки у супроводi посадових осiб бази та при наявностi вiдповiдних документiв (перепусток). При виходi з технiчної та адміністративно-господарчої територiй перепустки здаються на відповідному контрольно-пропускному пунктi.

      2. Порядок пропуску осiб, завозу та вивозу боєприпасiв на вiйськових складах установлюється командиром вiйськової частини.

      3. Забороняється проносити та провозити на технiчну територiю зброю та приладдя для палiння.

      4. На контрольно-пропускному пунктi технiчної територiї повиннi бути:

  • інструкції з організації пропускного режиму, на випадок тривоги або збору, техніки безпеки, дій особового складу КПП на випадок пожежі;

  • списки осіб, яким надано право підпису перепусток зі зразками підписів;

  • зразки перепусток, завiзних та вивiзних документiв;

  • книга прийому та видачi ключiв від сховищ (додаток 6), якщо зберiгання їх організовано на контрольно-пропускному пунктi ;

  • книга вiдвiдування технiчної територiї (додатки 7, 8, 9);

  • книга реєстрації завозу і вивозу боєприпасiв та iншого майна (додаток 10);

  • ящики (сейфи) для зберiгання ключiв, перепусток та приладдя для палiння.

      1. Зразки перепусток, період часу дії перепусток, а також посадові особи, яким надано право підпису перепусток, оголошуються наказом начальника бази. Крім цього, наказом оголошуються:

  • списки посадових осіб, яким надано право відвідування технічної території з правом самостійного пересування;

  • списки посадових осіб, яким надано право відвідування технічної території з правом самостійного пересування з обмеженнями;

  • списки посадових осіб, яким надано право пересування у супроводі інших осіб;

  • списки посадових осіб, відповідальних за об’єкти технічної території, їх протипожежний стан та здачу ключів від об’єктів на контрольно-пропускний пункт.

Копії вищезазначених списків видаються на контрольно-пропускний пункт технічної території.

На підставі наказу начальника бази про допуск посадових осіб на технічну територію комендантом бази оформлюються постійні перепустки згідно з вищезазначеними списками. Перереєстрація постійних перепусток повинна проводитись щорічно.

Допуск транспортних засобів здійснюється за перепустками, виданими водіям, або за списком, затвердженим начальником бази й виданим на КПП. Допуск транспортного засобу на технічну територію дозволяється тільки після його обов’язкової перевірки пожежним нарядом бази на відповідність вимогам пожежної безпеки, про що робиться відповідна відмітка у шляховому листі.

      1. Ключі від об’єктів технічної території повинні зберігатися у металевому сейфі (ящику), який закривається та опечатується. Ключі від сховищ та інших об’єктів технічної території в опечатаному виді здаються відповідальними особами на контрольно-пропускний пункт технічної території із записом у книзi. Другi примірники ключiв вiд сховищ в опечатаному виді зберiгаються у секретному вiддiленнi бази.

      2. Кількість КПП на технічній території визначається генеральним планом, а на адміністративно-господарській території встановлюється начальником бази залежно від розташування бази.

      3. Всі КПП бази повинні бути обладнанні стаціонарними системами санкціонованого доступу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]