Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
анція Ясинувата ксюха.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.09.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

Українська державна академія залізничного транспорту

Донецький інститут залізничного транспорту

Звіт по практиці за загальним курсом транспорту

Кафедра «ОП і УЗТ»

Перевірив:Доценко Ю.В.

Виконав: Фок К. П.

Донецьк 2012

Зміст

1. Введення

2.Станція Ясинувата.

3.Локомотівное депо.

4.Вагонное депо.

5.Донецкая дистанція колії.

6.Ясіноватая дистанція сигналізації та зв'язку.

7.Пассажірское вагонне депо Донецьк Північне.

8.Вокзал Донецьк.

9.Товарная контора і вантажний двір.

                                                     

1. Введення

       На Донецькій залізниці введено структуру диспетчерського керування з Дорожнім центром у Донецьку і районами керування, які об'єднують станції Ясинувату і колишнього Маріупольського відділень залізниці (з 1988 року), станції Іловайського і Краснолиманського відділень (з 1991 року), а також Луганського та Попаснянського ( з 2000 року). У приміщеннях районів керування знаходяться табло колективного користування, робочі місця поїзних диспетчерів, вагонорозподілювачів, локомотивних диспетчерів, операторів.

      У межах Донецької залізниці розташовано 100 вугільновантажних станцій і найбільші на Україні сортувальні станції, на яких формуються вугільні маршрути та інші поїзди, у тому числі: ст. Ясинувата (найбільша в СНД),

 Дебальцеве, Красноармійськ, Попасна, Красний Лиман, Волноваха.

1869 рік, 23 грудня - дата заснування Донецької Залізниці. В цей день була введена в експлуатацію Курсько-Харківсько-Азовська магістраль (332 версти). Вона зіграла важливу роль у розвитку економіки Донбасу - почалося будівництво доменнихj і сталеплавильних печей, заводів. Також, ця магістраль давала вихід до Азовського моря.

 1935 рік - Донецька Залізниця перевиконала завдання по навантаженню і набагато | збільшила вивантаження (за розмірами навантаження - перше місце в країні). Так, на Донецькій залізниці здійснювалося 42% загальної навантаження вугілля і 15% чорних металів.

1937 році вперше почали оформлення квитків транзитним пасажирам

 1938 рік, травень - з Донецької та Придніпровської залізниць виділена нова дорога - Южно-Донецька (управління -. Г Ясинувата)

1941-1945 роки - Велика Вітчизняна Війна: Донецька залізниця переведена (як і всі інші залізні дороги СРСР) на військовий стан. Під час війни зруйновано 8000 км шляхів, 1500 мостів, 27 локомотивних депо, 8 вагонних депо, 400 вокзалів і станційних будівель.

1953 рік, травень - за рішенням Ради Міністрів СРСР була створена Донецька залізниця, як єдина дорога, що обслуговує Донецький басейн.

2. Станція Ясинувата.

       Поїзний диспетчер:

Поїзний диспетчер - відповідальний працівник господарства перевезень залізничного транспорту, який одноосібно керує рухом поїздів на своїй ділянці (диспетчерському колі) і несе за це повну відповідальність. Його накази з руху поїздів підлягають беззаперечному виконанню працівниками, пов'язаними з рухом поїздів: черговими по станціях, машиністами локомотивів, головними кондукторам збірних поїздів і т. д.

Ніхто, крім поїзного диспетчера не має права давати оперативні розпорядження з руху поїздів.

Мета роботи:

Мета роботи поїзного диспетчера полягає в забезпеченні руху поїздів та місцевої роботи на ділянці відповідно до графіка руху поїздів і оперативним планом, а також у дотриманні максимального рівня безпеки руху.

Технологія роботи:

При існуючій структурі диспетчерського управління робоче місце поїзного диспетчера фізично знаходиться в будівлі ЕДЦУП (Єдиного дорожнього центру управління перевезеннями), при цьому його ділянка фактично може знаходитися на досить віддаленій відстані. Наприклад, на Московській залізниці будівлю ЕДЦУП розташоване в м. Москві, де розташовані робочі місця всіх поїзних диспетчерів дороги, коли диспетчерський коло № 12 Орел-Серпухов знаходиться на видаленні в 100-160 кілометрів. Для контактів поїзного диспетчера з виконавцями використовуються різні види зв'язку. Вказівки з руху поїздів черговим по станціях передаються за спеціальною селекторного (виборчої) телефонного зв'язку. Вона дозволяє викликати будь включений в лінію пункт окремо, а також кілька (груповий виклик) або всі пункти (циркулярний виклик). Для контактів поїзного диспетчера з машиністами рухомих потягів використовується радіозв'язок, однак на практиці, більшість наказів машиністам (наприклад, наказ на наганяння або на підвищення дільничної швидкості) передається через чергових по станціях. На багатьох ділянках, обладнаних автоблокуванням, робоче місце ДНІ, оснащується пристроями диспетчерського контролю у вигляді табло, на якому зображена схема ділянки і проміжних станцій. Спеціальна світлова індикація сигналізує про показання сигналів і про фактичне занятті поїздами блок-ділянок і шляхів на станціях.