Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekonom recom.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
235.01 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ України

Криворізький коледж економіки та управління

Державного вищого навчального закладу

«КиївськИЙ національний економічний університет

ім. Вадима Гетьмана»

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор коледжу

Л.Г.Філевич

« » 2011р.

Економічні теорії

(назва дисципліни)

Методичні рекомендації до самостійної роботи студентів

спеціальності 5.02010501 «Діловодство»

Викладач: Т.В.Прибилович

м. Кривий Ріг

Вступ

Підготовка спеціалістів у навчальному закладі здійснюється згідно з навчальними планами, у яких особливо місце належить вивченню дисципліни “Економічні теорії”, що вивчається студентами спеціальності “Діловодство” .

Мета вивчення дисципліни формувати у студентів глибокі теоретичні знання з питань закономірностей розвитку суспільного виробництва, механізму дії та ефективного використання економічних законів людини для найбільше повного задоволення їх матеріальних і загально – економічних потреб. У зв’язку з цим передбачено вивчення таких економічних проблем: загальні засади економічного розвитку; загальні основи ринку; суб’єкти ринкової економіки; економічне зростання і соціальний прогрес, формування і розвиток соціально-економічних систем; світове господарство і міжнародні економічні відносини.

Студенти повинні знати: системи економічних відносин в їх єдності з продуктивними силами та іншими суспільними відносинами, економічні закони, їх дії та використання на практиці, теоретичні основи підприємницької діяльності та шляхи досягнення успіху в ній, проблеми використання обмежених ресурсів і управління ними з метою досягнення максимального соціально-економічного ефекту, стратегічні тенденції розвитку економіки країни.

Студенти повинні вміти:

- розраховувати прибуток, земельну ренту, грошову масу, зарплату, мікро- і макроекономічні показники виробництва, рівень безробіття, соціальні наслідки, валютний курс;

- враховувати основні економічні закони. У процесі професійних діяльності домагатись, щоб на основі аналізу наявних споживчих благ класифікувати та визначати потреби суспільства;

- на основі аналізу наявних економічних та природних ресурсів визначати альтернативні варіанти використання економічних ресурсів; робити висновки, приймати самостійні рішення.

Вказані завдання можливо виконати лише при умові високої компетенції спеціалістів в питаннях економічної політики підприємства. Допомогти здобути такі знання – призначення даного методичного забезпечення. Матеріал викладається логічно, системно, цілісно. Кожна тема містить питання для самоконтролю різного рівня складності (* - середній,** - достатній,***- високий), що полегшить роботу студентам і викладачу при проведені індивідуальних, консультаційних занять.

Самостійна робота є важливим способом самостійності в засвоєнні знань, яка реалізує лише в самовиявленні внутрішньої потреби в знаннях, пізнавальних інтересах, захопленості, творчому мисленні студентів.

Самостійна робота студентів по вивченню дисципліни „Економічна теорія” включає:

  • знайомство з програмою вивчення предмету;

  • вивчення опорного курсу лекцій;

  • придбання навиків визначення економічних показників в процесі розв’язання завдань.

Студенти мають можливість в процесі самостійної роботи використовувати електронний посібник - «Портфель знань студента», електронний підручник або користуватись матеріалами онлайн - бібліотек на сайтах:

  • http://pidruchniki.ws/politekonomiya/ Основи економічної теорії - Ажнюк М.О.; Основи економічної теорії - Дзюбик С. Д.;

  • http://studentam.kiev.ua/content/category/3/59/66/ Політична економія (К.Т.Кривенко)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]