Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КонтрРоб ІРТП заочнМенедж12 97-2003.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
591.87 Кб
Скачать

Мета, порядок виконання та оформлення контрольної роботи 3 дисципліни "інфраструктура ринку товарів і послуг"

Важливою формою вивчення інфраструктури ринку товарів і послуг студентами заочної форми навчання Київського економічного інституту менеджменту є самостійна робота над сучасною літературою та навчальними посібниками.

Пакет комплексних контрольних робіт (у подальшому — ПККР) призначений для виявлення у ході державної акредитації знань та умінь студентів на рівні “бакалавр” з дисципліни “Інфраструктура ринку товарів і послуг”.

В контрольній роботі студент повинен на основі тематичної літератури, нормативних документів, матеріалів періодичного друку самостійно розкрити зміст обраної теми. Для студентів, які працюють в державних або недержавних організаціях, контрольна робота повинна містити матеріали, що характеризують її діяльність.

Метою контрольної роботи є: систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань студентів; формування вміння творчого використання програмного матеріалу, ефективного застосування отриманих знань для комплексного аналізу конкретних ситуацій; розвиток навичок наукового аналізу, самостійного вирішення економічних, виробничих та соціальних завдань.

Концептуально ПККР базується на положеннях галузевих стандартів вищої освіти та варіативної частини освітньо-кваліфікаційної характеристики і варіативної частини освітньо-професійної програми підготовки спеціалістів Зазначена дисципліна передбачена освітньо-професійною програмою підготовки як нормативна дисципліна, Форма підсумкового контролю - залік.

Структурно ККР складається з двох частин: теоретичної (теоретичні й тестові запитання) та практичної. Добірка завдань кожного варіанту забезпечує максимальне охоплення тем курсу.

Перед початком заліку студенти пишуть аудиторну комплексну контрольну роботу – за одним із наведених варіантів, загальна тривалість якої становить 2 академічні години та розв’язують творчу ситуаційну задачу.

Теоретична частина ККР містить теоретичні та тестові запитання. У ККР представлені тестові завдання закритого типу з множинним вибором (чотири відповіді), серед яких правильною є лише одна (!!!). Студент повинен виконати мінімально 3 варіанти комплексних контрольних робіт (або всіх 30-ти варіантів – з метою ґрунтовного оволодіння інформацією з основ менеджменту). Якщо питання у варіантах співпадають, потрібно вибрати інше запитання – за наступним варіантом ККР!

У практичній частині ККР, передбачено письмове виконання студентами практичного завдання, що дає можливість студентам набути навичок щодо управління інфраструктурою ринку товарів і послуг.

Варіанти контрольних робіт студент обирає відповідно до даних Додатку А. Варіант контрольної роботи студента відповідає його номеру по списку в навчальному журналі станом на завершення установчої сесії (від 1 до останньої позиції). Якщо студент не знає свого номера, він обов’язково повинен уточнити його у заочному деканаті.

Контрольна робота виконується у вигляді рукописного тексту в учнівському зошиті або на стандартному папері формату А-4 не більше, ніж через 1,5 інтервали. Текст повинен бути написаний українською мовою. Відповідь на кожне питання повинне розпочинатися з нової сторінки. Розкриваючи питання, студент повинен повністю переписати його в зошит у вигляді заголовка! Відповіді на питання контрольної роботи слід давати повними за змістом і короткими за формою – не більше як 1 сторінка А-4 та 2 сторінки учнівського зошита.

Якість виконання контрольних робіт залежить від вміння студентів синтезувати знання з інших дисциплін.

Велике значення має правильне оформлення роботи. Зразок титульного аркушу роботи наведено у Додатку Б даних методичних рекомендацій. Робота повинна бути написана розбірливо, цитати та статистичні дані повинні містити відповідні посилання на джерела, з яких вони взяті, із зазначенням сторінки. В кінці роботи наводиться список використаних літературних джерел та, ставиться підпис автора і зазначається дата її виконання.

В процесі виконання контрольної роботи студенти можуть користуватися консультаціями викладачів інституту. Умовою зарахування контрольної роботи є самостійне, грамотне та чітке висвітлення всіх питань контрольної роботи, використання основної та додаткової рекомендованої літератури і практичного матеріалу, що характеризує сучасну інфраструктуру ринку товарів і послуг.

Студенти повинні подати (або вислати електронною поштою) виконану контрольну роботу в інститут на перевірку викладачеві в терміни, встановлені графіком навчального процесу.

Якщо викладач вважає, що робота не відповідає вимогам, він повинен повернути її студентові на доопрацювання, вказавши на конкретні недоліки в ній. Прийом та зарахування контрольних робіт повинні бути завершеними до початку складання студентами заліку з даної дисципліни.

Студенти, які не виконали письмової роботи, що передбачена навчальним планом, до залікової сесії не допускаються. При перевірці контрольної роботи проставляються відповідні оцінки за нижче наведеною шкалою: