Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка практичні-ФК-2012 (1).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.79 Mб
Скачать

100

УНІВЕРСИТЕТ БАНКІВСЬКОЇ СПРАВИ

Національного банку україни (м.Київ)

ЛЬВІВСЬКИЙ ІНСТИТУТ БАНКІВСЬКОЇ СПРАВИ

ЗАВДАННЯ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

З ДИСЦИПЛІНИ

«ОБЛІК У БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ»

для студентів напряму підготовки

6.030508 «Фінанси і кредит»

Львів 2012

Завдання та методичні рекомендації для практичних занять дисципліни «Облік у бюджетних установах» для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит». – Львів: Львівський інститут банківської справи УБС НБУ, 2012, – 74 с.

Укладач: Т. І. Хомуляк, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Львівського інституту банківської справи УБС НБУ

Рецензенти: Б.Ф. Усач, доктор економічних наук, професор,

професор кафедри обліку і аудиту Львівського інституту банківської справи УБС НБУ

Р.М. Воронко, кандидат економічних наук, доцент,

доцент кафедри аудиту Львівської комерційної академії

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри обліку і аудиту

протокол № 1 від 27 серпня 2012 р.

Рекомендовано науково-методичною радою інституту

протокол № 1 від 31 серпня 2012 р.

 Львівський інститут банківської справи УБС НБУ, 2012

ВСТУП

В Україні на сьогоднішній день функціонує чимало установ та організацій різного профілю, які повністю або частково утримуються за рахунок державного чи місцевих бюджетів. Фінансово-господарська діяльність бюджетних установ характеризується низкою особливостей, які впливають на методику та організацію бухгалтерського обліку.

Бухгалтерський облік у бюджетних установах виконує свої конкретні завдання, має специфічні об’єкти, ведеться за окремим планом рахунків та знаходить узагальнення у балансі, який відрізняється від балансу госпрозрахункових підприємств та організацій.

Останнім часом у бюджетній сфері відбуваються значні зміни щодо організації обліку: впроваджено облік за новим планом рахунків, удосконалено облікові регістри та форми звітності, змінено порядок закриття рахунків та складання звітності. Все це зумовлює необхідність спеціальної підготовки фахівців з обліку в бюджетних установах.

Мета дисципліни – формування теоретичних та практичних знань і навиків з побудови економічної діяльності бюджетних установ та їх впливу на побудову бухгалтерського обліку.

Завдання дисципліни засвоєння з метою практичного використання сукупності конкретних методів і прийомів складання звітності бюджетних установ, що ґрунтуються на загальновизнаних принципах бухгалтерського обліку, відображення господарських операцій бюджетних установ згідно вимог чинних нормативних актів.

Методичні рекомендації для практичних занять і самостійної роботи розроблені відповідно до навчальної програми з дисципліни «Облік у бюджетних установах» для студентів напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит.

Практичне заняття це вид навчального заняття, на якому викладач організовує детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування шляхом виконання студентами завдань сформульованих відповідно до методичних рекомендацій.

Основна дидактична мета практичного заняття – розширення, поглиблення й деталізація наукових знань, отриманих студентами на лекціях та в процесі самостійної роботи і спрямованих на підвищення рівня засвоєння навчального матеріалу, набуття умінь і навиків, розвиток наукового мислення та усного мовлення студентів.

Практичне заняття включає проведення попереднього контролю знань, постановку загальної проблеми викладачем та її обговорення за участю студентів, розв’язування завдань, їх обговорення, перевірка та оцінювання.

Контроль за роботою студентів здійснюється шляхом поточного оцінювання результатів усних і письмових відповідей, написання тестів і контрольних робіт.