Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 6.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
777.73 Кб
Скачать

Лабораторна робота 6 Робота з браузером Microsoft Internet Explorer

Мета роботиуміти підготувати програму Internet Explorer до роботи, налагоджувати її параметри, проводити пошук потрібної інформації в мережі Internet з використанням методики пошуку, яка включає правила формування запиту на пошук, методи звуження області пошуку, управління процесом пошуку, вибір форми представлення результатів.

План.

  1. Способи запуску програми Internet Explorer.

  2. Вивчення можливостей браузера.

  3. Пошук інформації у мережі Internet

  4. Засоби пошуку

  5. Методика пошуку

  6. Управління процесом пошуку

  7. Результати пошуку

  8. Хід роботи.

  9. Контрольні питання

Додаток1

Додаток 2

Додаток 3

Теорія.

1. Способи запуску програми Internet Explorer.

Програма Internet Explorer (завантажувальний файл Іехрlore.ехе знаходиться в каталозі Program Files\Internet Explorer) призначена для навігації по мережі Internet і виконання дій над її об'єктами. Для запуску цієї програми можна скористатися одним з наведених нижче способів:

а) в меню Пуск вибираємо команду Про­граммы,, потім команду Internet Explorer;

б) двічі клацнути основною клавішею маніпулятору “миша” на піктограмі Internet Explorer;

в) в меню Пуск вибрати команду Выполнить, використовуючи кнопку Обзор знайти файл Іехрlore.ехе та клацнути основним клавішем маніпулятору “миша” на кнопці “Ok”.

Після запуску програми відкриється вікно (мал 1).

Мал. 1. Загальний вигляд вікна Internet Explorer.

2. Вивчення можливостей браузера.

  1. Розгляньте вікно браузера та визначте призначення основних його складових: рядку заголовку, головного меню, панелей інструментів, рядку адрес, області перегляду документу, рядку стану, системного меню.

  2. Проведіть зміну виду вікна браузера, використавши відповідні команди меню Вид, підменю Панели обозревателя, команди: Поиск, Избранное, Журнал, Папки, Полезный совет.

  3. Проведіть налагоджування панелей та елементів браузера за допомогою меню Вид, підменю Панели инструментов, команди: Обычные кнопки, Адресная строка, Ссылки, Радио, Настройка.

  4. Опануйте операцію зміни кодування Web-сторінки, яка переглядається, за допомогою команд меню Вид, підменю Вид кодировки, та зміни розміру шрифта за допомогою команд підменю Размер шрифта у цьому ж меню Вид.

  5. Прегляньте підручник Microsoft із Internet за адресою http://home.microsoft.com/intl/ru/tutorial. Випробувати різні режими швидкого переходу між Web-сторінками, використовуючи для цього кнопку Назад, Список останніх набраних адрес у рядку адрес, Закладку в каталозі Избранное, Ярлики на робочому столі або в будь-якому іншому каталозі, швидке посилання в підменю Вид/Параметры/Переходы

  1. Налагодити параметри браузера за допомогою підменю Сервис \Свойства обозревателя. Установити адресу домашньої сторінки http://home.microsoft.com/intl/ru/tutorial/; шрифт Times New Roman; рівень безпеки – попередження перед завантаженням змісту, який не є безпечним; параметри – відображати малюнки; попереджувати при адресації форм, які передаються.