Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРС_МЕТОДИЧКА.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
43.44 Кб
Скачать

Керівництво курсовими роботами

Керівник курсової роботи повинен уміло визначити тематику і правильно скерувати роботу студента.

Керівництво курсовою роботою розпочинається з формулювання і видачі завдання студенту. Важливою передумовою успішного виконання курсової роботи є попередня співбесіда керівника зі студентом для визначення рівня його підготовки до виконання завдання. Керівник рекомендує необхідну літературу і матеріали, консультує студента щодо порядку виконання завдання.

Студент представляє для узгодження з керівником власний календарний план виконання курсової роботи,і план проведення експерименту (патопсихологічного та психодіагностичного дослідження).

Однією із форм керівництва є визначення графіку (календарного плану) виконання окремих розділів курсової роботи, їх перегляд та корекція, в процесі чого керівник вказує на помилки і неточності в роботі та пропонує шляхи їх усунення.

Завершену та узгоджену з керівником курсову роботу студент зобов’язаний представити до захисту в терміни, що передбачені графіком. Керівник своїм підписом на титульній сторінці підтверджує готовність курсової роботи до захисту (вказується дата подачі роботи на перевірку, оцінка керівника за зміст та оформлення курсової роботи). Керівник має написати рецензію на представлену до захисту курсову роботу, де подає основні характеристики роботи, вказує на наявність недоліків в роботі, висловлює свої зауваження та побажання, виставляє пропоновану оцінку та надає рекомендацію щодо подачі роботи до захисту.

Захист курсових робіт

Дата захисту курсової роботи визначається кафедрою у відповідності з графіком навчального процесу. Для організації та проведення захисту кафедрою призначається комісія у складі трьох чоловік, у тому числі керівника курсової роботи. Захист курсових робіт проходить в присутності студентів групи.

Відкритий захист дозволяє ознайомити студентів з роботами колег-одногрупників, що значною мірою збагатить об’єм теоретичних знань та практичних уявлень студентів з питань прикладного аспекту психологічної науки. Разом з тим, така форма захисту дасть можливість виробити однакові вимоги щодо оцінки самої курсової роботи, її оформлення та форми подачі матеріалу під час захисту.

Форма захисту – коротка (8-10 хвилин) доповідь автора курсової роботи.

Під час доповіді доповідачем висвітлюються наступні питання: актуальність теми, об’єкт та предмет дослідження, висвітлюються завдання, оголошуються основні положення роботи.

Основний зміст виступу має торкатися наступних питань: планування, вибір методів та проведення патопсихологічного і психодіагностичного дослідження. Основний акцент слід зробити на представленні, аналізі та оцінці результатів дослідження. Представлення результатів експериментальної частини курсової роботи може включати демонстрацію таблиць, діаграм, схем та інших форм презентації матеріалів.

В процесі захисту передбачається відповідь студента на запитання по суті курсової роботи як членів комісії, так і присутніх студентів-одногрупників.

Якість виконання курсової роботи та результати її захисту оцінюються відповідно з вимогами Болонської системи у балах та відповідних традиційних оцінках. Курсова робота включена як складова модульного заліку № 2 з дисципліни як елемент виконання практичних навичок. Загалом, оцінювання цієї частини модульного заліку № 2 передбачає такий алгоритм розрахунку балів:

Перша складова – бал за зміст та оформлення курсової роботи, що виконувалась студентами протягом семестру, з урахуванням навички самостійної розробки експериментального дослідження та проведення його з групою досліджуваних респондентів.

Друга складова – бал за представлення та захист свого курсової роботи перед комісією та студентами на практичному занятті.

Таким чином сума балів за кожну складову частину модульного заліку № 2 складає від 10 до 14 балів.

А сума балів за всю практичну частину модульного заліку № 2 складає від 20 до 28 балів.

Студент, який не представив своєчасно курсову роботу на перевірку керівнику, або не захистив її у встановлений термін вважається таким, що має академічну заборгованість.

Додаток 1.

Зразок оформлення титульного аркуша курсової роботи

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

Вінницький національний медичний університет

ім. М.І. Пирогова

Кафедра медичної психології та психіатрії

ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ

ПРОЯВУ АГРЕСІЇ

ЯК СКЛАДОВОЇ МОТИВАЦІЙНОЇ СФЕРИ

Курсова робота

студента 61-а групи 2 курсу

медичного факультету № 2

за спеціальністю

«медична психологія»

ПІДРУЧНЯКА

Михайла Петровича

Науковий керівник:

Кондратюк Алла Іванівна

м. Вінниця – 2011

Додаток 2.

Зразок орієнтовного плану курсової роботи

ПЛАН

ВСТУП ……………………………………………………….. 3

Розділ 1. МОТИВАЦІЙНА СФЕРА ТА ЇЇ

ВПЛИВ НА ЦІЛЕСРЯМОВАНУ ДІЯЛЬНІСТЬ ЛЮДИНИ.

    1. Загальне поняття про мотив та мотивацію.

Психологічні теорії мотивації.………………………. 5

    1. Місце та роль агресії в структурі мотиваційної

сфери………………………………………………….. 8

    1. Онтогенез мотиваційної сфери……………………… 11

Розділ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ПРОЯВУ

АГРЕСІЇ У ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ.

2.1. Аналіз методів дослідження агресії як структурної

складової мотиваційної сфери……………………….. 14

2.2. Особливості прояву агресії у дітей молодшого

шкільного віку………………………………………… 17

2.3. Особливості прояву агресії у дітей підліткового

віку……………………………………………………… 20

2.4. Особливості прояву агресії у дітей старшого

шкільного віку………………………………………… 23

ВИСНОВКИ…………………………………………………. 26

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………… 30

ДОДАТКИ

Додаток 3.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]