Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetolVkazivKR.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

Оформлення роботи

Курсова робота оформлюється на аркушах формату А4 українською мовою у відповідності з діючими стандартами. Титульний аркуш повинен містити: тему роботи, назву дисципліни, яка вивчається, код та назва спеціальності, прізвище, і’мя та по батькові студента, номер групи, прізвище, і’мя та по батькові викладача. Вступ, кожний розділ, висновки, список використаних джерел слід починати з нової сторінки. Робота, в якій такого поділу не буде зроблено, тобто якщо вона буде написана суцільним текстом, повертається на доопрацювання. Всі аркуші роботи повинні бути пронумеровані. Номер розміщується в правому нижньому куту аркушу (окрім титульного). Рисунки і таблиці повинні мати заголовки і нумерацію, узгоджену з номером розділу. Рекомендований об’єм теоретичної частини не повинен перевищувати 12 аркушів, а практичної - 15. Рекомендованиц загальний об’єм роботи повинен становити 30-35сторінок. Шрифт тексту: Times New Roman, розмір - 14 пт, міжрядковий інтервал – 1,5 пт. Відступи полів: зліва – 3 см., зправа – 1 см, зверху – 2,5 см, знизу – 2 см. Матеріали, які не вміщується в заданий об’єм курсової роботи розміщати в останній частині – Додатки. Останнім додатком до роботи є електронний варіант робочої програми на CD/DVD диску.

  1. Титульна сторінка – 1 стр.

На титульному аркуші мають бути вказані:

  • назва установи, відділення та циклової комісії, де виконувалася курсова робота (Криворізький коледж Національного авіаційного університету, Комп’ютерна та програмна інженерія, ЦК Професійно-орієнтованих дисциплін);

  • назва групи;

  • прізвище, ім'я і по батькові курсанта – автора роботи (повністю);

  • тема і вид роботи (курсова робота);

  • прізвище, ініціали, посада наукового керівника;

  • місто (Дніпропетровськ) і рік виконання роботи (2012).

II. Зміст – 1 стр.

Знаходиться на другій сторінці курсової роботи і служить для забезпечення швидкого пошуку потрібної інформації. Повинен містити|утримувати| назви складових частин курсової роботи з|із| обов'язковою вказівкою номерів сторінок. Для створення змісту слід назначити відповідний формат тексту змістовим частинам і заголовкам курсової роботи, а після використати автоматичне створення змісту через меню «Вставка» - «Оглавление и указатели» .

III. Теоретична частина – 12 стр.

У науковому тексті не рекомендується використовувати розмовно-просторічну лексику та програмістський сленг. Потрібно використовувати термінологічні назви, в тому числі і англомовні - це показник Вашого знання та вміння оперувати понятійним апаратом. Дозволяється використання загальноприйнятих та введених вами абревіатур, ожнак в цьому разі їх список додається окремо. Для наочного викладу матеріалу в роботах використовуються таблиці, малюнки, схеми, діаграми.

3.1 Постановка завдання (текст завдання, актуалізація, визначення об’єкту, предмету, цілей,, постановка задач та метдика їх реалізації) – рекомендований обсяг 1-2 сторінки;

Головним показником кваліфікаційної зрілості автора курсової роботи є якість написання вступу. Тут обґрунтовується вибір теми роботи, - описується актуальність і суть проблеми, що вивчається; визначаються об'єкт і предмет дослідження, формулюються мета і завдання роботи; описуються методи дослідження, аналізуються джерела інформації і дається коротка довідка про структуру роботи.

В актуальності курсової роботи треба вказати, чому саме виникає необхідність дослідження даної предметної області та написання програми, вказати об’єкт та предмет роботи.

Мета курсової роботи у формулюванні майже збігається з назвою самої теми, лише попереду повинне стояти дієслово: виявити, визначити, встановити тощо. Слід мати на увазі, що цілей в курсової роботи не може бути декілька (як завдань) - точно так, як і не може бути в одній курсовій роботі представлено декілька тем.

Завдання розкривають умови, при яких досягається мета курсової роботи. На основі сформульованих завдань будується структура самої роботи, відбита, у свою чергу, в змісті. Іншими словами, завдання курсової роботи мають бути безпосередньо зв'язані і корелюватися змістом курсової. При цьому слід мати на увазі, що пунктів змісту може бути стільки ж або більше, ніж завдань (і зазвичай так і буває), але не менше! Кожне завдання повинно починатися з наступних дієслів: сформувати, виявити, розробити, визначити, установити тощо.

Завершенням вступної частини є описання методики дослідження та вирішення поставлених завдань. Необхідно вказати за допомогою якої мови програмування та системи управління базами даних буде побудована програма.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]