Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИКА КУРСОВОЇ РОБОТИ ПО ФІНАНСОВОМУ МЕНЕДЖМ...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
208.38 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання роботи по дисципліні

«Фінансовий менеджмент в банку»

(для студентів фінансово-економічного факультету

заочної форми навчання зі спеціальності 7.050.105.

Банківська справа”)

Луганськ , 2011

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання роботи по дисципліні

«Фінансовий менеджмент в банку»

(для студентів фінансово-економічного факультету

заочної форми навчання зі спеціальності 7.050.105.

Банківська справа”)

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри

«Банківська справа»

Протокол № від р.

Луганськ , 2011

УДК 336.71

Методичні вказівки до виконання курсової роботи по дисципліні «Фінансовий менеджмент в банку». Укладач М.Б. Харківський – Луганськ. Видавництво СНУ ім. В. Даля, 2011. - с.

Містить: вказівки по вибору тем курсових робіт студентами; загальні вимоги по структурі, змісту, об'єму і оформленню курсової роботи, тематику, а також порядок виконання і захисту курсової роботи по дисципліні.

Укладач М.Б. Харківський , доц.

Відповідальний за випуск

Рецензент

ВСТУП

Зміст виконання курсової роботи з дисципліни «Фінансовий менеджмент у банку» має нормативний характер та висвітлюється у темах, перелік яких регламентовано галузевим стандартом вищої освіти, зокрема, – «Освітньо-професійною програмою підготовки спеціаліста за напрямом підготовки 7. 03050802 – «Фінанси і кредит»».

Ціль виконання роботи - підготовка магістрів та спеціалістів такого рівня, які добре володітимуть теорією та практикою управління грошовими потоками, активами і пасивами, прибутковістю і ризиками банку, зможуть використовувати і адаптувати отримані знання до конкретних виробничих ситуацій.

1. Мета і завдання написання курсової роботи

Мета курсової роботи – групування теоретичних знань та практичних навичок, у студентів спеціальності «Банківська справа» у вищому навчальному закладі четвертого рівня акредитації.

В результаті виконання курсової роботи студент повинен:

знати: основи організації банківського менеджменту; методи управління акціонерним капіталом; стратегію управління депозитними і недепозитними джерелами ресурсів комерційного банку, кредитним і інвестиційним портфелем; стратегічні основи і політику управління ліквідністю і резервами; поняття, загальні принципи і методи управління активами і пасивами, шляхи підвищення рентабельності комерційного банку.

вміти: аналізувати та оцінювати фінансову діяльність сучасного комерційного банку, ухвалювати самостійні рішення у сфері організації основних напрямів банківської діяльності, застосовувати відповідні заходи, адекватні щодо конкретної ситуації, яка виникає при управлінні банком.

2. Загальні методичні вказівки

Курсова робота є підсумковим завданням вивчення дисципліни «Фінансовий менеджмент у комерційному банку».

Як теоретико-прикладне дослідження курсова робота повинна містити глибоке теоретичне осмислення обраної студентом теми, а також обґрунтований проект практичного її рішення, виконаний на основі вивчення нормативних джерел і обробки належного цифрового матеріалу останніх видань. Загальна мета написання курсової роботи полягає в поглибленні студентом теоретичних і практичних знань по обраній темі, вироблення уміння використовувати їх при рішенні конкретних практичних завдань.

Тематика курсових робіт (Додаток 1) розробляється викладачами відповідної дисципліни і затверджується кафедрою «Банківська справа».

Вибір теми курсової роботи забезпечується студентом самостійно чи за допомогою викладача. Разом з тим, з огляду на те, що згадана вище тематика курсових робіт носить рекомендаційний характер, студент має право вибрати іншу тему, запропоновану самостійно відповідно до наукового інтересу. Однак при цьому студенту необхідно дати обґрунтування такого варіанта вибору.

Для забезпечення відповідної якості і встановлених термінів виконання курсових робіт за студентом закріплюється керівник з числа професорсько-викладацького складу кафедри «Банківська справа»

Виконана студентом курсова робота має бути представлена в рукописному чи друкованому виді на папері стандартного формату А4. Термін представлення курсової роботи повинний бути не менш, ніж за 10 днів до встановленого терміну захисту.