Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИКА КУРСОВОЇ РОБОТИ ПО ФІНАНСОВОМУ МЕНЕДЖМ...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
208.38 Кб
Скачать

Графічний матеріал

Графічний матеріал — малюнки (схеми, діаграми і т.п.) розміщають для кращого розуміння тексту роботи. На графічний матеріал повинні бути посилання в тексті роботи.

Графічний матеріал треба розмістити безпосередньо після тексту, у якому про нього згадується вперше, чи на наступній сторінці, а при необхідності — у додатку.

При наявності в курсовій роботі таблиць, що доповнюють графічний матеріал, їх варто розміщати після графічного матеріалу. Графічний матеріал може мати тематичну назву, що розміщають під ним.

Графічний матеріал (за винятком графічного матеріалу додатків) варто нумерувати арабськими цифрами в межах розділу чи наскрізною нумерацією. Номер малюнка складається в цьому випадку з номерів розділу і порядкового номера малюнка, відділених крапкою (Рис. 1.1).

Графічний матеріал кожного додатка позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додаток (Рис. ).

Малюнок (діаграму, схему і т.п.), як правило, варто виконувати на одній сторінці. Якщо малюнок не вміщається на одній сторінці, дозволяється переносити його на інші сторінки. При цьому тематичну назву розміщають на першій сторінці, пояснювальні дані— на кожній сторінці і під ними друкують «Рис. .... лист ...», якщо є кілька малюнків, і «Рис. 1, лист...», якщо є один малюнок.

Формули

Формули за винятком тих, котрі приводяться в додатках, повинні нумеруватися в межах розділу (чи наскрізною нумерацією) арабськими цифрами, що друкують праворуч у круглих дужках. Одну формулу позначають (1).

Посилання в тексті на порядкові номери формули дають у дужках.

Приклад:

...у формулі (1).

Формули в додатках нумерують окремо арабськими цифрами в границях кожного додатка з додаванням перед цифрою позначення додатка.

Приклад:

...у формулі (В. 1).

Можлива нумерація формул у межах розділу. У цьому випадку номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули, відділених крапкою.

Приклад:

(3.1), (3.3).

Пояснення символів і числових коефіцієнтів, що входять у формулу, якщо вони не пояснювалися в тексті, повинні бути приведені безпосередньо під формулою.

Пояснення кожного символу варто давати з нового рядка в тій послідовності, у якій символи приведені у формулі. Перший рядок пояснення може починатися словом «де».

Формули, що подаються одна за другою і не розділені текстом, відокремлюють комою.

Правила цитування і посилання на використані джерела

При написанні курсової роботи мають бути посилання на джерела, матеріали з яких приводяться в тексті роботи чи на ідеях і висновках яких розробляються проблеми, завдання в роботі.

Якщо використовують відомостізведення, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланні необхідно точно вказати номера сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул із джерела, на який даний посилання в курсовій роботі.

Посилання додаються відразу після закінчення цитати в квадратних дужках, де вказується порядковий номер джерела в списку літератури і відповідна сторінка джерела (наприклад [4, с. 35]), чи під текстом цієї сторінки у виді виноски, у якій указують прізвище і ініціали автора, назва джерела, видавництво, рік видання і сторінку.