Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СПД у цивільних справах.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
116.63 Кб
Скачать

Заява про перегляд рішення суду по цивільній справі у зв'язку з нововиявленими обставинами

У провадженні _____________________________________ суду м. _______________________ знаходиться цивільна справа за

(назва суду, що ухвалив судове рішення)

позовом (заявою) ____________________________________________________, до _________________________________ про ____

(п.і.п. позивача)                                                                                                                                                         (п.і.п. відповідача)

________________________________________________________________________. Вважаю, що рішення суду підлягає перегляду у

                                       (зазначити суть судового рішення)

зв'язку з нововиявленими обставинами _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

(зазначити підстави для перегляду відповідно до ст. 361 ЦПК України)

Керуючись п. ___ ч.2 ст. 361, статтями 362-364 ЦПК України,

ПРОШУ:

1. Переглянути у зв'язку з нововиявленими обставинами та скасувати рішення ________________________ суду м. ___________ « ___ » ______________ 200__ р.

2. Викликати свідків __________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

(зазначити п.і.п., адреси свідків)

Додаток:

1)наявні докази;

2) копії заяви відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Дата                                                                                                                                                             Підпис

Додаток 19

Справа № 2-2354/200__ р.

 

Ухвала про відмову у задоволенні заяви про поворот виконання рішення суду

« ___ » ______________ 200__ р.

_____________________ районний суд м. ______________ у складі: судді Макаренка Г.Б., при секретарі Борисовій Н.Д., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Петрова Бориса Матвійовича про поворот виконання рішення суду,

встановив:

Калініна Марія Іванівна у травні 200__ р. звернулася до суду з позовом до Петрова Бориса Матвійовича про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом. Позивачка зазначала, що відповідач, керуючи автомашиною, належною йому на праві власності, внаслідок порушення правил дорожнього руху наїхав на неї і завдав тяжких тілесних ушкоджень. За це відповідача засуджено вироком ___________________ районного суду м. _______________ за ч. 2 ст. 286 КК України.

Рішенням ________________ районного суду м. ________________ від « ___ » ______________ 200__ р., залишеним без змін ухвалою судової колегії судової палати у цивільних справах Апеляційного суду _______________________ області від « ___ » ______________ 200__ р. позов задоволено частково. Ухвалою ________________ районного суду м. _________________ від « ___ » ______________ 200__ р. ухвалене рішення районного суду скасоване у зв'язку з ново виявленими обставинами і, відповідно до ч. 2 ст. 363 ЦПК України, ухвала апеляційної інстанції втратила законну силу.

« ___ » ______________ 200__ р. Петров Б.М. звернувся до суду із заявою про поворот виконання рішення суду та стягнення з Капініної М.І. __________ грн, посилаючись на те, що при скасуванні судових рішень не вирішено питання про поворот виконання за час, коли рішення суду виконувалось.

У судовому засіданні заявник доводи заяви підтримав, Калініна М.І. до суду не з'явилася, повідомлялася про час і місце розгляду питання про поворот виконання рішення суду належним чином, її неявка не перешкоджає вирішенню справи.

Суд, заслухавши пояснення Петрова Б.М., перевіривши матеріали справи, вважає, що його заява задоволенню не підлягає за таких підстав.

Відповідно до положення ч. 1 ст. 382 у разі скасування у зв'язку з нововиявленими обставинами рішень у справах про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи, поворот виконання допускається, якщо скасоване рішення було обґрунтоване на повідомлених позивачем неправдивих відомостях або поданих ним підроблених документах.

З матеріалів справи не вбачається, щоб судове рішення у справі було скасоване у зв'язку з тим, що рішення обґрунтовано на неправдивих відомостях позивача Калініної М.І. або поданих нею підроблених документах. Не надав таких доказів і заявник. Тому поворот виконання рішення суду не допускається.

Керуючись статтями 380-382 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Петрова Бориса Матвійовича про поворот виконання рішення ___________________ районного суду м. _______________від « ___ » ______________ 200__ р. у справі за позовом Калініної Марії Іванівни до Петрова Бориса Матвійовича про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до ___________________ через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч. 4 ст, 295 ЦПК України.

 

Суддя                                                                                                                             (підпис)ЗМІСТ

Навчальне   видання

Тема 1. Процесуальні акти - документи з цивільних справ....З Тема 2. Заяви осіб, які беруть участь у справі.

Судові рішення в стадії відкриття

провадження у справі...................................................................... 4

Тема 3. Судові рішення в стадії провадження у справі

до судового розгляду...................................................................... 9