Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
01_IME_Praktika_Septem_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
266.75 Кб
Скачать

3. Керівництво і організація практики

Студенти проходять практику на підприємствах і в організаціях, з якими Інститут уклав відповідні угоди. Студенти також можуть проходити практику на підприємствах і в організаціях, які знаходяться за місцем проживання батьків, якщо є відповідна згода керівників таких підприємств або організацій, підтверджених відповідним листом. Студенти, які вчаться за рахунок підприємств і організацій, практику проходять на цих підприємствах.

Керівництво практикою на підприємствах і в організаціях здійснюють провідні спеціалісти з управління, яких наказом призначає керівник підприємства або організації. Відбувають з ПВНЗ «Галицька академія» на практику і прибувають в інститут після проходження практики студенти самостійно в терміни, які їм доводить до відома деканат факультету. Контроль за проходженням практики здійснює викладач кафедри туризму, який є відповідальним на кафедрі за практику. Якщо під час проходження практики виникли питання, студент встановлює зв’язок з інститутом з метою отримання відповідної допомоги чи консультації.

Напередодні практики студент повинен вивчити на кафедрі туризму правила техніки безпеки, отримати відповідний інструктаж відповідального за практику, про що розписується в журналі, і повинен суворо дотримуватись правил техніки безпеки під час проходження практики.

На практиці студент повинен вести щоденник практики, куди записує час роботи і види робіт, з якими знайомиться та вивчає на виробництві.

Обов’язки керівника практики від кафедри туризму:

  • Надає студентам-практикантам необхідні документи для направлення на базу практики;

  • Повідомляє студента про систему звітності з практики, прийняту на кафедрі, а саме подання письмового звіту, стандарти оформлення індивідуального завдання;

  • У складі комісії приймає залік з практики;

  • Подає завідувачу кафедри письмовий звіт про проведення практики із висновками щодо результатів практики та пропозиціями стосовно її поліпшення.

Обов’язки безпосередніх керівників, призначених базами практики, зазначені в окремих розділах договорів на проведення практики.

Обов’язки студента під час проходження практики :

  • До початку практики вчасно одержати від керівника практики консультації щодо оформлення всіх видів документів;

  • Своєчасно прибути на базу практики;

  • У повному обсязі виконувати всі завдання, передбачені програмою практики та вказівками її керівника;

  • Вивчити і суворо дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки та виробничої санітарії;

  • Своєчасно скласти звіт, заповнити щоденник і здати залік з практики.

4. Зміст навчальних завдань практики

з/п

Зміст практики

Кількість днів

1.

Оформлення на практику.

Керівники від інституту знайомлять студентів з правилами внутрішнього розпорядку і графіком виходу студентів на практику, видають індивідуальне завдання кожному.

Студенти знайомляться з керівником практики від підприємства характером діяльності підприємства, його статутом, структурою управління та службами підприємства, формами організації обслуговування туристів. Проходять інструктаж з протипожежної безпеки і техніки безпеки.

2

2

Розробити 2 комплексні транспортні туристські подорожі з екскурсійним обслуговуванням

10

3

Розробити технологічний паспорт тур маршруту транспортних перевезень за індивідуальним планом. Додаток._

2

4

Розробити технологічну документацію екскурсійної послуги або туристичної подорожі ( за вибором)

2

4.1

Скласти технологічну документацію (технологічну карту туристської подорожі, графік завантаження тур підприємства, інформаційний листок до турпутівки тощо) використовуючи типові форми та правила їх складання за результатами проектування пакету туристських послуг.

----

4.2

Розробити технологічну документацію екскурсійної послуги технологічну карту екскурсії, контрольний текст екскурсії, матеріали портфеля екскурсовода», схему траси маршруту транспортної екскурсії).

----

5

Оптимізація маршруту. Оформлення карточки туристичного маршруту

2

6

Програмне забезпечення туру. Розробка програми обслуговування туристів

2

7

Організаційно-технічні заходи з забезпечення туру. Укладання угод з продуцентами відповідних послуг(готелями, екскурсійними бюро, транспортними компаніями, закладами дозвілля). Умови співпраці рецептивного туроператора з постачальниками послуг

3

8

Розрахунок вартості туру

1

9

Документальне оформлення розробленого туру

1

10

Заходи з організації подорожі. Маркетинг туру

1

11

Дослідити конкурентний статус підприємства, провести оцінку його сильних та слабких сторін за такими показниками:

1

12

Дослідження ефективності управління підприємством за основними видами діяльності.

1

13

Оформлення звіту і представлення його на кафедру туризму

1

14

Захист практики

1

Всього

30