Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні вказівки Банківська система КУРСОВА Б...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
435.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Приватний вищий навчальний заклад

Івано-Франківський університет права

імені Короля Данила Галицького

Економічний факультет

Кафедра «Фінанси»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

щодо виконання курсових робіт з дисципліни

«Банківська система»

для студентів галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво»

напряму підготовки 6.030508 «Фінанси та кредит»

для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «БАКАЛАВР»

Івано-Франківськ

2010 р.

ББК 65.26

К-71

УДК 336.717.061

Методичні вказівки щодо виконання курсових робіт з дисципліни

«Банківська система» для студентів галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво» напряму підготовки 6.030508 «Фінанси та кредит»

для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «БАКАЛАВР» Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького, 2010р. - 57-с.

Укладач: д.е.н., проф., Щурик М.В., ст. викл. Михайлишин Л.І.

Рецензент: д.е.н., проф. Брич В.Я.

Методичні вказівки обговорено та схвалено на засіданні кафедри «Фінанси»,

протокол № 3 від «14» жовтня 2010 р.

Обговорено і схвалено на засіданні Науково-методичної ради Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького (протокол №_ від «__» ________ 2010 р.)

ЗМІСТ

ст.

1.Загальні положення 4

2.Мета курсової роботи 6

3 Етапи підготовки та структура курсової роботи 8

4 Вимоги до змісту курсової роботи 18

5 Вимоги до оформлення курсової роботи 21

6 Підбір літератури та інших джерел 32

7 Робота з рецензією та підготовка до захисту 33

8 Захист курсової роботи 34

9. Тематика курсових робіт 35

10 Список рекомендованої літератури 39

11. Критерії оцінювання курсових робіт 44

Додатки 58

Методика виконання курсових робіт з дисципліни «Банківська система»

1. Загальні положення.

Підготовка фахівців високого рівня потребує ґрунтовного вивчення економічних наук прикладного характеру. Івано-франківський університет права імені короля Данила Галицького орієнтує свій розвиток на модель випускника, який повинен в сучасних умовах ринкової економіки бути підготовлений до самостійної професійної діяльності, що вимагає аналітичного підходу, в тому числі і в нестандартних ситуаціях.

Якісна дослідницька робота передбачає використання цілої сукупності специфічних прийомів, засобів та інструментів наукового аналізу, які детально розробляються у вигляді методики конкретного дослідження. Наукові студентські дослідження здійснюються шляхом виконання курсової роботи, що є важливим засобом розвитку у студентів навичок самостійної наукової творчої праці, кращого засвоєння теоретичного матеріалу. В результаті наукового дослідження студент за власним вибором поглиблює певні економічні проблеми, які відповідають його науковим інтересам і наближають його до майбутньої практичної діяльності. Тому особлива увага приділяється організації самостійної творчої роботи студентів, розвитку навиків самостійного мислення з опорою на авторитетні думки і наявні факти. Важливою формою розвитку навиків самостійної наукової роботи є написання студентських дослідницьких, зокрема, курсових робіт.

Вивчення теоретичного матеріалу предмету «Банківська система» закріплюється виконанням індивідуальних завдань – курсової роботи. Курсова робота розробляється на основі детального вивчення і аналізу теоретичного та практичного матеріалу із проблеми, а також узагальнення передового вітчизняного та зарубіжного досвіду і має форму реферату на задану тему.

Пропоновані методичні рекомендації висвітлюють зміст і методику курсової роботи студентами. Використовуючи рекомендований методичний підхід студент визначає тенденції та закономірності розвитку конкретного економічного явища, пропонує висновки, надає пропозиції.

В процесі написання курсових робіт студент виявляє своє вміння відбирати, систематизувати і творчо осмислювати матеріали, працювати із спеціальною літературою, робити правильні і обґрунтовані висновки, знаходити в них головне, формулювати та логічно викладати свої думки. Оскільки курсова робота є самостійною, творчою науковою працею, то вона є обов'язковою для написання всіма студентами, які здобувають економічну спеціальність. Виконання письмових робіт сприяє поглибленому вивченню навчального предмету студентами і є однією з важливих форм перевірки їх знань.

Згідно з навчальними планами для студентів економічного факультету передбачені курсові роботи з ряду дисциплін.

Розробка рекомендованих тем курсових робіт із закріплених навчальних дисциплін проводиться кафедрою, що не позбавляє можливості студента за погодженням із кафедрою сформулювати тему самостійно. Тема курсової роботи обирається на підставі вивченого матеріалу відповідної дисципліни.

Можливе обрання теми згідно рекомендованого переліку тем, запропонованих викладачем дисципліни. Студент подає заяву на ім'я завідувача кафедри з чітко сформульованою назвою теми курсової роботи, а при бажанні зазначає прізвище науковою керівника. Тема курсової роботи і науковий керівник закріпляються за студентом рішенням кафедри. Зміна затвердженої теми курсової роботи допускається лише як виняток при наявності поважних причин.

Курсова робота має бути здана на кафедру за місяць до початку екзаменаційної сесії. З візою наукового керівника студент здає курсову роботу на кафедру, де вона реєструється у відповідному журналі і передасться лаборантом під розпис науковому керівнику.

На кожну письмову роботу викладач кафедри дає рецензію.