Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
н__меччина.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
80.86 Кб
Скачать

Переваги цієї структури наступні:

  • чітка система взаємних зв’язків функцій і підрозділів;

  • ясність та простота взаємовідносин;

  • ефективність підготовки та прийняття рішень – найважливіший фактор, оскільки робота в аграрному секторі вимагає швидкої реакції на різноманітні зміни;

  • відсутність паралельності в роботі – кожен робітник знає, що робити кожного дня і його не збивають з пантелику завдання інших менеджерів, оскільки він має лише одного керівника;

  • надійний контроль – легко контролювати ефективність роботи, що є дуже важливо, так як прибуток в аграрному секторі, перш за все залежить від ефективності та продуктивності працівників.

Недоліки організаційної структури Karl’s Erdbeer Hof:

-критерії ефективності і якості роботи підрозділів і організації в цілому - різні;

- тенденція до формалізації оцінки ефективності і якості роботи підрозділів проводить звичайно до виникнення атмосфери страху і роз'єднаності;

- підвищена залежність результатів роботи організації від кваліфікації, особистих і ділових якостей вищих керівників.

Управління справами Karl’s Erdbeer Hof здійснюють керівники підприємства. Вони є рівноправними на вплив на підприємство але їх сфери впливу поділяються. Однин з них більше займається питанням виробітку продукції, а інший займається питаннями якості та збуту продукції. Вони можуть письмово доручати виконання своїх обов’язків одному з членів підприємства або особі, яка працює за контрактом.

3. Організація маркетингу на підприємстві

Організація маркетингу на підприємстві базується на відповідних організаційних структурах (підрозділах). Такі структури можуть створюватись згідно з виконуваними функціями, за географічними регіонами, товарами, марками, ринками тощо. В будь-якому разі в таких структурах здійснюються усі функції маркетингового менеджменту відповідно до цілей і завдань менеджменту підприємства.

Досягнення мети підприємства залежить в основному від трьох чинників: вибраної стратегії, організаційної структури і від того, яким чином ця структура функціонує.

Відділи маркетингу можуть бути організовані за різними принципами, а саме: функціональна організація, організація за географічним принципом, за товарним виробництвом, за ринковим та за товарно-ринковим принципом. Кожна фірма створює відділ маркетингу з таким розрахунком, щоб він якнайкраще сприяв досягненню її маркетингової мети.

Основна перевага функціональної організації – простота управління. Але в міру розширення товарного асортименту підприємства та його ринків ця схема втрачає свою ефективність. Стає дедалі складніше розробляти особливі плани для кожного окремого ринку або товару, а також координувати маркетингову діяльність підприємства в цілому.

Для того, щоб виробництво було рентабельним і підприємство отримувало прибуток, необхідно проводити маркетингові дослідження. Маркетингове дослідження – це систематичне збирання, обробка і аналіз даних з метою прийняття обґрунтованих рішень.

Маркетингова діяльність - це не лише реклама, а й багато інших елементів маркетингової політики.

Наше підприємство займається вирощуванням полуниці, що загалом є сприятливою галуззю для маркетингу. Реалізовують ягоди полуниці у свіжому вигляді або здають на переробне підприємство. Перспективним є постачання ягід, особливо ранніх сортів, у супермаркети. Все більше стають зацікавленими у поставках полуниці переробні підприємства, які використовують ягоди для виробництва джемів, добавок до йогуртів, соків. Але вони ставлять певні вимоги щодо якості (сорту, розміру, кількості та ін.). Залежно від призначення переробні підприємства можуть здійснювати постачання ягід без плодоніжки, з повною історією вирощування, із зазначенням препаратів, які використовували під час вирощування.

Таким чином ми проводимо дослідження щодо типів сортів, які більше довподоби нашим покупцям, тип упаковки який найбільш відповідає нашому товару. Ми пропонуюємо свою продукцію багатьом регіонам (Берлін, Гамбург, Росток та ін..), у кожному з яких потрібно враховувати специфіку споживання цієї продукції.

Рис 3.1. Організаційна структура маркетингу, орієнтована на регіони

Така маркетингова структура найчастіше зустрічається у великих децентралізованих фірмах (особливо міжнародних) з численними ринками. Недоліком цієї маркетингової структури, як і структур, орієнтованих на товари й ринки, є певне дублювання робіт і проблеми координації діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]