Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
55______2012.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
200.19 Кб
Скачать

Теми 2 блоку

Перший розділ основної частини повинен відображати теоретичні аспекти за напрямком теми дипломного дослідження.

Так, наприклад, якщо тема стосується розробки стратегії розвитку підприємства, то у розділі мають бути висвітлені теоретичні аспекти стратегічного планування на підприємстві: сутність, необхідність та призначення стратегічного планування, класифікація стратегій, поняття стратегії розвитку, етапи та методи побудови стратегії, порівняльна характеристика різних видів стратегій та обґрунтування вибору конкретної.

Якщо тема стосується оцінки фінансового стану підприємства, то у розділі відображаються теоретичні засади оцінки фінансового стану підприємства: необхідність та мета, методи та показники оцінки фінансового стану підприємства.

Якщо тема стосується конкурентоспроможності підприємства, то у першому розділі слід викласти теоретико-методологічні аспекти конкурентоспроможності підприємства: поняття конкурентоспроможності, фактори конкурентоспроможності, показники та методи її оцінки.

Другий розділ присвячується аналізу фінансової та/або господарської діяльності підприємства або лише діагностиці аналізу фінансового стану, що залежить від мети дипломної роботи магістра, за останні 3 роки.

Аналітичний матеріал повинен включати такі напрямки:

Перший (обов’язковий) напрямок передбачає загальну характеристику діяльності підприємства. Слід надати повну назву підприємства, скорочення (за наявності), юридичну адресу, систему оподаткування, на якій воно перебуває, представити коротко історію його створення, організаційно-правову форму, місце підприємства на ринку, основні техніко-економічні показники діяльності підприємства у динаміці не менше ніж за три роки.

Другий напрямок – поглиблений аналіз внутрішнього стану підприємства: залежно від предмету дослідження – аналіз господарської діяльності, фінансового стану підприємства, ефективності виробництва, управління підприємством. Обов’язковим є представлення у додатках до дипломної роботи магістра фінансової звітності підприємства за період, що аналізується.

Третій напрямок (залежно від теми) – аналіз рівня конкурентоспроможності підприємства або діагностика зовнішнього оточення підприємства з позицій основних конкурентів, постачальників сировини, споживачів продукції.

Базовий аналітичний матеріал, проміжні розрахунки та отримані кількісні результати мають бути подані у таблицях, рисунках, графіках, діаграмах тощо.

Третій розділ стосується економічного обґрунтування рекомендацій щодо удосконалення діяльності підприємства. Він має містити перелік загальних рекомендацій підприємству залежно від результатів аналітичних розрахунків; економічне обґрунтування пропозицій щодо вдосконалення процесів, явищ об’єкту дослідження; прогнозування фінансових результатів; рекомендації з обраної стратегії розвитку підприємства з відповідними показниками розрахунку ефективності наданих рекомендацій.

Четвертий розділ присвячується охороні праці та безпеці у надзвичайних ситуаціях на підприємстві, що досліджується. У першому підрозділі слід розглянути загальні засади організації охорони праці на підприємстві. У другому дослідити безпеку у надзвичайних ситуаціях.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]