Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
109.57 Кб
Скачать

Тема 3. Облік операцій з експорту.

Поняття і умови здійснення експортних операцій.

Документальне забезпечення митного оформлення товарів, що експортуються. Бухгалтерський облік експортних операцій.

Особливості оподаткування експортних операцій: оподаткування податком на прибуток, оподаткування податком на додану вартість, розрахунку мита, митного і акцизного збору.

Тема 4. Облік операцій з імпорту.

Поняття імпортних операцій. Обмеження на здійснення імпорту.

Митні процедури і порядок формування митної вартості. Порядок нарахування митних платежів. Документальне забезпечення імпортних операцій.

Бухгалтерський облік здійснення імпортних операцій.

Оподаткування імпортних операцій: оподаткування податком на прибуток, оподаткування податком на додану вартість, порядок видачі та подальшого обліку податкового векселю.

Тема 5. Облік бартерних операцій та операцій з давальницькою сировиною.

Законодавче регулювання бартерних операцій в Україні. Поняття бартерних операцій, особливості оформлення. Встановлення індикативних цін на продукцію, що реалізується за бартерними контрактами.

Особливості оподаткування бартерних операцій. Бухгалтерський облік бартерних операцій.

Основні поняття операцій з давальницькою сировиною. Учасники операцій з давальницькою сировиною. Особливості укладення договорів на переробку давальницької сировини.

Митне оформлення операцій з давальницькою сировиною. Документальне оформлення операцій зіз давальницькою сировиною.

Особливості бухгалтерського обліку операцій зіз давальницькою сировиною. Податковий облік операцій з давальницькою сировиною при умовах: ввезення на митну територію України давальницької сировини іноземним замовником , вивозу готової продукції за межі України, повернення нерезиденту давальницької сировини, вивозу давальницької сировини з України з метою переробки її в готову продукцію.

Тема 6. Облік інвестиційних операцій.

Поняття іноземних інвестицій. Порядок і умови здійснення інвестиційної діяльності. Форми здійснення іноземних інвестицій. Порядок державної реєстрації іноземних інвестицій.

Особливості обліку отриманняздобуття інвестицій в іноземній валюті. Повернення іноземних інвестицій.

Відображення фінансових інвестицій в підприємства, створені за кордоном. Відображення у фінансовій звітності операцій господарських одиниць, розташованих за кордоном.

Тема 7. Облік валютно-фінансових операцій.

Види і порядок відкриття валютних рахунків. Строки проведення розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Ліцензування операцій із іноземною валютою.

Здійснення операцій з придбання та продажу іноземної валюти: особливості відображення в бухгалтерському обліку. Розрахунки чеками в іноземній валюті. Розрахунки за акредитивами.

Облік розрахунків з підзвітними особами в іноземній валюті.

Види кредитних угод. Умови отримання кредиту. Порядок отримання банківського кредиту. Порядок отримання кредиту відповідно до відкритої кредитної лінії. Порядок отримання кредиту від іноземного інвестора. Порядок погашення кредиту. Облік кредитних операцій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]