Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LR_3.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
129.02 Кб
Скачать

Зміна напрямку тексту

Для зміни напрямку тексту в комірці, потрібно зафіксувати курсор в потрібній комірці і вибрати команду Format/Формат и Text Direction/ Направление текста. В діалоговому вікні Text Direction/Направление текста в полі Orientation/Ориентация можна вибрати потрібний напрямок тексту.

Сортування вмісту таблиці

Для таблиці впорядкування вмісту за алфавітом, датою чи кількісним показником призначена команда сортування Table/Таблица и Sort/Сортировка.

Діалогове вікно Sort/Сортировка дає змогу сортувати не більш, ніж по трьох стовпцях, причому сортування по стовпцю, що обраний у першому полі Sort by/Сортировать буде переважним. Праворуч можна вибрати тип сортування:

  • Ascending/По возрастанию - за зростанням;

  • Descending/По убыванию - спадне.

Конвертування тексту в таблицю

Word надає широкі можливості конвертування тексту у таблицю та навпаки. Для цього потрібно виокремити перелік в тексті і виконати команду Table/Таблица и Convert/Преобразовать и Text to Table/Преобразовать в текст.

Для конвертування потрібно у полі Table size/Размер таблицы визначитись з кількістю стовпців та рядків, у полі AutoFit behavior/Автоподбор ширини столбцов вказати спосіб вибору ширини стовпців, а у полі Separate text at/Разделитель обрати символ, який вважатиметься за розділовий:

  • Paragraphs/Знак абзаца - символ абзацу;

  • Tabs/Знак табуляции - символ табуляції;

  • Commas/Точка с запятой - крапка з комою;

  • Other/Другой - інший.

Для перетворення вмісту виокремленої таблиці в текст у діалоговому вікні Convert Table To Text/Преобразовать таблицу в текст потрібно обрати символ, що буде розділяти текст після конвертації, а також увімкнути можливість Convert nested tables/Вложенные таблицы для конвертування внутрішніх таблиць.

Використання формул у таблиці

У таблицях, створених у середовищі Word 2000 можна застосовувати прості формули та найпоширеніші математичні функції. На відміну від редактора електронних таблиць Excel, процесор Word 2000 не відображає номерів комірок і, тому номер комірки потрібно визначати самостійно або застосовувати посилання по відносному напряму:

  • Left/Слева - направо;

  • Right/Справа - наліво;

  • Above/Сверху - уверх;

  • Below/Снизу - вниз.

A

B

C

D

1

A1

B1

C1

D1

2

A2

B2

C2

D2

3

A3

B3

C3

D3

Word застосовує нумерацію комірок таблиці, як на рисунку.

Для уставляння формули у таблицю потрібно застосовувати команду Table/Таблица и Formula/Формула.

У діалоговому вікні Formula/Формула у полі Formula/Формула потрібно ввести символ = та формулу. Нагадаємо, що курсор повинен бути у комірці результату. Наприклад, якщо в комірці D1 потрібно обчислити суму значень комірок A1, B1, C1, то у поле формули вводять =Sum(Left), або =Sum(A1:C1), або =A1+B1+C1. Якщо в комірці А3 потрібно отримати мінімальне число з комірок першого стовпця, тоді у полі формули треба ввести =Min(Above). У всіх випадках функції вибирають з низхідного меню Paste Function/Вставить функцию, а прості формули користувач складає самостійно, використовуючи знаки +, -, *, /. У полі Number Format/Формат числа потрібно вказати числовий формат результату.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]