Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальна_Практика_4_кіб_А4_2012_для_студентов.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
82.94 Кб
Скачать

2.1. Вертикальний аналіз балансу.

2.2. Аналіз ліквідності та платоспроможності.

2.3. Аналіз фінансової стійкості.

2.4. Аналіз показників рентабельності.

2.5. Кореляційно-регресійний аналіз показників роботи.

3) Структура і функції відділу інформаційної підтримки бізнес процесів.

3.1. Склад апаратного та програмного забезпечення на підприємстві.

3.2. Опис локальної обчислювальної мережі.

3.3. Технологія обробки інформації на підприємстві (централізована, децентралізована, ін.)

3.3. Інформаційна безпека на підприємстві.

4) Загальна технологія комп'ютеризації різних об'єктів і процесів (об’єкта дослідження – бази практики).

4.1. Інформаційні системи які використовуються на підприємстві.

4.2. Аналіз заходів які можуть сприяти підвищенню ефективності використовування інформаційних технологій та систем на підприємстві.

5) Моделі, які використовуються для вибору параметрів чи об'єкта процесу комп'ютеризації: аналітичні, імітаційні, евристичні, ігрові.

6) Критерії ефективності комп'ютеризації чи об'єкта процесу.

6.1. Оцінка ефективності використовування інформаційних систем на підприємстві.

6.2. Оцінка ефективності створення ЛОМ для підприємства.

2.4. Вимоги до звіту

Звіт по практиці виконується відповідно до завдання, яке включає план структури роботи. Оформлення звіту має відповідати вимогам ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення".

Звіт з виробничої практики повинен містити:

  • титульний аркуш із зазначенням назви міністерства, ВНЗ, кафедри, виду та тривалості практики, а також прізвища студента і керівників практики (див. зразок титульного аркуша);

  • зміст;

  • вступ;

  • основну частину, яка повинна містити:

1) Характеристику організаційної структура підприємства, роль і взаємодія різних підрозділів підприємства бази практики.

1.1. Історія підприємства.

1.2. Організаційна структура підприємства.

1.3. Керівники підприємства.

1.4. Продукція підприємства.

1.5. Постачальники та споживачі продукції.

2) Аналіз фінансового стану підприємства. Кореляційно – регресійний аналіз обраних показників роботи підприємства.

2.1. Вертикальний аналіз балансу.

2.2. Аналіз ліквідності та платоспроможності.

2.3. Аналіз фінансової стійкості.

2.4. Аналіз показників рентабельності.

2.5. Кореляційно-регресійний аналіз показників роботи.

3) Опис (аналіз) структури і функції відділу(ів) інформаційної підтримки бізнес процесів підприємства.

3.1. Склад апаратного та програмного забезпечення на підприємстві.

3.2. Опис локальної обчислювальної мережі.

3.3. Технологія обробки інформації на підприємстві (централізована, децентралізована, ін.).

3.4. Інформаційні системи які використовуються на підприємстві.

3.5. Аналіз заходів які можуть сприяти підвищенню ефективності використовування інформаційних технологій та систем на підприємстві.

3.6. Інформаційна безпека на підприємстві.

3.7. Оцінка ефективності використовування інформаційних систем на підприємстві.

3.8. Оцінка ефективності створення ЛОМ для підприємства.

4) Опис моделей, які використовуються для вибору параметрів чи об'єкта процесу комп'ютеризації.

  • висновки і пропозиції по результатам проходження практики;

  • список використаних джерел (на пізніше 2003 р.).

Нумерація сторінок у звіті наскрізна; на титульному аркуші номер сторінки не вказується.

В залежності від особливості та змісту звіт виконується в формі тексту, ілюстрацій таблиць або їх поєднань на папері формату А4 (210*297 мм).

Звіт має бути надруковано на одному боці сторінок стандартного білого паперу. Комп'ютерний набір - 14-й кегль, 1,5 інтервал, шрифт – Times New Roman, абзац - 1,25 см.

Текст звіту друкується, залишаючи поля таких розмірів: лівого - 30 мм, правого - 10 мм, верхнього - 20 мм, нижнього - 20 мм.

Першою сторінкою звіту є титульна сторінка, яка включається до загальної нумерації сторінок, але номер на ній не ставиться.

ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ і ПРОПОЗИЦІЇ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ не нумерують як розділи. Номер розділу звіту ставиться після слів "РОЗДІЛ", після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу, використовуючи номер розділу і порядковий номер підрозділу, між якими ставиться крапка: наприклад, "1.4." (четвертий підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком тих, що розміщені в додатках) у межах розділу. У правому верхньому куті розміщують напис "Таблиця" із зазначенням її номера, який складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, крапка після другої цифри не ставиться: наприклад, "Таблиця 2.3" (третя таблиця другого розділу), нижче розміщується назва таблиці по середині, без крапки, без виділення.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без обертання тексту або з обертанням за годинниковою стрілкою.

У разі перенесення таблиці на іншу сторінку над подальшими частинами пишеться: наприклад, "Продовження табл. 2.3" (у правому верхньому кутку).

У таблицях слід обов'язково зазначати одиницю виміру. Якщо всі одиниці виміру є однакові для всіх показників таблиці, вони наводяться у заголовку. Одиниці виміру мають наводитися у відповідності до стандартів. Заголовки колонок таблиць починаються з великої літери.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово "Таблиця" починають із великої літери. Назву не підкреслюють.

Текст в таблицях може друкуватися 10-14 кеглем, одинарним інтервалом, без абзацу.

Заголовки граф починаються з великих літер, підзаголовки – з малих, якщо складають одне речення із заголовком, і з великих – якщо вони є самостійними.

Формули в звіті нумеруються в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку.

Номери формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: "(3.1)" (перша формула третього розділу).

Пояснення значень символів, числових коефіцієнтів у формулах треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані в формулі, і кожне – з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки.

Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишати не менш як один вільний рядок. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:). Наприклад:

(1.1)

де Рак – рівень рентабельності авансованого капіталу, %;

ЧП – чистий прибуток, тис. грн.;

АК – вартість авансованого капіталу, тис. грн.

Посилання в тексті звіту на джерела інформації слід зазначити порядковим номером посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад: "... у працях [1-9] ....".

Посилання на ілюстрації до звіту оформлюють порядковим номером ілюстрації: наприклад, "на рис. 2.3"; на формули – порядковим номером формули: наприклад, "у формулі (3.1)". Поси­лання у тексті на таблиці пишуть скорочено: наприклад, "у табл. 1.2". У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вживати скорочене слово "дивись": наприклад, "див. табл. 1.2".

Список літератури вимагає розміщення всіх використаних джерел. Приклад оформлення списку використаних джерел наводиться в додатку К.

Додатки до звіту мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень. Крім того, у додатки доцільно включати допоміжний матеріал, потрібний для повноти сприяння звіту:

  • реальні документи підприємства;

  • проміжні математичні доведення, формули, розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • ілюстрації допоміжного характеру.

Додатки оформлюються як продовження звіту і розміщуються в порядку посилань у тексті звіту.

Додаток повинен мати заголовок, написаний або надрукований малими літерами з першої великої літери симетрично до тексту сторінки.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово "Додаток" і поряд - велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г,Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д. Єдиний додаток позначається як додаток А.

Обсяг тексту звіту становить 50-75 сторінок (із урахуванням додатків).

До звіту з практики додається щоденник практики та додатки.