Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР5.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
29.78 Кб
Скачать

Варіанти завдань

1. Створити файл, що містить відомості про місячну заробітну плату робітників заводу. Кожен запис містить поля - прізвище робітника, найменування цеху, розмір заробітної плати за місяць. Кількість записів - довільна.

Вичислити загальну суму виплат за місяць по цеху Х, а також середньомісячний заробіток робочого цього цеху. Вивести відомість для нарахування заробітної плати робітникам цього цеху.

2. Створити файл, що містить відомості про кількість виробів, зібраних працівниками цеху за тиждень. Кожен запис містить поля - прізвище працівника, кількість виробів, зібраних їм щодня протягом шестиденного тижня (в понеділок, вівторок і так далі). Кількість записів - довільна.

По кожному працівнику підсумувати кількість деталей, зібрану їм за тиждень.

3. Створити файл, що містить відомості про кількість виробів категорій А, В, З, зібраних робітником за місяць. Структура запису має поля - прізвище робітника, найменування цеху, кількість виробів по категоріях, зібраних робітником за місяць. Кількість записів - довільна.

Вважаючи заданими значення розцінок Sа, Sb, Sc за виконану роботу по зборці одиниці виробу категорій A, B, C відповідно, підрахувати:

- - відомість заробітної плати робітників цеху Х;

- - середній розмір заробітної плати працівників цього цеху.

4. Створити файл, що містить відомості про телефони абонентів. Кожен запис має поля - прізвище абонента, рік установки телефону, номер телефону. Кількість записів - довільна.

По прізвищу абонента, що вводиться, видати номер телефону. Визначити кількість встановлених телефонів з ХХХХ року. Номер року вводиться з терміналу.

5. Створити файл, що містить відомості про асортимент іграшок в магазині. Структура запису - назва іграшки, ціна, кількість, вікові межі, наприклад 2 ÷ 5, тобто від двох до п'яти років. Кількість записів - довільна.

Визначити іграшки, які за вартістю не перевищує Х крб. і підходять дитині у віці від А до В років. Значення Х, А, В ввести з терміналу.

6. Створити файл, що містить відомості про здачу студентами першого курсу сесії. Структура запису - індекс групи, прізвище студента, оцінки по п'яти іспитах, ознака участі в громадській роботі: "1" - активна участь, "0" - неучасть. Кількість записів - довільна.

Зарахувати студентів групи Х на стипендію. Студент, що отримав усі оцінки "5" і що бере активну участь в громадській роботі, зараховується на підвищену стипендію (доплата 50 %), не активно бере участь - доплата 25 %. Студенти, що отримали "4" і "5", зараховуються на звичайну стипендію. Студент, що отримав одну оцінку "3", але що активно займається громадською роботою, також зараховується на стипендію, інакше зарахування не виробляється. Індекс групи вводиться з терміналу.

7. Створити файл, що містить відомості про здачу студентами сесії. Структура запису - індекс групи, прізвище студента, оцінки по п'яти іспитах і п'яти заліках ( "З" означає залік, "Н" - незачет ). Кількість записів - 25.

Визначити прізвища неуспішних студентів з вказівкою індексів груп і кількості заборгованостей.

8. Створити файл, що містить відомості про особисту колекцію книголюба. Структура запису - шифр книги, автор, назва, рік видання, місце ( номер стелажу, шафи і так далі) розташування. Кількість записів - довільна.

Знайти:

1) список книг автора Z, що знаходяться в колекції;

2) число книг видання ХХ року, наявне в бібліотеці.

Значення Х, Y, Z, XX ввести з терміналу;

9. Створити файл, що містить відомості про наявність квитків і рейси Аерофлоту. Структура запису - номер рейсу, пункт призначення, час вильоту, час прибуття, кількість вільних місць в салоні. Кількість записів - довільна.

Знайти час відправлення літаків в місто Х; наявність вільних місць на рейс в місто Х з часом відправлення Y. Значення Х, Y вводяться за запитом з терміналу.

10. Створити файл, що містить відомості про асортимент взуття в магазині фірми. Структура запису - артикул, найменування, кількість, вартість однієї пари. Кількість записів - довільна. Артикул починається з букви Д - для дамського взуття, Ч - для чоловічого, Д - для дитячого.

Визначити наявність у файлі взуття артикулу Х, упізнати її вартість; асортиментний список дамського взуття з вказівкою найменування і числа пар кожної моделі, що мається в наявності . Значення Х вводиться за запитом з терміналу.

11. Створити файл, що містить наступні відомості про товари на складі: код товару, назва товару, кількість товару, дата надходження.

Отримати наступні відомості:

а) обчислити загальну кількість вказаного користувачем товару,

б) вказати останню дату надходження вказаного користувачем товару.

12. Створити файл, що містить наступні відомості про відеокасети: назва фільму, жанр, вартість касети, кількість касет.

Отримати наступні відомості:

а) з’ясувати, чи є касета з фільмом, вказаної користувачем назви,

б) вивести список касет вказаного користувачем жанру, або повідомити, що таких немає.

13. Створити файл, що містить наступні відомості про товари в магазині: назва товару, вартість товару, кількість, назва виробника, дата надходження. Отримати наступні відомості:

а) з’ясувати, чи є в магазині товар, вказаної користувачем назви,

б)знайти найдешевший товар, вказаної користувачем назви.

14. Створити файл, що містить наступні відомості про учасників турпоходу: фамілія, им’я та по-батькові, номер групи, домашня адреса, телефон. Отримати наступні відомості:

а) вивести список учасників походу, що навчаються в указаній користувачем групі, або повідомити, що таких немає,

б) вивести телефон учасника походу з вказаною користувачем фамілією, або повідомити, що такого немає.

15. Створити файл, що містить настунпі відомості про учнів школи:ім’я і прізвище учня і назва класу (рік навчання і буква).

1. Видати список однофамільців в усій школі.

2. Видати список однофамільців в яких або паралельних класах.

16. Створити файл, що містить інформація про багаж пасажирів потягу. Багаж пасажира характеризується: прізвищем власника, кількістю речей і загальною вагою речей.

1. Вивести список пасажирів, що мають більше N речей, загальна вага яких перевершує M кілограм.

2. Вивести список пасажирів, багажі яких співпадають по числу речей і розрізняються по вазі не більше ніж на 0,5кг.

17. Створити файл, компоненти якого є цілими числами, відмінними від нуля. Початковий файл містить стільки ж від’ємних чисел, скільки і додатніх. Використовуючи допоміжний файл, переписати компоненти початкового файлу в нові файли так, щоб: в новому файлі не було двох сусідніх чисел з одним знаком;

18. Відомості про автомобіль складаються з його марки, номера і прізвища власника. Створити файл, що містить відомості про автомобілі.

Знайти:

а) прізвища власників і номери автомобілів заданої користувачем марки;

б) кількість автомобілів кожної марки.

19. Створити файл, що містить наступні відомості про книги, : прізвище автора, назва, рік видання.

а) Знайти назви книг заданого користувачем автора, виданих з вказаного користувачем року або повідомити, що таких книг немає.

б) Визначити, чи є книга із заданим користувачем назвою. Якщо так, то повідомити прізвище автора і рік видання. Якщо таких книг декілька, то повідомити наявні відомості про усі ці книги.

20. Даний файл, що містить відомості про товари, що експортуються, : найменування товару, країна і об'єм партії, що поставляється. Знайти країни, в які експортується вказаний користувачем товар і загальний об'єм його експорту.

21. Відомості про учня складаються з його імені, прізвища, назви класу (роки навчання і букви) і четвертних оцінок по десяти предметах. Створити файл, що містить інформацію про учнів школи.

а) З'ясувати, скільки учнів в школі вчитися тільки на "3", на "3" і "4", на "4" і "5", на "5".

б) Вивести списки "трієчників" і "відмінників" школи.

22. Створити файл файл, що містить різні дати. Кожна дата - це число, місяць і рік. Знайти:

а) рік з найменшим номером.

б) усі весняні дати.

в) найпізнішу дату.

23. Створити файл, що містить відомості про кількість виробів категорій А, В, З, зібраних робітником за місяць. Структура запису має поля - прізвище робітника, найменування цеху, кількість виробів по категоріях, зібраних робітником за місяць. Кількість записів - довільна.

Вважаючи заданими значення розцінок Sа, Sb, Sc за виконану роботу по зборці одиниці виробу категорій A, B, C відповідно, підрахувати:

- - загальну кількість виробів категорій А, В, З, зібраних робітником цеху Х;

- - відомість заробітної плати робітників цеху Х;

24. . Створити файл, що містить відомості про асортимент іграшок в магазині. Структура запису - назва іграшки, ціна, кількість, вікові межі, наприклад 2 ÷ 5, тобто від двох до п'яти років. Кількість записів - довільна.

Знайти іграшки, які підходять дітям від А до В років. Визначити вартість найдорожчої іграшки і її найменування. Значення Х, А, В ввести з терміналу.

25. . Створити файл, що містить відомості про здачу студентами сесії. Структура запису - індекс групи, прізвище студента, оцінки по п'яти іспитах і п'яти заліках ( "З" означає залік, "Н" - незачет ). Кількість записів - 25.

Знайти середній бал, отриманий кожним студентом групи Х, і усій

групою в цілому.

26. . Створити файл, що містить відомості про особисту колекцію книголюба. Структура запису - шифр книги, автор, назва, рік видання, місце ( номер стелажу, шафи і так далі) розташування. Кількість записів - довільна.

Знайти:

1) місцезнаходження книги автора Х назви Y;

2) число книг видання ХХ року, наявне в бібліотеці.

Значення Х, Y, Z, XX ввести з терміналу;

27. . Створити файл, що містить наступні відомості про товари на складі: код товару, назва товару, кількість товару, дата надходження.

Отримати наступні відомості:

а) з’ясувати, чи є на складі товар, вказаної користувачем марки,

б) вказати останню дату надходження вказаного користувачем товару.

28. . Створити файл, що містить настунпі відомості про учнів школи:ім’я і прізвище учня і назва класу (рік навчання і буква).

1. Видати список однофамільців у вказаному користувачем класі.

2. Видати список класів, в яких налічується більше n учнів.

29. . Створити файл, компоненти якого є цілими числами, відмінними від нуля. Початковий файл містить стільки ж від’ємних чисел, скільки і додатніх. Використовуючи допоміжний файл, переписати компоненти початкового файлу в нові файли так, щоб: в новому файлі спочатку йшли позитивні, потім негативні числа.

30. Створити файл, що містить відомості про кількість виробів, зібраних працівниками цеху за тиждень. Кожен запис містить поля - прізвище працівника, кількість виробів, зібраних їм щодня протягом шестиденного тижня (в понеділок, вівторок і так далі). Кількість записів - довільна.

Визначити працівника, що зібрав найбільше число виробів за тиждень, і день, коли він досяг найвищої продуктивності праці.

31. Створити файл, що містить відомості про асортимент взуття в магазині фірми. Структура запису - артикул, найменування, кількість, вартість однієї пари. Кількість записів - довільна. Артикул починається з букви Д - для дамського взуття, Ч - для чоловічого, Д - для дитячого.

Визначити наявність у файлі взуття артикулу Х, упізнати її вартість; асортиментний список чоловічого взуття з вказівкою найменування і числа пар кожної моделі, що мається в наявності . Значення Х вводиться за запитом з терміналу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]