Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роздiл 6.doc
Скачиваний:
102
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
64.02 Mб
Скачать

6.1.13. Стрижка «москвичка»

Інструменти: прямі ножиці, філірувальні ножиці (за бажанням майстра), гребінець для жіночих стрижок.

Довжина: Середньої довжини, не нижче плечей.

Форма: поєднання масивної та прогресивної форм.

Прийоми стрижки: метод пасмо за пасмом, метод пасмо на пасмо.

Асиметрична стрижка для волосся середньої довжини. Ця стрижка гарно виглядатиме при хорошому укладанні волосся. Доречі, якщо волосся жорстке та пряме або сухе з посіченими кінчиками, за ним потрібен щоденний догляд. Крім того, знадобляться засоби для укладання волосся.

Технологічна послідовність виконання. Стрижку починаємо з розділення волосяного покриву (рис 6.14). Розділяємо волосся боковим проділом, зі звичної для клієнта сторони. Проділяємо його за маківку і робимо плавний перехід до верхнього краю вуха з іншої сторони. Волосся виділеної таким чином зони заколіть зажимом.

Паралельно лінії росту волосся на скроні вертикальним проділом виділяємо пасмо, відтягуємо його перпендикулярно скроні і зістригаємо із зовнішньої сторони долоні. Довжина пасом біля скроні 5-6 см, до вуха вона зменшується до 3-4 см.

Наступні пасма відділяємо вертикальними проділами і стрижемоо прийомом пасмо за пасмом. Стрижемо пасма, у напрямку від обличчя до потилиці. Довжина волосся кожного пасма зменшується до вуха.

За вухом, вертикальним проділом відділяємо пасмо, та відтягуємо його перпендикулярно голові і зістригаємо із зовнішньої сторони долоні. Лінію зрізу продовжує лінію скроневих пасом і йде зі зменшенням довжини волосся до шиї.

Паралельним вертикальним проділом виділяємо наступне пасмо і зістригаємо з відтяжкою 90°, орієнтуючись на попереднє пасмо. Таким чином, методом пасмо за пасмом простригаємо верхню і нижню потиличні зони, відділяючи пасма вертикальними проділами . Направлення стрижки від вуха до вуха.

Потім переходимо до стрижки волосся фронтальної зони. Паралельно боковому пробору , виконаному на початку стрижки, виділіть пасмо товщиною 1-1,5 см. Відчісуємо його вниз до підстриженого волосся скроневої і верхньопотиличної зон. Разом з короткими пасмами цих зон захвачуємо і стрижемо на їх рівні із внутрішнього боку долоні. Наступний проділ повинен бути паралельним попередньому. Таким чином виділяємо наступне пасмо, відчісуємо його у напрямку до скроневої та верхньопотиличної зони і простригаємо на рівні попереднього пасма, у напрямку від скроні через маківку до вуха. Пасма зістригаємо з невеликим подовженням до обличчя. Таким чином, методом накладання пасма на пасмо простригаємо усю скронево-тім’яну зону.

Для того, щоб довше волосся мало ефект підвертання догори, необхідно виконати градуювання на 10-15°.

Окантування чілки асиметричне, напівкругле. На скронях – пряма, але одне вухо відкрите, а інше закрите. На шиї окантування має напівкруглу форму. При закінченні виконання стрижки, можна виконати філірування за допомогою іфлірувальних ножиць глибиною 2-2,5 см.

Технологічна послідовність виконання

а

б

в

г

д

е

є

ж

Рис. 6.14. Стрижка «москвичка»: а — зовнішній вигляд; б, в, г, д, е, є, ж — схеми виконання

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]