Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Chymia II etap.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
105.47 Кб
Скачать

Необхідні матеріали та обладнання

7 клас. Комп’ютер (для перегляду зображень).

8 клас. Пробірки по 3 на учня, хімічні стакани по 2 на учня, лабораторний штатив по 1 на учня, універсальний індикаторний папір (або розчин лакмусу, метилового оранжевого, фенолфталеїну).

9 клас. Хімічні стакани на 100 мл по одному на учня, скляна паличка з гумовим наконечником, лабораторні терези з наважками, шпатель або скляна лопатка, вимірювальний циліндр, дистильована вода, кристалічна сіль.

10 і 11 класи. Комп’ютер (для перегляду зображень).

Олімпіада для всіх паралелей проводиться таким чином: спочатку всі учні виконують теоретичні завдання протягом 3 годин. Після цього учнів 8,9 переводять в інший кабінет, де підготовлені матеріали для практичного туру. За 5-7 учнями закріплюється вчителі хімії (але не за своїми учнями), які спостерігають за виконанням завдань та оцінюють техніку проведення експерименту.

Учні 7,10,11 класів виконують інтерактивні завдання практичного туру в тій же аудиторії. Практичний тур триває 45 хвилин.

7. Інструкція учасника олімпіади щодо виконання роботи

  1. При виконанні завдань дозволяється користуватися тільки: зошитом, таблицею Періодичної системи елементів, таблицею розчинності речовин, – виданими організаторами. Дозволяється користуватися власними олівцями, ручками, лінійками, не програмованими калькуляторами.

  2. З питаннями щодо правильного розуміння змісту завдань звертайтеся до голови журі, якого до класу запросить черговий.

  3. На розв’язання завдань першого туру відводиться 3 години, другого туру – 45 хвилин. Час закінчення туру вказується на дошці.

  4. Повно та аргументовано відповідайте на питання, поставлені в умові задачі. Правильні твердження, що не стосуються поставлених в задачі питань, не оцінюються. Правильна відповідь, не підкріплена логічними аргументами чи розрахунками, оцінюється лише мінімальною кількістю балів.

  5. При нестачі паперу звертайтеся до чергового в класі.

  6. Викладати хід розв’язання задач Ви можете зручною для себе мовою. Граматичні помилки не впливають на оцінку роботи.

  1. Оцінювання. Для об’єктивного оцінювання виконаних завдань необхідно користуватися критеріями, які будуть надіслані за поданими електронними адресами у день проведення олімпіади о 14.20.

  2. Особливі умови. Усі необхідні дані для розв’язування задач подані в їх умовах, тому учням не дозволяється користуватися шпаргалками, мобільними телефонами, додатковими довідковими матеріалами, консультуватися з будь-якими особами, окрім голови журі заборонено.

  3. Код до завдань олімпіади буде надіслано у день проведення олімпіади о 8.00 за поданими електронними адресами.

  4. Код до відповідей буде надіслано за поданими електронними адресами у день проведення олімпіади о 14.20.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]