Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендаці.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
124.96 Кб
Скачать

6. Методи контролю знань студентів

Контроль знань є невід’ємною складовою навчального процесу і являє собою організацію зворотного зв’язку як засобу управління навчально-виховним процесом. Перевірка і оцінка знань студентів повинні відображати рівень засвоєння знань та стимулювати студентів до досягнення нових успіхів.

Методи контролюскладаються із контрольної роботи, поточного, підсумкового контролю.

Навчальним планом передбачено обов’язкове виконання кожним студентом контрольної роботи (крім студентів заочної форми зі скороченим терміном навчання). Вимоги до виконання контрольної роботи викладені в навчально-методичних матеріалах.

Поточний контроль знань здійснюється на практичних заняттях. Робота на практичних заняттях проводиться у вигляді перевірки повноти засвоєння студентами лекційного матеріалу і правильності виконання практичних завдань.

При оцінці роботи студента в аудиторії враховується:

  • систематичність роботи на практичних заняттях;

  • рівень знань, продемонстрований у відповідях на питання з тем, винесених для розгляду на практичне заняття;

  • активність при обговореннях та дискусіях на практичних заняттях (включаючи доповнення до виступів, уточнення та виправлення озвучених відповідей інших студентів).

Підсумковий контроль знань і вмінь студентів здійснюється у формі іспиту. Іспит проводиться у формі усної відповіді на питання, які містяться в екзаменаційному білеті. Екзаменаційні білети складаються з трьох питань, які передбачають комплексне використання теоретичних знань і практичних умінь з декількох тем навчальної дисципліни. Всі питання, що включені до екзаменаційних білетів, охоплюються робочою програмою дисципліни «Екологічне право». Перед відповіддю на питання екзаменаційного білету студенту надається час для підготовки (не менше 30 хвилин). Студенти допускаються до іспиту, якщо вони виконали і захистили на співбесіді контрольну роботу з екологічного права.

7. Система оцінки академічних досягнень студентів

Система оцінювання знань студентів діє протягом 2013-2014 навчального року.

Знання і вміння студентів на іспиті з кожного питання та в цілому оцінюється за чотирибальною системою на «відмінно», «добре», «задовільно» і «незадовільно». Загальна оцінка виводиться за окремими оцінками за відповіді на кожне питання.

«Відмінно» оцінюється відповідь студента на іспиті, якщо він показав всебічні та глибокі знання програмного матеріалу, законодавства, додаткової літератури, рекомендованої програмою курсу, проявив творчу здатність в розумінні, викладі і використанні програмного матеріалу.

«Добре» оцінюється відповідь студента на іспиті, якщо він показав повне знання програмного матеріалу, засвоїв основну літературу, яка рекомендована програмою курсу, показав стабільний характер знань і здібність до їх самостійного використання в практичній діяльності.

«Задовільно» оцінюється відповідь студента на іспиті, якщо він показав знання основного програмного матеріалу в об'ємі програми курсу «Екологічне право», ознайомився з основною літературою, яка рекомендована програмою курсу, але в той же час допустив деякі неточності у відповідях.

«Незадовільно» оцінюється відповідь студента на іспиті, якщо він має значні прогалини в знаннях основного програмного матеріалу, та допустив принципові помилки при застосуванні законодавства.

Перескладання іспиту з незадовільною оцінкою здійснюється в строки, які визначається деканатом факультету.

Система оцінювання знань студентів діє з 2014-2015 навчального року

Елементи системи оцінювання

Кількість балів для студентів заочної форми навчання

Кількість балів для студентів заочної форми зі скороченим терміном навчання

Кількість балів для студентів заочної форми зі скороченим терміном навчання (на базі ОКР «молодший спеціаліст»)

Відвідування лекційних занять

2,5

2

2

Відвідування практичних занять

4

4

2

Активна участь у обговоренні задач, відповіді на теоретичні запитання, виступи з доповідями

3,5

4

6

Іспит

90

90

90

Усього балів

100

100

100