Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контроль знань студентів на занятті.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
124.93 Кб
Скачать

Розподіл балів, що присвоюються студентам при вивченні модуля 2

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент за поточну успішність модуля 2, вираховується шляхом множення кількості балів, що відповідають максимальному балу, який становить «3», на кількість тем (37) і становить 111 балів. За індивідуальну самостійну роботу при успішному її захисті студенту нараховуються ще 9 балів. Таким чином, максимальна кількість балів, яку може набрати студент при вивченні модуля 2, становить 120 ( 111 балів за поточну успішність та 9 балів за індивідуальну роботу).

Мінімальна кількість балів за поточну успішність, яку може набрати студент при вивченні модуля 2, вираховується шляхом множення кількості балів (1) на кількість тем у модулі (37) і становить 37 балів. Мінімальна позитивна кількість балів за практичне заняття становить 1 бал. Оцінка від 0 до 1 бала за практичне заняття модуля 2 є незадовільною, яку студент може перездати.

Як видно з таблиці 1, при вивченні модуля 2, тестовий контроль для визначення початкового рівня знань, який включає графічні зображення з ймовірними відповідями оцінюється від 0 до 0,5 бала. Кінцевий рівень знань включає тестовий контроль з ситуаційними задачами на комп’ютері або паперовому носії з ймовірними відповідями і оцінюється від 0 до 0,5 бала. Для оцінювання загального тестового контролю практичного заняття сумуються бали початкового і кінцевого рівнів знань.

- «0» балів - менше 40 % правильних відповідей від суми початкового і кінцевого рівнів знань (0 – 8 правильних відповідей з 20: 10 графічних тестів початкового рівня і 10 ситуаційних задач кінцевого рівня);

- «0,5» бала - від 50 до 80 %; правильних відповідей суми початкового і кінцевого рівнів знань 9 – 16 правильних відповідей з 20: 10 графічних тестів початкового рівня і 10 ситуаційних задач кінцевого рівня);

- «1» бал - більше 90 % суми початкового і кінцевого рівнів знань 17 – 20 правильних відповідей з 20: 10 графічних тестів початкового рівня і 10 ситуаційних задач кінцевого рівня).

Усна відповідь студента на занятті оцінюється від 0 до 1,5 бала:

- «0» балів, якщо студент не знає теоретичного матеріалу по темі заняття;

- «0,5» балів, якщо студент при відповіді допускає помилки та частково знає теоретичний матеріал, слабо володіє латинською термінологією;

- «1» бал, якщо студент при відповіді допускає незначні неточності, вільно володіє латинською термінологією;

- «1,5» бали, якщо студент досконало знає теоретичний матеріал, використовуючи таблиці, дає правильні відповіді на поставлені запитання, вільно володіє латинською термінологією.

Практичні навички, якими повинен володіти студент, оцінюються від 0 до 0,5 балів:

- «0» балів, якщо студент не знає та не володіє виконанням практичного навику, не вміє малювати схему;

- «0,5» бала студент може отримати при правильному виконанні практичних навичок та замальовці схем.

Стоматологічний факультет. Спеціальність «Стоматологія ортопедична»

Контроль успішності на кожному практичному занятті здійснюється у вигляді контролю вихідного і кінцевого рівня знань.

Контроль вихідного рівня знань відображає результат засвоєння студентами матеріалу на забезпечуючи кафедрах, а також самостійної поза аудиторної підготовки студентів до відповідної теми заняття.

Контроль вихідного рівня знань здійснюється у вигляді «біглого» усного опитування (див. методичні матеріали до практичних занять), або замальовки схем (див. список рекомендованих схем), або заповнення клішованих малюнків (див. зразки клішованих малюнків). Тривалість контролю вихідного рівня знань 10-15хв. Оцінка за вихідний рівень знань не виставляється. Контроль цього рівня знань проводиться з метою швидкого виявлення рівня засвоєння студентами знань за темою заняття, що дає можливість ціле направлено корегувати подальший хід занять і своєчасно усувати прогалини в засвоєнні матеріалу студентами.

Контроль кінцевого рівня знаньпроводиться у вигляді усного опитування або увигляді тестового контролю на другій половині заняття після самостійної роботи студентів, відповіді викладача на запитання та роз’яснення незрозумілих чи складних до розуміння питань з теми поточного заняття.

Оцінювання усної відповідіпроводиться за наступними відповідями:

  1. на стандартизовані питання за матеріалом поточної теми;

  2. на питання попередніх тем, знання яких необхідні для розуміння поточної теми;

  3. на питання лекційного курсу і питання самостійної роботи, які стосуються матеріалу поточної теми;

а також за:

г) демонстрацією анатомічних структур на препаратах, таблицях, муляжах, планшетах, кольорових бланках;

д) знанням української термінологій.

Усну відповідь оцінюють за традиційною чотирибальною системою – оцінки: «2», «3», «4», «5». Оцінка «2» за практичне заняття є незадовільною, яку студент може перездати.

При суперечливій ситуації оцінювання усної відповіді проводиться на користь студента.