Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
313.01 Кб
Скачать

1.3 Організація робочого місця

1. 3.1 Визначення робочого місця

Під робочим місцем розуміється частина виробничої площі цеху, дільниці або майстерні, яка закріплюється за певним працівником або працівниками в разі позмінної роботи конкретного виробництва. Робоче місце призначене для виконання робіт певного виду і має бути оснащено устаткуванням, пристосуваннями, інструментами і матеріалами, необхідними для їх проведення. [2. с .207]

1.3.2 Оснащення робочого місця

Одним з загальних елементів організації робочого місця являються його планування, при виконанні якого враховують вимоги наукової організації праці до розміщення робочого місця відносно інших робочих місць, розміщення обладнання, місце знаходження робочого та оснащення, розміщення інструментів, приладів (порядок на робочому місці).

До обладнання робочого місця пред’являються такі вимоги: Організація робочого місця по ремонту передбачає план розташування обладнання з таким розрахунком, шоб дотримуватися правильного виконання операції при ремонті вузла, а обладнання цеху повинно розташовуватися таким чином , шоб був забезпечений вільний доступ до нього, для ремонту електромагнітного контактора використовують необхідні наступні інструменти і пристосування: набір ключів, викрутка, шаблон, лінійка, та спеціальний стенд, що має підвід повітря та постійного струму напругою 50В;. [2. с .209

1.3.3 План бригади та розмiшення обладнання

1

2

3

4

5

6

10

7

8

9

Рисунок 1..3.1 План бригади і розміщення обладнання

  1. Шафа з інструментом

  2. Верстат

  3. Шафа для запчастин

  4. Шафа для ізоляційного матеріалу

  5. Верстак для ремонту дрібних деталей

  6. Стіл для збирання

  7. Свердло

  8. Шафа бригадира

  9. Робоча дільниця.

  10. Стіл бригадира

1.4 ТЕХНИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАНЯ ТА РЕМОНТ

1.4.1 Несправності та ремонт масляної системи

Несправностями масляної системи могуть бути такі причини як: пошкодження фільтрів тонкої та грубої очистки, несправність терморегулятора, пошкодження масляних насосів,

Ремонтують масляні насоси якщо необхідно їх замінюють, масляні фільтри продувають і очішают.

Також проводиться система змазки тепловоза складається з двох частин: системи змащення дизеля, що включає в себе шляхи підведення масла всередині дизеля, і зовнішньої системи змащення, яка забезпечує циркуляцію, охолодження і очищення мастила.

Крім того, в систему змащення як самостійна ланка обов'язково входить маслопрокачівающій агрегат, який створює необхідний тиск масла в системі змащення до початку роботи дизеля, щоб зменшити знос його деталей.

1.4.2 Збирання, регулювання, випробовування масляної системи

Масляна система Збирається так щоб було нормальне забезпечення подачі масла для охолодження поршнів дизеля і відводу теплоти, що утворюється при терті, від змащуваних вузлів дизеля і його агрегатів, а також для видалення від робочих поверхонь тертьових вузлів дизеля продуктів їх зносу.

Перед випробуванням масляної системи необхідно провести очищення масла в системах мастила тепловозних дизелів здійснюється шляхом безперервної його фільтрації.

Для надійності очищення система фільтрації масла складається зазвичай з декількох різних фільтрів, включених послідовно або паралельно.

Таким чином, масляна система тепловоза повинна включати в себе масляні насоси, охолоджувальні пристрої, фільтри, трубопроводи, контрольні, регулюючі та захисні прилади. Через складність системи масляні насоси повинні розвивати досить високий тиск (до 0,5-0,8 МПа).

А при випробуванні масляної системи необхідно перевірити чи все готове до роботи, перевірити фільтри, незабивая що масляна система повинна бути замкнутою, та циркулярною.[4.c.85]

\