Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
313.01 Кб
Скачать

1. 5.2 Загальні вимоги охорони праці до початку роботи

До початку роботи необхідно перевірити усе електрообладнання та стенди на надійність заземлення. Якщо усе заземлено, зробити випробувальне ввімкнення. Також необхідно перевірити справність усього інструменту на наявність тріщин та інших поломок що можуть призвести до травматизму.

Необхідно перевірити стан вентиляції на стендах де забезпечується циркуляція палива а також у місцях де деталі промивають у керосині. Ефективність роботи вентиляційних систем повинна регулярно перевірятись, як і повітряне середовище приміщень, на вміст у них пилу, газів, шкідливих речовин тощо. Увімкнення витяжних установок проводиться за 10-15 хвилин до початку роботи. Також необхідно перевіряти наявність та працездатність засобів захисту рук, очей, органів слуху тощо. Перевіряти стан підйомного крану якщо він використовується на даній дільниці ремонту.

1.5.3 Загальні вимоги охорони праці під час роботи

Під час роботи потрібно бути дуже обачним, для того щоб не призвести до травматизму себе а також працюючих поряд робочих. При поліруванні деталей одягати засоби захисту очей а також органів дихання

Робоче місце слюсаря повинно бути не заставленим щоб не позбавляти його свободи рухів. Увесь потрібний інструмент повинен бути поряд. Робоче місце повинне бути добре освітленим. Недостатність освітлення призводить до втоми не тільки органів зору, а й організму людини в цілому, підвищується травмонебезпека. Оскільки ремонт паливної апаратури дуже чіткий процес робоче освітлення обов’язкове в усіх приміщеннях для забезпечення нормальної роботи.

На працюючому дизелі забороняється ліквідувати дефекти форсунки.

Слюсаря, що ремонтують паливну апаратуру, повинні дотримуватись наступних мір обережності: при роботі на стендах або з електричним інструментом переконатися в справності електричної частини та приймати мери особистого захисту від поразки електричним струмом; користуватись захисними пастами, що попереджують захворювання шкіри (дерматит); не палити та не застосовувати відчинений вогонь у місцях промивки деталей. Не можна також наносити різкі удари по металевим предметам щоб уникнути утворення іскри.

1.5.4 Вимоги охорони праці після закінчення роботи

Після закінчення роботи необхідно: перевірити вимкнення усього електрообладнання, окрім вентиляційного обладнання, яке у цехах з можливим виділенням шкідливих газів вимикають через 30-60 хвилин по закінченню роботи. Місцеві витяжні установки (місцеві витяжні пристрої), що не зблоковані з технологічним обладнанням, вимикають через 3-5 хвилин по закінченню роботи. Увесь інструмент необхідно скласти у спеціальні шафи призначені для його зберігання або віднести у складову. Усі деталі, що залишилися необхідно також віднести у складову. Якщо вони не є придатними для подальшого використання віднести їх у баддю що призначена для їхнього зберігання. У ніякому разі не допускається захламлення робочого місця слюсаря усякими деталями.