Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Темы практических занятий по дисциплине ИС.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
13.94 Mб
Скачать

4. Удосконалення та поліпшення

4.1. Протягом дії Договору Сторони зобов’язуються без затримки інформувати одна одну про усі удосконалення та поліпшення, що стосуються використання ОПІВ.

4.2 Сторони зобов’язуються надавати одна одній всю інформацію про зазначені в п.4.1 удосконалення та поліпшення, що необхідна для їх здійснення. Умови щодо передачі удосконалень та полишень, а також відповідних взаєморозрахунків, будуть погоджуватися Сторонами додатково та оформлятися окремими додатками, які є невід’ємною частиною Договору.

5. Забезпечення конфіденційності

5.1 Сторони зобов’язуються зберігати конфіденційність інформації щодо використання ОПІВ, за виключенням інформації, що опублікована в засобах масової інформації.

5.2. У випадку розголошення конфіденційної інформації винна в цьому Сторона повинна відшкодувати пов’язані з таким розголошенням матеріальні та моральні збитки другої Сторони в визначеному чинним законодавством України порядку.

6. Платежи

6.1 За надання прав, передбачених Договором, Ліцензіат сплачує Ліцензіару винагороду, сума якої визначається в Додатку № 1 до Договору.

6.2. Ліцензіат здійснює платежі у вигляді роялті згідно акту про використання ОПІВ та щомісячної довідки про отриманий продукт за ліцензією не пізніше 15-го числа місяця, що слідує за розрахунковим кварталом.

6.3. При зміні ціни продукту за ліцензією за угодою Сторін Договору ставка роялті може бути переглянута.

6.4. Всі розрахунки з бюджетом по платежах, передбачених пп. 6.1-6.3 Договору здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

7. Вирішення суперечек

7.1. У разі виникнення суперечок щодо Договору Сторони здійснюють усі заходи для вирішення їх шляхом переговорів.

7.2. У випадку неможливості вирішення суперечок, зазначених у п.7.1, шляхом переговорів їх вирішують у судовому порядку.

8. Строк дії договору

8.1. Договір вступає в силу з моменту підписання і діє потягом чинності патенту.

8.2. Кожна Сторона має право розірвати Договір достроково шляхом письмового повідомлення другої Сторони, якщо остання порушить умови Договору та не усуне ці порушення протягом шести місяців після згаданого повідомлення другої Сторони. Під час розірвання цього Договору Сторони підписують Акт взаєморозрахунків.

8.3. За погодженням Сторін Договір може бути розірваний достроково. Під час розірвання Договору Ліцензіат втрачає право на використання ОПІВ, а Сторони підписують Акт взаєморозрахунків.

9. Інши умови

9.1. Всі зміни та доповнення до Договору є його невід’ємною частиною за умов, що вони здійснені у письмовій формі, підписані Сторонами та не суперечать чинному законодавству України.

9.2. В разі невиконання зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність згідно чинного законодавства України.

9.3. Розмір відшкодування збитків Договору, не може перевищувати в загальній сумі фактично одержаних чи виплачених за пп.6.1-6.5 даного Договору сум в межах одного кварталу, за умови, що Сторони не домовились про інше.

9.4. З метою якісного супроводу ліцензії Ліцензіат в межах своїх повноважень та з додержанням трудових відносин і конфіденційності, заохочує спеціалістів, які приймають безпосередню участь в цьому процесі.

9.5. Сторони мають статус платника податку на загальних умовах, передбачених Законами України «Про оподаткування прибутку підприємств» та «Про оподаткування фізичних осіб» зі змінами і доповненнями.

9.6. Договір укладено в трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони та один для реєстрації в Державному Департаменті інтелектуальної власності України.