Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
нирс.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
39.03 Кб
Скачать

III етап

Передбачається встановлення сортової МБЛЗ на перетин заготовки квадратом від 125 x 125мм до 200 x 200 мм продуктивністю 390 тис. т на рік і середньорічною продуктивністю 990 тис.т на рік. У роботі залишається існуюча вертикальна УНРС продуктивністю 600 тис. т слябів на рік, «піч-ківш» і одна ДСП-150.

З поверхні металу в кристалізаторі МНЛЗ, струменя з стальковша, проміжного розливного ковша, газоплазмове різання слябів виділяються в атмосферу: пил, окис вуглецю, двоокис азоту, сірчистий ангідрид. Неорганізовані викиди від МБЛЗ через ліхтар евакуюються в атмосферу. При цьому значно зменшується викид шкідливих речовин через ліхтар.

На третьому етапі передбачається дві установки для розігріву промковші на майданчику МБЛЗ, одна установка для сушіння промковші у ремонтному відділенні, а існуючі дві горизонтальні і п'ять вертикальних установок демонтуються і переносяться в розливний проліт цеху.

Всі установки опалюються природним газом низького тиску з застосуванням пальників типу ГНД, що забезпечує повне хімічне спалювання газу. В атмосферу викидаються шкідливі викиди у вигляді окислів азоту та оксидів вуглецю.

Для зниження викидів в атмосферу застосовані сучасні газогорілочні пристрої з автоматичним співвідношенням «газ-повітря», що забезпечить повне спалювання газів.

Об'єкти ремонтного господарства

Входять до складу комплексу переобладнання сталеплавильного виробництва об'єктах ремонтного господарства належать спеціалізовані майстерні:

- Майстерня ремонту кристалізаторів;

- Ремонтно-механічна майстерня, розташована в мартенівському цеху.

Майстерні призначені для виконання комплексу робіт по ревізії технічного стану, розбирання, ремонту, складання, регулювання, випробування на працездатність деталей і вузлів, а також поточного обслуговування обладнання МБЛЗ.

До основних видів робіт, які виконуються в майстернях, відносяться слюсарні, складальні, зварювальні, газорізальних і верстатні. Застосовувані технологічні рішення є загальноприйнятими і не вимагають спеціальних обгрунтувань.

До основного обладнання, що встановлюється в майстернях, відносяться спеціалізовані стенди зі складання - розбирання та випробування кристалізаторів, столи для зварювальних і газорізальних робіт, металорізальні верстати, підйомно-транспортне обладнання і допоміжне слюсарне устаткування. Для зберігання вузлів і деталей устаткування передбачаються спеціалізовані та універсальні стелажі.

До устаткування, в процесі роботи якого виділяються шкідливі речовини, відносяться точильно - шліфувальні верстати (абразивно-металевий пил), стіл для газорізальних робіт в майстерні ремонту кристалізаторів (аерозолі оксидів заліза і марганцю). Столи для ручного електричного зварювання в майстернях ремонту кристалізаторів та ремонтно-механічної (окис марганцю, двоокис кремнію, оксид вуглецю, оксид азоту, фтористий водень).

Всі точильно-шліфувальні верстати обладнуються пиловідсмоктуючими агрегатами типу ПА-700, які вловлюючи абразивно-металевий пил, виключають її попадання в атмосферу. Столи ручного зварювання і газового різання оснащені місцевими відсмоктувачами, якi локалiзують шкідливі викиди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]