Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spo.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
404.99 Кб
Скачать

98.Органи досудового слідства,їхсистема,завдання та повноваження

Досудове слідство - кримін-процес діяльн слідчого за порушеною та прийнятою ним до свого провадження кримінальною справою,зміст якої полягає у збиранні, дослідженні,перевірці,оцінці та використанні доказів,встановленні об'єктивної істини,провадженні слідчих і інших процесуальних дій та самостійному застосуванні норм права з метою захисту прав та законних інтересів людини, фізичних та юридичних осіб, створення умов для здійснення справедливого правосудця.

Органами досудового слідства є: слідчі прокуратури, слідчі рганш внутрішніх справ, слідчі податкової міліції і слідчі органів служби безпеки України, досудове слідство покликане вирішити або створити умови для подальшого вирішення судом найважливішого завдання — забезпечення справедливості та всіх інших завдань кримінального процесу.

Досудове слідство провадиться лише після порушення кримінальної справи і в порядку, встановленому цим Кодексом.

99.Сбу:завдання, основні принципи та напрямки діяльності, система органівСбу.

СБУ— держ.правоох.орган спец.признач,який забезп. держ.безпеку України,підпорядков.ПУ,

На СБУ покладається захист держ.суверенітету,конституц.ладу,територіал.цілісності, економічного,науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльн.іноземних спец.служб,посягань з боку окремих організацій,груп та осіб,а також забезп.охорони держ.таємниці.До завдань СБУ також входить попередж,виявлення,припине.та розкр.злочинів проти миру і безпеки людства,тероризму,

корупції та організов.злочинної діяльн.у сфері управління і економіки та ін.протипр.дій,які створюють загрозу життєво важливим інтересам України.

Діяльн.СБУ,її органів і співробітників грунтується на принципах законності,поваги до прав і

гідності особи,позапартійності та відповідал.перед народом України.В операт.-служб.діял.СБУ

дотрим.принципів поєднання єдиноначальності і колегіальності,гласності і конспірації.

Систему СБУ склад.: центр управл.СБУ та підпор.йому регіон.орг,органи військ.контр-розвідки,

Військові формув.а також навчальні,наук.-дослідні,та ін.заклади СБУ.

100. Структура Центрального управління та регіональні органиСБУ.

Центральне управління СБУ відповідає за стан державної безпеки,координує і контролює діяльність інших органів СБУ. До його складу входять: апарат Голови СБУ та функціональні підрозділи: контррозвідки,військової контррозвідки, захисту нац.державності, боротьби з корупцією і організовано-злочинною діяльністю,інформац-аналіт,операт-техн,оперативного документув,слідчий,зв'язку,по роботі з особовим складом,адміністр-господ,фінанс,війск-медич.

101. Порядок признач.на посади Голови та начальників органів і підрозділів СБУ. Колегія СБУ.

Керівництво всією діяльн.СБУ,її Центр.управл.зд.Голова СБУ. Він несе персональну відповід.за викон.завдань,покладених на СБУ. Голова СБУ признач.на посаду та звільн.з посади ПУ.Голова СБУ має заступників,які признач.на посади за його поданням та звільн.з посад ПУ.

Колегія Служби безпеки України

У СБУ створ.колег.дорад.орган - колегія,яка визнач.шляхи викон.покладених на СБУзавдань,

приймає рішення з основних напрямів і проблем операт-служб.діяльності та роботи з кадрами.Рішення колегії приймаються більшістю голосів і оголош.наказами Голови СБУ.До складу колегії входять Голова СБУ,його заступники та інші особи,крім народних депутатів України, призначені ПУ.Перебування членів колегії в партіях,рухах,інших громад.об'єднаннях,що мають політичні цілі.Положення про колегію СБУ затвердж.ПУ.

102. Вимоги до осіб,якіприймаються на посади в органи СБУ. Контроль і нагляд за діяльністю органів Служби безпеки.

Начальн.підрозділів Центр.управл.СБУ:контррозвідки,військової контррозвідки,захисту нац. державності,боротьби з корупцією і організованою злочинною діяльні,інформац-аналітич, операт-техніч,оперативного документув,слідчого,по роботі з особовим складом,інших підрозділів, визначених ПУ, а також начальники регіон.органів -обласних управлінь СБУпризнач.на посади за подан.Голови СБУ та звільн. з посад ПУ.Порядок признач.інших посадових осіб СБУ визнач Головою СБУ.Начальники регіон.органів СБУ признач.з відома глави місц.держ.адміністрац.

103.Адвокатура України, поняття, завдання та роль в Україні.

Адвокатура України- є добровільним професійним громадським об'єднанням, покликаним

сприяти захисту прав, свобод та представляти законні інтереси громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, юридичних осіб, подавати їм іншу юридичну допомогу.

Діялн.Адвокат.регул.КУ,ЗУПро Адвокат.від19грудня,1992р,полож.ПроКДК,статут.адвок.об*єдн.

Адвокатура України здійснює свою діяльні.на принципах верховенства закону, незалежності,демократизму,гуманізму і конфіденційності.

104.Принципи та організаційні форми діяльності адвокатури.Спілки та асоціації адвокатів.

Адвокат має право займатись адвокатською діяльністю індивідуально, відкрити своє адвокатське бюро, об'єднуватися з іншими адвокатами в колегії, адвокатські фірми, контори та інші адвокатські об'єднання, які діють відповідно до цього Закону та статутів адвокатських об'єднань.Адвокатські об'єднання діють на засадахдобровільності, самоврядування, колегіальності та гласності. Реєстрація адвокатських об'єднань провадиться у Міністерстві юстиції України в порядку, визначеному КМУ.Адвокатські об'єднання письмово повідомляють місцеві органи влади про свою реєстрацію, а адвокати - про одержання свідоцтва про право займатися адвокатською діяльністю.Порядок утворення, діяльності, реорганізації та ліквідації адвокатських об'єднань, структура, штати, функції, порядок витрачання коштів, права та обов'язки керівних органів, порядок їх обрання та інші питання, що належать до їх діяльності, регулюються статутом відповідного об'єднання.Адвокатські бюро, колегії, фірми, контори та інші адвокатські об'єднання є юридичними особами. Адвокати та адвокатські об'єднання відкривають поточні та вкладні (депозитні) рахунки в банках на території України, а у встановленому чинним законодавством порядку - і в іноземних банках, мають печатку і штамп із своїм найменуванням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]