Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НПАОП 63.21-1.25-07 ПРАВИЛА ОХОРОНИ ПРАЦІ.rtf
Скачиваний:
30
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

6.8. Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням виправно-підбивально-опоряджувальної машини (впо-3000)

6.8.1. Керівник робіт перед початком робіт на сусідніх коліях визначає та вказує бригаді, що обслуговує машину ВПО-3000, найбільший дозволений виліт крил дозатора та планувальника.

6.8.2. На час проходу поїзда по сусідній колії робота машини ВПО-3000 припиняється, а крила дозатора та планувальника прибираються в межі її габариту.

6.8.3. Не дозволяється виконувати будь-які колійні роботи попереду машини на відстані менше 50 м від неї.

6.9. Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням виправно-підбивально-рихтувальних машин (впр-1200, впрс-500, р-2000, Plasser Unimat 08) та інших

6.9.1. Перед виїздом на перегін і з перегону необхідно переконатися, що всі робочі органи та візки контрольно-вимірювальної системи приведені в транспортне положення та надійно закріплені та зафіксовані страхувальними пристроями (ланцюгами, тросами та ін.).

6.9.2. Перед початком роботи необхідно переконатися, що всі частини механізмів, що рухаються, надійно захищені кожухами й огородженнями, передбаченими заводом-виробником.

6.9.3. Обслуговувальний персонал машини під час роботи забезпечується навушниками протишумовими.

Не дозволяється знаходитися під час роботи машин у безпосередній близькості біля підбивальних блоків і силової установки без навушників.

6.9.4. Під час роботи машини не дозволяється знаходитися на відстані менше 1 м від опущених віброплит, ущільнювачів баласту, підбивальних блоків машини, крил планувальника.

6.9.5. Не дозволяється виконувати ремонт машини при двигуні, що працює та за наявності тиску в пневмогідросистемах, усувати несправності робочих органів, що знаходяться в піднятому і не закріпленому положенні.

6.9.6. На час проходу поїзда по сусідній колії робота машин, у яких можливе висування робочих органів за межі габариту сусідньої колії, припиняється, робочі органи прибираються в межі габариту, персонал, що обслуговує, знаходиться в кабінах керування, а бригада монтерів – на колії, закритій для руху поїздів, або на узбіччі.

6.9.7. Під час руху до місця виконання робіт, під час роботи і повернення з перегону на машині може перебувати тільки обслуговувальний персонал та керівник робіт.

6.9.8. Не дозволяється перебувати без потреби на сусідній колії або міжколійї, попереду або позаду машини ближче 5 м.

6.9.9. Не дозволяється знаходитися в небезпечній зоні робочих органів під час роботи машин Plasser Unimat 08 та Doumatic з метою запобігання лазерного опромінення.

6.10. Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням колійних моторних гайковертів (пмг)

6.10.1. Під час роботи машини не дозволяється знаходитися на відстані менше 1 м від її робочих органів.

6.10.2. На час проходу поїзда по сусідній колії обслуговувальний персонал повинен знаходитися в кабіні машини.

6.11. Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням планувальників баласту

6.11.1. Під час роботи планувальника баласту заважають заземлення опор контактної мережі, тому їх слід відвести за край габариту планувальника в робочому стані без порушення його цілісності.

Відведення та відновлення заземлення проводять працівники колії під наглядом електромеханіка або електромонтера району контактної мережі.

6.11.2. Не дозволяється під час роботи планувальника баласту знаходитися біля щіткового пристрою та спереду плугів.

6.11.3. Під час розвороту поворотного конвеєра планувальника баласту SSP‑110 у бік близькорозташованих мереж і викиду забруднення в їх бік треба виконувати вимоги НПАОП 60.1-1.48-00.

6.11.4. На час проходу поїзда по сусідній колії робота машини з планувальником припиняється, а крила дозатора прибираються в межі її габариту.