Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент_ЖКГ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
240.64 Кб
Скачать

42.Опишіть критерії оцінки діяльності та розвитку системи мет.

Міський електричний транспорт (МЕТ) входить до складу житлово-комунального господарства, яке забезпечує життєдіяльність міст.

         Протягом останнього десятиріччя в роботі міського електротранспорту намітилася тенденція до зменшення обсягу перевезень пасажирів і погіршення показників якості та безпеки їх транспортного обслуговування.

         Таке становище спричинене значним фізичним зносом об’єктів міського електротранспорту, нерівними умовами конкуренції комунальних підприємств електротранспорту з приватними автоперевізниками на ринку міських пасажирських перевезень, а також відшкодуванням не в повному обсязі вартості транспортних послуг, що безплатно надаються окремим категоріям громадян.

         Як свідчить світова практика, високі показники екологічності, провізної спроможності, економічності, комфорту та безпеки руху міського електротранспорту зумовлюють його активний розвиток.

В Україні виробляється достатня кількість електроенергії, вітчизняні підприємства, спроможні виготовляти трамвайні вагони, тролейбуси та інше обладнання.

         Обсяг фінансових коштів, що виділяються з міських бюджетів на утримання і розвиток міського електротранспорту, є недостатнім.

         Скрутне економічне становище підприємств призвело до неналежного технічного стану об’єктів міськелектротранспорту, насамперед рухомого складу, 87 % якого відпрацювало нормативний термін експлуатації й підлягає списанню.

          Для надання населенню якісних і безпечних транспортних послуг необхідно щорічне оновлення рухомого складу, відновлення його технічного ресурсу (капітальний та середній ремонт тролейбусів і трамвайних вагонів) та підтримання в належному технічному стані контактної мережі, трамвайної колії, тягових підстанцій.      

         Посилення таких негативних тенденцій у сфері міського електротранспорту створить реальну загрозу:

         - зниження   рівня   транспортної   забезпеченості   необхідної мобільності трудових ресурсів як фактора розвитку виробництва;

         - припинення трамвайного і тролейбусного руху в окремих містах;

         - збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів;

         - підвищення рівня забруднення навколишнього середовища, насамперед у великих містах;

         - перенасичення   дорожньої   мережі міст менш екологічними транспортними засобами.  

43.Визначте основні завдання які вирішує система планування теплозабезпечення споживачів.

Теплопостачання - сфера діяльності з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії споживачам.

Основні завдання які вирішує система планування тепло забезпечення споживачів:

- планування теплопостачання, розроблення та реалізація схем теплопостачання міст та населених пунктів України;

- впровадження високоефективного теплоенергетичного обладнання і матеріалів у новостворюваних та діючих системах теплопостачання;

- Забезпечення енергетичної безпеки держави; -державного управління і регулювання відносин у сфері теплопостачання;

-оптимального поєднання систем централізованого та індивідуального теплопостачання відповідно до затверджених місцевими органами виконавчої влади схем теплопостачання з періодом перегляду п'ять років;