Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
574.98 Кб
Скачать

Література до теми

  1. Автоматизация управления предприятием / В. В. Баронов и др. — М.: ИНФРА-М, 2000. — 239 с.

  2. РД 50-34.698-90. Комплекс стандартов и руководящих документов на автоматизированные системы. Требования к содержанию документов. — М.: Изд-во стандартов, 1990.

  3. Ситник В. Ф., Писаревська Т. А., Єрьоміна Н. В., Краєва О. С. Основи інформаційних систем: Навч. посібник // За ред. В. Ф.Ситни­ка. — 2-ге вид., перероб. і доп. — К.: КНЕУ, 2001. — 420 с.

  4. Сытник В. Ф. и др. Компьютеризация информационных процессов на промышленном предприятии. — К.: Техника, 1991. — 215 с.

8.2. Практичне заняття

Мета заняття: вивчення структури інформаційної системи виробничого менеджменту, вміння розробляти постановку задачі для її автоматизованого розв’язання.

ПЛАН

  1. Автоматизація технічної підготовки виробництва.

  2. Автоматизація техніко-економічного планування.

  3. Автоматизація розв’язання задач оперативного управління виробництвом.

8.3. Термінологічний словник

Алгоритм розв’язання задачі — точний припис щодо виконання у певній послідовності арифметичних і логічних перетворень початкових даних у результатну інформацію.

Виробничий менеджмент — система взаємопов’язаних елементів, що характеризують виробництво, його організацію, технічне обслуговування, а також управління виробничою стратегією, програмою, виробництвом в оперативному режимі, матеріальним забезпеченням виробництва, виробничою економікою, ціноутворенням, витратами у виробництві. Кожний із зазначених елементів має відношення до управління виробництвом і потребує відповідного розгляду в їхньому взаємозв’язку та взаємодії.

8.4. Завдання для перевірки знань

Завдання 1. Спроектувати склад вхідної та вихідної інформації для задачі «Розрахунок складу виробу».

Завдання 2. Розробити математичний алгоритм і побудувати структурну схему алгоритму розв’язання задачі «Розрахунок нор­мативних затрат праці та заробітної плати на виріб».

Завдання 3. Розробити склад і структуру вхідних інформаційних масивів для автоматизованого розв’язання задачі «Розрахунок нормативних витрат матеріальних ресурсів на виріб».

Завдання 4. Спроектувати алгоритм розв’язання задачі «Розрахунок нормативної потреби у технологічній оснастці на виготовлення виробу».

Завдання 5. Побудувати схему інформаційних зв’язків для задачі «Розрахунок нормативних затрат праці та заробітної плати на виріб».

Завдання 6. Спроектувати вхідні та вихідні інформаційні повідомлення для автоматизації формування перспективних і поточ­них планів виробництва.

Завдання 7. Розробити математичний алгоритм і структурну схему алгоритму розв’язання задачі «Розрахунок планової потреби в обладнанні на річний план виробництва».

Завдання 8. Визначити інформаційні зв’язки задачі «Розрахунок планової потреби в матеріалах на річний план виробництва» з іншими задачами та побудувати схему інформаційних зв’язків.

Завдання 9. Спроектувати алгоритм розв’язання задачі «Розрахунок планової потреби в трудових ресурсах і фонді заробітної плати на річний план виробництва».

Завдання 10. Спроектувати склад і структуру вхідної та результатної інформації для задачі «Розрахунок плану випуску продукції по місяцях».

Завдання 11. Спроектувати склад і структуру вхідної та результатної інформації для задачі «Розрахунок плану запуску та випуску деталей по місяцях».

Завдання 12. Спроектувати структуру результатної інформації для задачі «Розрахунок календарно-планових нормативів».

Завдання 13. Спроектувати структуру результатної інформації для задачі «Розрахунок графіка запуску-випуску деталей цехами на місяць».

Завдання 14. Розробити склад інформаційного забезпечення задачі «Розрахунок завантаження обладнання по цеху на місяць» і визначити інформаційні зв’язки з іншими задачами.

Завдання 15. Спроектувати вихідні документи та подати математичний алгоритм розв’язання задачі «Розрахунок ліміту матеріалів по цеху на місяць».

Завдання 16. Розробити структуру вхідних інформаційних масивів та алгоритм розв’язання задачі «Розрахунок планової потреби інструменту по цеху на місяць».

Завдання 17. Розробити математичний алгоритм розв’язання задачі «Облік використання матеріальних цінностей у виробництві».

Завдання 18. Розробити схему інформаційних зв’язків для задачі «Облік випуску готової продукції».

Завдання 19. Спроектувати склад вхідної та вихідної інформації для задачі «Облік руху готової продукції на складі».

Завдання 20. Розробити математичний алгоритм і спроектувати форму вихідного документа для задачі «Розрахунок фактичної собівартості готової продукції».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]