Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.20.3. Зміна стовпчиків

Ви можете змінювати вже існуючі стовпчики: їх число, ширину й інтервал між ними. Для цього виконайте такі операції:

1. Встановіть курсор у стовпчик, який хочете змінити.

2. Виберіть команду Формат/Колонки... для відкриття діалогового вікна Колонки... Зміна параметрів у діалоговому вікні вплине на формат обраного вами стовпчика.

3. Для того, щоб застосувати стандартний формат стовпчика, клацніть на потрібній піктограмі в ділянці Тип діалогового вікна.

4. Для зміни ширини стовпчика і проміжку між стовпчиками введіть потрібні дані в текстові поля Ширина и промежуток (чи клацніть на відповідних стрілках поруч з полями). В ділянці Образец ви побачите, який вигляд матимуть змінені стовпчики.

6. Натисніть кнопку ОК.

6.1.20.4. Видалення стовпчиків

Для того, щоб перетворити текст, розбитий на стовпчики, у звичайний текст (тобто в один стовпчик), виконайте такі дії.

1. Виділіть текст, що ви збираєтеся перетворити, в один стовпчик.

2. Виберіть команду Формат/Колонки... для відкриття діалогового вікна Колонки.

3. В ділянці Тип клацніть на піктограмі одна.

4. Натисніть кнопку ОК.

6.1.21. Створення структури документа

Існує три способи створення структури документа.

1. Організувати новий документ, створивши заголовки в режимі структури. Режим структури режим перегляду документа, що показує його структуру. Заголовки в режимі структури відображаються відступами, що наочно показують рівень входження заголовків у документі. У режимі структури можна легко переглядати структуру всього документа, змінювати рівень входження заголовків і переміщувати великі фрагменти тексту через переміщення заголовків цього тексту. Щоб перейти в режим структури, виберіть команду Вид/Структура чи натисніть кнопку Режим структуры на горизонтальній смузі прокрутки. Після того як усі заголовки та підзаголовки будуть розміщені, їм автоматично присвоюються вбудовані стилі заголовків. Щоб спростити процес перегляду та реорганізації структури документа, його можна згорнути, залишивши тільки потрібні заголовки. По завершенні роботи заголовки можна пронумерувати.

2. Присвоїти окремим абзацам рівні структури. Це дає можливість надати документові ієрархічну структуру, щоб, наприклад, працювати з ним у режимі структури чи схеми документа без допомоги вбудованих стилів.

3. Уводити заголовок і підзаголовки в нумерованому списку стилів структури. При цьому текст не форматується вбудованими стилями.

6.1.21.1. Організація нового документа в режимі структури

1. У новому документі встановіть режим структури.

2. Введіть заголовки, натискаючи клавішу Enter після кожного заголовка.

Заголовки будуть відформатовані за допомогою вбудованого стилю заголовка «Заголовок 1». Стиль заголовка — формат, присвоєний заголовку. У редакторі Word є дев’ять вбудованих стилів заголовків: «Заголовок 1» — «Заголовок 9».

3. Щоб присвоїти заголовок іншому рівню та надати йому відповідного стилю форматування, потрібно перемістити символ чи заголовок структури.

4. Коли організація документа буде завершена, встановіть звичайний режим чи режим розмітки сторінки, щоб увести докладний основний текст і малюнки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]