Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_2-7.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

6.1.23.1. Як створити чи відкрити другий документ

Працюючи з одним документом, можна створити новий чи відкрити вже існуючий. Для цього виконайте всі дії, необхідні для створення документа чи для його відкриття. Коротенько нагадаємо, що потрібно зробити.

  • для створення документа, що базується на шаблоні Normal, натисніть кнопку Создать стандартної панелі інструментів;

  • для того щоб створити документ на основі іншого шаблону чи за допомогою майстрів Word, виберіть команду Файл/Создать...;

  • для відкриття вже створеного документа виберіть команду Файл/Открыть..., чи натисніть кнопку Открыть стандартної панелі інструментів.

Після виконання однієї з цих дій з’явиться нове вікно, що містить ваш документ. І немає значення, створений цей документ щойно чи зберігається на диску, — ви можете редагувати та роздруковувати його. Відкривайте додаткові документи доти, доки не забезпечите себе всім необхідним для роботи.

6.1.23.2. Переключення між документами

Під час роботи з кількома документами одночасно лише один з них може бути активним у даний момент. Активний документ видно на екрані (хоча інші теж можуть бути виведені на екран). Рядок заголовка активного документа виділяється темнішим кольором, і якщо документи розташовуються один за одним, то активний документ завжди перебуває поверх інших вікон. Але найважливіше — команди редагування застосовуються тільки до активного документа.

Для переключення між документами виконуються такі дії.

1. Відкрийте меню Окно. Там, унизу є список усіх відкритих документів, причому назва активного в даний момент документа позначена галочкою.

2. Виберіть з цього списку той документ, до якого ви хочете перейти. Для цього клацніть мишею на його назві чи наберіть на клавіатурі порядковий номер документа.

Після цього обраний документ стане активним і відображатиметься поверх інших.

6.1.23.3. Як керувати розташуванням кількох документів на екрані

Word надає кілька способів розташування документів у вікні. Активний документ може займати усе вікно, при цьому всі інші документи будуть тимчасово сховані. Можна вивести на екран кілька документів одночасно, і кожний з них перебуватиме у своєму невеликому вікні. Вікно документа може перебувати в одному з трьох станів:

  • Максимізований. Займає всю робочу площину, решта документів невидима. При цьому назва активного документа з’яв­ляється в рядку заголовка Word угорі екрана;

  • Мінімізований (згорнутий). Перетворюється в маленьку піктограму, розташовану внизу екрана Word;

  • Відновлений. Документ розташовується у вікні середнього розміру. Назва документа — вгорі рядка заголовка вікна документа, а не вікна Word, як у максимізованому стані.

6.1.23.4. Як переглянути всі відкриті документи

Word має команду, що дає змогу переглядати відразу всі відкриті документи. У меню Окно виберіть команду Упорядочить все, щоб розташувати вікна всіх відкритих документів на екрані. Коли ви це зробите, кожен відкритий документ з’яви­ться на екрані в невеликому вікні, що не перекривається іншими. Якщо ви відкрили занадто багато документів, ці вікна будуть надто маленькими, і ви навряд чи зможете працювати з ними. Цей режим перегляду вельми корисний, коли необхідно побачити відразу всі відкриті документи й вибрати один, щоб з ним працювати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]