Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
самост робота2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать

7 Основні режими роботи ms PowerPoint

Microsoft PowerPoint має три основних режими: звичайний режим, режим сортувальника слайдів і режим показу слайдів. Один із цих режимів можна вибрати для використання в PowerPoint за замовчуванням.

Звичайний режим

Звичайний режим — це основний режим редагування, в якому виконується створення та оформлення презентації. Цей режим має три робочі зони. Ліворуч розташовані ярлики для переходу між структурою тексту слайда (область Структура) і відображенням ескізів слайдів (область Слайди); праворуч міститься панель слайдів, в якій відображається поточний слайд у великому масштабі. Внизу розташована область нотаток.

1. Область «Структура»

2. Область «Слайди»

3. Зона слайдів

4. Область нотаток

При звуженні зони зображення в областях Структура і Слайди змінюється на значок. Якщо під час редагування потрібно, щоб у вікні відображався лише поточний слайд, можна закрити ці області, клацнувши значок Закрити у правому кутку.

Щоб звузити область, перетягніть роздільну лінію; імена областей перетворяться на значки.

Перетягуючи межі області, можна регулювати розмір різних областей у звичайному режимі.

Режим сортувальника слайдів

Режим сортувальника слайдів — це подання всіх слайдів виключно у вигляді ескізів.

По закінченні створення й редагування презентації сортувальник слайдів дає її загальну картину, полегшуючи зміну порядку слайдів, їх додавання або видалення та перегляд ефектів зміни слайдів і анімації.

Режим показу слайдів

Показ слайдів займає весь екран комп'ютера, як під час фактичного показу презентації. У цьому повноекранному режимі презентація має такий вигляд, якою її побачить аудиторія. Можна подивитися, який вигляд матимуть малюнки, часові проміжки, фільми, елементи та ефекти зміни слайдів у реальній презентації.

Тема 20 Вставка ілюстрацій, таблиць, графіків. Озвучування презентацій.

Практичне завдання Створити презентації згідно свого варіанту

Створювана презентація має бути максимально ефективною візуально - і часто серія слайдів, що містить тільки маркіровані списки, не є найдинамічнішим варіантом. Недолік візуальної різноманітності може привести до втрати уваги аудиторії. Крім того, для багатьох видів даних абзац або маркірований список не є оптимальним представленням(див. Рис 7).

Мал. 7. Додавання кліпів, малюнків SmartArt

На щастя, Office PowerPoint 2007 дозволяє додавати безліч видів аудіо і відеоданих, включаючи таблиці, малюнки SmartArt, кліп(Кліп. Готове зображення, що часто представляє точковий малюнок або комбінацію фігур.), фігури, діаграми, музику, фільми, звуки і анімації. Можна також додати гіперпосилання(Гіперпосилання. Кольоровий підкреслений текст або графічний об'єкт, по клацанню якого виконується перехід до файлу, фрагмента файлу або веб-сторінки в інтрамережі або Інтернеті. Гіперпосилання можуть також вказувати на групи новин і вузли Gopher, Telnet і FTP.), щоб підвищити гнучкість переміщення по презентації і поза нею, а також переходи(Перехід. Один з набору ефектів зміни зображення, доступних в деяких застосуваннях Microsoft Office. Визначає спосіб зміни зображення(наприклад, плавне згасання) при зміні одного елементу(такого як слайд або веб-сторінка) іншим.), що приваблюють око, між слайдами.

У цьому розділі описується тільки невелика частина основних видів об'єктів, які можна додавати на слайди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]