Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТАТУТ Дзержинск ст..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
64.51 Кб
Скачать

4. Фінансово-господарська діяльність Диспансеру

4.1.Фінансово-господарська діяльність Диспансеру здійснюється на основі кошторису, який складається і затверджується відповідно до законодавства.

4.2.Джерелами формування майна та кошторису Диспансеру є:

4.2.1. Кошти обласного бюджету;

4.2.2. Кошти, отримані як плата за послуги, що надаються установою згідно з її функціональними повноваженнями відповідно до законодавства;

4.2.3. Надходження від господарської або виробничої діяльності;

4.2.4. Плата за оренду майна та надходження від реалізації майна Диспансеру відповідно до чинного законодавства;

4.2.5. Благодійні внески, гранти і дарунки фізичних та юридичних осіб;

4.2.6. Кошти, отримані на виконання окремих конкретних доручень від підприємств, організацій, фізичних осіб і інших бюджетних установ;

4.2.7. Інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

4.3.Майно Диспансеру становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі Диспансеру.

4.4.Майно Диспансеру є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст, що знаходиться в управлінні Донецької обласної ради, та закріплюється за ним на праві оперативного управління. Здійснюючи право оперативного управління, Диспансер володіє та користується вказаним майном відповідно до чинного законодавства.

4.5.Відчуження майна та надання його в оренду юридичним і фізичним особам здійснюється в порядку, встановленому обласною радою.

4.6.Розширення, оновлення, реконструкція основних фондів, об’єктів виробничого призначення здійснюється за рахунок власних коштів Диспансеру за погодженням з головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації.

4.7.Диспансер за погодженням з головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації має право замовляти проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт (реконструкцію) основних фондів у межах затвердженого кошторису.

4.8.Диспансер має право списувати майно з балансу в порядку, встановленому обласною радою.

4.9. Збитки, завдані Диспансеру у результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами, державними органами, відшкодовуються Диспансеру, відповідно до чинного законодавства.

4.10. Вилучення (викуп), добровільна відмова від права користування земельною ділянкою, на якій розташований Диспансер, здійснюється за погодженням з обласною радою.

5. Права та обов’язки Диспансеру

5.1. Диспансер має право згідно з чинним законодавством:

5.1.1. Планувати діяльність, визначати основні напрямки розвитку відповідно до мети своєї діяльності.

5.1.2. Укладати договори з юридичними та фізичними особами.

5.1.3. Брати участь у діяльності міжнародних організацій (з’їзди, семінари, симпозіуми, конгреси), здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я та інших законодавчих актів.

5.1.4. Користуватись пільгами, що встановлені чинним законодавством.

5.1.5. Визначати потреби у ресурсах, необхідних для забезпечення роботи Диспансеру, вирішувати питання матеріально-технічного забезпечення, в тому числі проводити закупівлю необхідних ресурсів з урахуванням лімітів, встановлених на їх закупівлю.

5.1.6. Оснащувати структурні підрозділи Диспансеру сучасною лікувально-діагностичною апаратурою.

5.1.7. Використовувати позабюджетні кошти згідно з затвердженим кошторисом.

5.1.8. Запроваджувати у практику нові методи і технології, та підвищувати рівень спеціалізованої медичної допомоги.

5.1.9. Здійснювати діяльність, пов’язану з розробленням, виробництвом, зберіганням, придбанням, пересиланням, ввезенням, вивезенням, відпуском, знищенням наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів відповідно до чинного законодавства України.

5.1.10. Диспансер має також інші права, надані чинним законодавством.